11 december 2009

Lucia, idol och annat tok

Bild: karinboye.se

Idag är det många skolor och dagis som firat Lucia! På killarnas skolor också. Tobbe går i 9:an, och enligt tradition är det de som lussar för övriga klasser. Han ska vara stjärngosse, men inte en traditionell med linne och strut, utan de har svartabyxor eller jeans, samt vit utanpåskjorta till.
I lucia tåget kommer också sjungande tärnor och tomtar finnas, liksom tre vise män!

Imorgon kväll uppträder de på fritidsgården, och vi ska såklart dit och kika!

Bilden här ovan är på Karin Boye som barn! Otroligt fin tycker jag!

Vad tror ni om ikväll då? Idol? Jag tror Kalle vinner, men hoppas på Erik:) Båda är sannerligen duktiga, så det spelar faktiskt ingen roll vem som vinner om jag ska vara ärlig.

Annars blir det en hektisk helg. Imorgon vill jag vara med både på Futsal-SM kval för herrar!! (Tobbes lag deltar, trots att de bara är 15 år (herrlaget fick förhinder!), skjutsar Jonte på kalas och sen iväg på luciafirande.

Söndag ska jag försöka hinna städa de flesta rum här hemma, så jag har det roliga kvar nästa vecka, när jag har semester....Bak och godistillverkning!!!

Over and out

5 kommentarer:

Vitt och Blått sa...

Underbart att ha semester nästa vecka, jag har den veckan kvar - sen så är det härligt jullov! Vi hade också fint luciatåg på skolan idag, enligt tradition så är det en tjej i nian som blir lucia och de var såååå fina! :) Ha en trevlig helg - kram E

Mamma-Mu sa...

Hallå där Susanne!
Vad tror du om att köra på en gemensam bön till Tomten om att få lite mer snö... Det som är ute nu är ju rent skrattretande!
Å när du nästa vecka ska baka godis kan du väl passa på att lägga ut recepten oxå?!

Må bäst!
Håller på Erik ikväll!!!
Kram Mimmi

Vit som snö sa...

För mej var det precis tvärtom, trodde Erik men hoppades på Calle men i efterhand känns båda som vinnare!!!
Här väntar luccefirande imorgon med 2 förväntansfulla tjejer som ska sjunga solo o allt. Oooohhhh så mysigt det ska bli!
Kram Cilla

Sjabbig men chic sa...

Och jag höll på Kalle men trodde Erik skulle vinna men sen så insåg jag att näe... det spelar ingen som helst roll;)
Hoppas att du hinner slå ner ändan lite i helgen också. Du kanske kan komma och dricka lite kaffe?

Kram Lisa

Signe 1 sa...

Jag hejade på Calle men trodde Erik skulle vinna, hihi...tvärtom alltså!;-) Men båda var suuperduktiga!! Ha en fin dag, kram Sofia