17 december 2009

Jul traditioner och längtan!

Tänk att det bara är en vecka innan man kan plocka upp första klapparna ur julstrumporna:)

Vi kliver alltid upp ganska tidigt på julaftonsmorgon, smyger in och ser vad som ligger i strumpan i år! Vi sätter på en jul-CD och tänder ljus och en brasa i kaminen.

Oftast försöker vi få ner en frukt och en tidning eller pysselbok i strumpan. Barnen får alltid öppna en extra klapp också. Då brukar vi välja åt dem, och väljer en klapp som vi vet kommer sysselsätta dem en stund;)

Tobias och Jonathan har fått sina fina julstrumpor av sin faster Monica, som broderat själv. De andra två vann jag i tävlingar förra året. Den med "S" är min:)

Trots att vi kliver upp tidigt, blir det oftast frukost samma tid som alltid om helgerna. Runt 10-10.30 tiden. Lite brunch. Med gröt förståss, och skinkstut. Lite annat plock brukar det också slinka ner i magen.
Om det är väder försöker vi alltid vara ute en liten stund på dagen. Pulka, promenad eller så. Då är det extra skönt att komma in sen, duscha, slinka i finkläderna och tända upp i kaminen och sätta sig och mysa med lite glögg framför Kalle!

Sen är det julbord. Då åker halva kylskåpet och skafferiet fram på borden. Vi gör ofta "gående bord". Alltså vi ställer fram fint på köksbänken, och så får alla plocka det man gillar bäst. Varmrätter, sill och kallskuret huller om buller. Annars blir det sån väntan för barnen! Åtminstonde äter inte mina sill...
Efter disk och, enligt alla barn, en låååååång stund, dyker så tomten upp:)
Sen blir det några timmar julklappsutdelning....mina barn får paket av väldigt många. Varje person köper inte så många, men det blir ju ändå en del när personerna är flera!

Sent om sider, nattar vi Jonte som oftast är helt slut efter att ha varit så spänd i flera dagar. Då dukar vi andra upp för nattamackor och julgotta, och ser på TV eller spelar spel, beroende på vilka vi är som firar jul ihop.

I år kommer tyvärr inte mamma, då hon jobbar hela julen. Tommys mamma kommer inte heller, och inte hans syster med barn heller.
Istället ska vi fira jul med min kusin med familj. Så i år blir det extra många paket under granen, då de också har två små barn:)
Jag längtar så jag håller på att gå av! Det ska bli så skoj! Jag har inte firat med kussen sen vi var typ i tonåren eller nått sånt...Tror det var 1989 förresten...då var jag ju 17 år....Jag minns det nu. Det var då jag köpte min första BH på mellandagsrean i en butik i Birsta cupolen, Sundsvall..hihi....Det är också, SÅKLART, därför jag har hängpattar ner till halva låren...för att jag började med BH så sent vill säga......hahaha.....;D

På tal om annat.....
Igår kom det paket också! Första julklappen! Från mitt jobb fick vi, precis som förra året, gå in på en hemsida och välja vad vi ville ha. Redan för över en vecka sen valde jag, och igår kom paketet.
Jag valde sängkläder. 2 påslakan och 2 örngott. Blå med vita stjärnor. Superfint. Ska bädda med det i sovrummet i stugan efter nyår! Då blir det marint tema där:)

Idag hann jag baka saffransmuffins med vit choklad, mjuk pepparkaka, rocky road enligt Leilas recept och mazariner. Muffins och mjuka pepparkakan till marknaden. Muffins säljs styckvis till fika, och mjuka pepparkakan tänkte jag sälja hel på påse!
Till mazarinerna kom mina loppis- och auktions inköpta formar till pass också:)

Imorgon blir det inget bak. Då blir det stadsbesök. Ska skicka paket till mamma, prova slalompjäxor på Jonte, köpa några av de klappar som är kvar samt skicka dem.
På kvällen är det julfest med jobbet. I år ska vi bowla och sen äta julbord. Med respektive förståss:)

Over and out

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vi längtar oxå, MASSOR!!!!! Ses snart!

Kram från Stockholm

Hanna sa...

Hej!

Tack snälla för gratulationen! hon är verkligen så söt lilla bebisen :)

Åh vilka fina julstrumpor, nu längtar man till julafton :). Härligt med julfest med jobbet, hoppas att du får en trevlig kväll :).

Ha en skööön helg!

/Kram H

Anonym sa...

MYSIGT OCH JAG ÖNSKADE JAG VAR DÄR OCKSÅ MED MINA UNGDOMMAR - DET BLIR ETT ANNAT ÅR. PUSS. SVÄGERSK

Ika sa...

Vad roligt att få läsa om era traditioner, mycket är lika men ändå inte.
Trevlig helg på dig!!

Anonym sa...

Oj vad du hunnit med i veckan! Skönt att vara ledig innan jul och hinna pyssla.

Nu går jag på jullov. Vi bloggas!

Kram kram Annica

Kristina sa...

Saffransmuffins med vit choklad!! Recept!! Ge mig! Måste baka nåt till skolan och har ganska mycket ågren, allt jag kom på som är gott har ju nötter i och det gick ju inte..

Ojoj, mycket nu...hinner inte på stan idag, tyvärr :-(
Vad sägs om fika måndag eller tisdag?

Sjabbig men chic sa...

De där strumporna är så fina. så fina! Jag och Gry ska nog ge oss på Leilas Rocky Road vi också.

Kramis Lisa