02 maj 2010

Valborg

Vår valborg var jättetrevlig. Jonathan är nybliven scout, och i vårt område är det scouterna som anordnar sista april firandet, som håller till nere vid Storsjön i Lugnvik. Vi har varit med några år, eftersom Tobias också var scout förrut. Ett uppehåll på tre år har det dock blivit, så i år var det som en liten nystart för oss.

Det är rätt stort arrangemang, med fika tält, kolbulle försäljning, pilkastning, porslinskrossning, kast med boll på burk, olika stånd med popcorn, korv, hamburgare, sockervadd, olika lotterier och körsång.
Många som kommer bor inte i vårt område, utan de kommer från hela Östersund, då många tycker att det är det bästa arrangemanget, och det är ju skoj!
Svårt att uppskatta hur många som kommer, men det är många, många hundra människor i alla fall.
Inkomsterna från den här kvällen, driver nästan hela scouternas verksamhet under året som följer, så det är en viktig kväll för dem:)

Eftersom Jonte är minior-scout, så var han en av dem som fick äran att gå fackeltåg ner mot brasan och tända den. Som han sett fram emot detta!!! Mycket glad kille hela fredagen!
Trots att det regnat natten innan, så tog sig elden snabbt.
Och redan efter drygt 2 timmar var den nästan helt nedbrunnen.
Vi scoutföräldrar får också jobba. Själv stod jag tillsammans med Jonathan en timme i tomboloaståndet. Riktigt mysig, och man får träffa många man känner under tiden. Tommy fick tillsammans med tre andra sköta om fyverkeriet som avslutade kvällen, innan det var dags att börja plocka ihop alla korv-, sockervadds- och popcorn-stånd.
Gårdagen var lugn. Det blåste så jag struntade i krattningen som jag tänkt börja med, nu när snön är borta på tomten, förrutom en liten sträng längs häcken på baksidan....även idag blåster det, så jag har tur idag med..haha..:)
Tobbe spelar match om någon timme, och vi ska såklart kika. Håller tummar och tår!
Over and out

1 kommentar:

Annica sa...

Vilka fina bilder!

Jag var inte på majbrasan i Lugnvik för första gången i mitt 34-åriga liv.