20 januari 2010

Halltapet?

Den här tapeten från In Trade, är en av många i denna stil jag kikar på inför renovering av vår hall i radhuset. Nu har vi äntligen kommit fram till att vi kommer vi leja bort nästan all renovering, eftersom vi själva aldrig kommer till skott! Direkt när slutfixet i köket är klart (senast under februari har vi sagt!) så står hallen på tur.

Tycker Toile de jeuy är snyggt. Lite trendigt, men ändå klassiskt. Har kikat på liknande tapeter på Tapetorama också, och har väl 4 favoriter. Men det finns mycket snyggt! Kanske det istället blir en grå/svart rutig från Ralph Lauren..Har kikat på en annan tapet, med calligraphi, också..

Kommer jag ledsna på den här tapeten? Den kommer vara på en liten vägg om nästan 3 meter med både dörröppning och litet fönster. Dessutom kommer hatthylla och sittbänk finnas på väggen. Ytterligare en vägg, ca 1 m bred (2,40 i takhöjd), kommer ha tapeten. Jag kommer inte ha nått på den väggen, utom möjligen två brevlådor i bredd (vita från Bruka) för posten.

Funderar också på Cole & Son´s wood, i svart/vit. Men den har ju så väldigt många nu...

Hallen är i vinkel, så det bildar 2 "rum", varav det ena ligger som en nich i vardagsrummet...svårt att förklara..., och kommer, förutom väggsnuttarna med tapet, ha 3 korta och 1 lång vägg (varav alla utom en har dörröppning) med liggande råspont (vitmålad).

Golvet blir Alloc SLOT stone skiffer Mörk grå. (ser ut som rektangulära skifferplattor). Alla golv och dörrlister blir vita, liksom innerdörrarna och insida av ytterdörren.

Garderob (ca 150 cm bred vid en av brädväggarna) och hatthylla (på tapetvägg) kommer också vara vita.
Ev. färgklick kommer finnas i hallmattan. Troligen en smutsig ton av cerice, turkos eller plommonlila.

HÄR ser delar av hallen ut idag...man ser inte mycket mer än detaljer..men, men..Där byrån står, kommer garderoben att vara. Och båda de väggar som syns på den bilden kommer vara med vit slätspont.

Vad tror ni?

Over and out

4 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Herregud tapeter är så svårt, finns så mycket fint. Vi har tyvärr ingen tapet kvar i huset, allt är övermålat till vitt= tråkiga vi...
Hm lycka till i djungeln...

Kram Anne

Vit som snö sa...

Tapeter är inte alls lätt! Vi har vir pärlspont o vitmålade väggar nästan i alla rum. Men den tapeten du visar till det golvet låter ursnyggt!!!!
Kram Cilla

Carina sa...

Älskar att titta på tapeter....men svårt att välja...det håller jag med om. Själv drömmer jag om en beigerutig tapet till köket nu

Sjabbig men chic sa...

Den är tapeten är hur fin som helst. Men jag måste ha drömt för jag har precis för mig att du har sagt till mig för visserligen längesen att du inte gillar Toile de Jeuy mönster. Se vad man kan få för sig.;)

kramis Lisa