13 september 2009

Virka och sticka

Min pläd av mormorsrutor är inte färdig ännu. Men hoppas att den blir det nu under hösten. Ska sätta igång igen, efter en sommar utan handarbete.

På torsdag ska jag hem till en mamma till en av Tobbes fotbollskompisar.
Hon jobbar som syslöjdslärare, och vi är några som ska dit på fika samt färska upp minnet i konsten att sticka strumpor:)
Jag ska köpa garn i veckan. Funderar på långa strumpor (upp till knät) i mulitfärgat garn (jordfärger). Kan också tänka mig ett par mönstrade i grå/vita toner. Eller kanske ett par helsvarta...ev med ett par ränder i vitt i skaftet..
Hur som helst får de inte vara för tjocka (finns det tunt ullgarn?), då jag ska ha dem i ett par svarta skinnstövlar, (som inte rymmer extra sockor egentligen),.....så där så de sticker upp lite korvat ovanför skaftet...som over knee strumpor ungefär!

Nått kul skulle jag också vilja ge dem. Tofsar på sidan kanske? Eller pinglor kanske vore nått?
Kul ska det bli hur som helst!

Over and out

11 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Men nyp mig, väck mig och säg att jag drömmer. Det där är förmodligen jättetrevligt nu men hade någon sagt att jag skulle hem till en syslöjdslärare och friska upp minnet när jag var liiite yngre så hade jag trott att jag hade en mardröm eller att jag medverkade i en riktig rysare.
I vilket fall så hoppas jag att kommentaren inte blir anmäld och så vill jag säga att du är superduktig och att färgerna är jättefina!

kram Lisa

Anonym sa...

Har ni inte något stick-café. Det har vi här hos vår garnaffär. Varannan onsdag. Dock har jag inte hunnit dit än. Men min sjal är klar och jag har kommit halvvägs på en halsduk. Och på stick-cafét finns både glada amatörer och proffs. Jag räknas väl som en glad amatör som inte stickat på typ 20 år. Och hoppas på att få snappa upp lite bra tips. Kolla på http://www.garnstudio.com/index_lang.php - här finns hur mycket snyggt som helst och även strumpor du letar efter.

Och sen kan du ju starta en stickjunta :)

Svägersk

Oliwer sa...

Hej

Jag har också en pläd med mormors rutor som väntar på att bli färdig. Den är nu ca. 140x130cm och är till 2/3 klar. Min pläd går i endast vitt och beige. Önskar oss båda ork till att färdigställa pläden i vinter kylan.
Kram Moster

lolla sa...

hejsan
såna lång sockor är ju sååå snygga, men jag tycker det är så jobbigt att man måste göra två stycken hihi... men det måste man ju ha....gråa skulle vara snyggt med ett spetsband upptill..
kram lolla

Fjällsnipan Sofia sa...

Hejsan hoppsan!

Dom där plädarna är ju jättefina, men jag skulle aldrig ha tålamod till att göra en själv! :) Sticka sockor lärde jag mig i höstas å det är ju jättekul att sticka... (till barn!) i annat fall tar även dom för fång tid, beroende på vilket garn man anv.
Appråpå din fundering på tunt ullgarn så.. ABS finns ju det! Har fått för mig att du håller hus uppe i jämtland? Kring Östersund? Stämmer det? Isf finns det en jättebra garnaffär här jag kan tipsa om!

Kram å lycka till/ Sofia

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Vad mysigt med hemstickade sockor..sådana har köpt i affären.
Kram Lotta

Fjällsnipan Sofia sa...

ja, åk till lottas bod ist. hon är lite billigare, har kanske inte lika mycket att välja på men är betydligt trevligare än dom som jobbar vid busstorget. Lottas bod har öppet 12-16. har inte adressen så här på rak arm så kolla på hitta.se

kram

Annica sa...

Händiga du.

Och är det inte dax att lägga in en tomte som räknar ner till julafton snart?!

Hanna sa...

Du e bra duktig du!
Mormorsrutor och raggsockar, skulle jag oxå vilja..kunna sticka o virka! Och ha tålamod till det :D

Lät mysigt med alla raggsockar du beskrev :)
Tycker du ska ha i sidenband runt, o en fin rosett!

Ha d gott!
Kram Hanna

Kalkstenssommar sa...

Härligt med pysselkväll! Långa strumpor med band finns det mönster på på samma sida som jag hittade vantarna.

Lycka till!

Kram L

Signe 1 sa...

Idag kom jag in till dig utan problem:-) Åhh vad duktig du är, lite avis på alla med den förmågan, hihi. Kram Sofia