12 september 2009

Höstpynt och halsfluss

Köpte lite mer blommor till altanen. En alunrot fick plats tillsammans med en vit och en limefärgad ljung.
Egentligen har jag lite svårt för de ljungplantor som är sprayad i alla möjliga färger. De vita och rosa/lila ska det vara!
Men nu när jag fyndade de limegröna fleeceplädarna, tyckte jag ändå att det kanske skulle bli snyggt med en limefärgad planta i andra kanten av altanen. För att få lite balans. Och det blev det!
Funderar på att fylla med vit- eller lummermossa runt kanten, så innerkrukan inte syns så mycket...Vad tror ni om det?
Nästa helg ska jag plocka bort sommarblommorna i lådorna på framsidan också. De är fina, men börjar se tussiga ut. Lite ljung i vitt och rosa får det bli.
När frosten kommer fyller jag på med tall-gran eller enris mellan plantorna. De barrar inte lika lätt efter frosten har jag märkt!
Annars har jag stått i regnet på en fotbollsplan sedan 8 i morse till 13 i eftermiddag.
Jonathan har spelat fotboll. Inte mindre än 3 matcher spelade han (laget spelade 4 matcher, men man delade upp sig, så alla fick spela 3 var).
Det blev 2 förluster och 2 vinster. Alla nöjda och glada trots att vädret inte var det bästa! Lite småfrusen är man allt!
Om ett par timmar ska jag iväg på nästa match. Tobbes lag ska spela Pojkallsvenska match. Tyvärr är Tobbe sjuk. Det går halsfluss i laget. En av dem som har haft det, har haft det två gånger nu på kort tid, och det lutar åt att det kan vara nått sånt på gång hos Tobbe också.
Han har riktigt ont i halsen, och är lätt svullen i körtlarna på ena sidan. Ska kika efter vita prickar, men det är inte alltid han haft några när han haft det förr. Lätt feber bara och inte så snorig....så var det sist han hade halsfluss.
Ett helt gäng killar till i PA laget, har anmält sig sjuk inför matchen, så det är stort manfall bland de som normalt spelar ordinarie i laget...bla 2 av 4 ordinarie i backlinjen, 2 mittfältare och någon forward var sjuk också har jag för mig!!
Även av de killar som normalt ersätter, har killar blitt sjuka.
Tommys och de andra ledarnas telefoner har gått varm här på förmiddagen, och det verkar som om några i träningsgruppen var frisk i alla fall, så vi får ihop ett lag:)
Vi får väl gå till HC på måndag med halva laget för halsprov! Det bästa vore ju om alla behandlades samtidigt, så det inte går runt runt! Bäraren kan ju dessutom vara helt symptom fri!
Sist när jag, Tobbe och Tommy fick halsfluss, och det krävdes 2 kurer penecillin för oss att bli friska, visade det sig att Jonte var bäraren, och då var han helt frisk!!!
Men alla som är sjuka i laget har säkert inte halsfluss. Det går ju vanliga virus också! Ingen som har influensasymptom i alla fall som tur är...Än....
Jaja...sånt är livet. Vi får se hur det blir.
Hoppas er lördag är trevlig!
Over and out

7 kommentarer:

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Hoppas virusen flyger förbi fort...
Vilken härlig korg du visar! Blev ut-och-plocka-svamp-sugen när jag såg den :)

K R A M // t i n a

charlotte, linneskåp sa...

Så fin höstlantering! Hoppas nu att ni får bli friska.

annashusidingtuna sa...

Ja, sommarblommorna börjar verkligen se tuffsiga ut nu så lite höstfägring är inte fel, vad fina de limegröna var!
Hoppas att ni klarar er från halsflussen.
Kram Anna

Sjabbig men chic sa...

Det blev ju jättefint! Jag hoppas att ni kryar på er. I Fabbes lag var 8 stycken sjuka. Inte bra, inte bra...
Men jag har haft en kanondag och det var roligt att träffa dig en liten stund igår.

Kram Lisa

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Vad fint du har gjort och ännu finare med lite ris sedan.
kram Lotta

mylovelygrandma sa...

Hejsan!
vad tråkigt med sjukdommar! tyvärr det sämsta med hösten och vintern! hoppas inte det är halsfluss :) vilka fina kuddar du hittat i inlägget under! gav mig lite inspiration till en kudde jag tänkte trycka!
Ha en fin söndag!!

Signe 1 sa...

Åhh du har en så fin blogg!:-) Jag har lite svårt att komma in på din blogg ibland vet inte varför, men inläggen kommer inte upp på skärmen...men nu så, vad glad jag blir!:-) Ha en fin kväll, kram Sofia