15 september 2007

Hallen

Vår hall är till hälften riven då vi skulle renovera samtidigt med köket, men det blev aldrig av..... men jag visar några bilder ändå:-)
Den här byrån är Tommys arvegods, och det är hans farfar som gjort den. För ca 16-17 år sedan gjorde Tommys mamma iordning den (lutade av och brunbetsade) och satte nya beslag.
Jag vill nu flytta den från hallen och måla den vit och ställa den mellan garderoberna i sovrummet i stugan!! Skulle inte det bli bra? Även några andra beslag skulle jag vilja ha.
I hallen ska istället 3 garderober på sammanlagt 150 cm bredd ställas!
Ett litet fönster har vi. Hissgardin från IKEA, små lyktor från IKEA. Pappa och mamma Mumin har Tommy köpt på en jobbresa till Helsingfors för ca 5 år sen. De är så söta så de får välkomna våra gäster:-D. Den som tittar noga kan se en transparent snöflinga......det är en batteridriven julbelysning från Rusta som hänger kvar...och nu är det ju änså snart dags...så den får hänga kvar!!
På byrån står två Ljuslyktor som jag köpt på Hamngatan 12.

Dalahästen köpte jag för massa år sedan på Wig Wam (nedlagd butik). Den är bara ca 10 cm hög och lite mörkare svart i verkligheten än på bilden!!
Vid ytterdörren har vi 4 st skåp från IKEA, på rad över varandra. Dörrarna är griffeltavlor. Vi har ett varsit, och där har vi nycklar, mobiler, leksaker, reflexer och massa saker som annars bara blir liggande på byrån!!

Taklampan (som Tommy nästan slår huvudet i varje dag..hihi...) är också från IKEA och köptes för rätt många år sedan.
Ja det var lite från vår hall i radhuset. Återkommer med bilder när vi (vilket år som helst) renoverat klart:-D
Over and out

7 kommentarer:

lillasysteryster sa...

Byrån skulle absolut bli snygg i vitt!! Trevlig hall, jag gillar muminfamiljen :-)

Susanne Swa sa...

Tror absolut att den skulle passa i stugan!!! Speciellt som vit!
De där mumingubbarna vill jag ha för jises vad söta de var!

monica sa...

Ännu en möbel jag ångrade att jag inte la beslag på då jag höll på som värst och letade gamla möbler hemma.

Då var ju Tommy så liten så han hade inget intresse av den. Men samtidigt får jag väl vara glad för hans skull - så han också har möbler från farfar också.

Tror den kommer göra sig i stugan.

faster atta sa...

Lamporna kommer från Cervera, köpte dom för flera år sen till vårat förra hus, allt som allt blev det 4 st. Jag köpte dem i flera omgångar då de inte var så jättebilliga. Har sett liknande på Åhlens!
Kram

Lallis sa...

Men vad mysigt du har det:)
Kram Lallis

Nicolinas boning sa...

Absolut kommer det att bli jättesnyggt med den vitmålade byrån i sovrummet!
Hoppas att vi får se resultatet här framöver...
Kram/Birgitta

Ika sa...

Jättefin byrå! Och den kommer att bli jättefin i vit kulör också! Just nu har jag en "vit period" så jag älskar allt vad vita möbler heter :)
Småler åt mumintrollen i fönstret.Som du kanske vet så bor jag i Mumintrollens förlovade land och Mumin är verkligen "in". Kul att få se hur det ser ut i er hall!
Jag har varit lite slö med att blogga och titta in hos andra de senaste månaderna men ska lägga ner lite mer tid på det framöver.Absolut!
Tack för alla kommentarer på min blogg!!Uppskattar dem verkligen!
God fortsättning på veckoslutet!
Kram Marika