15 september 2009

Rensa i röran- Skräplådan

Ni vet den där översta lådan i köket, som så ofta blir full av grejor man inte visste att man hade? Den där lådan där man slänger ner allt som ligger och skräpar när det snart kommer besök, eller ligger i vägen på köksbänken när man ska förbereda maten?

Min kollega fick mig att rensa i den idag! Har vabbat (med en unge som tyckte han var sjuk i morse, men är rätt pigg och får gå imorgon!!), och kollegan sa till mig att passa på att rensa nått. Vi läser Feng Shui böcker på jobbet;)

Jag tömde hela lådan och torkade ur. Sen började jag med att vässa alla blyertspennor. Det finns inget värre än att leta en penna som a) fungerar, b) är vässad.....och aldrig hitta den!
I vår låda låg det diverse papper och rat överst, och i botten samsades pennor, gem, udda spelkort, trasiga hårspännen, slantar, legobitar, skräp, trasiga Mc Donalds leksaker, halva linjaler, tomma tejprullar och take-away listor som var från 2004 och året gud glömde......Några aktuella saker också, men dem skulle man aldrig hittat...
Resultatet blev inte Martha Stewart direkt....Någon gång ska jag köpa fina lådor och askar från Ordning och Reda, men just idag fick det duga med några uttjänta matlådor och brickor:)
Lite mer ordning blev det!! I en kvart i alla fall. Nästa vecka funkar inga pennor längre, och ett par listor till har säkert blitt för gamla...
Och HUR många pennor behöver man egentligen?....Vi har nog ett 40-tal....Haha...jag kan tala om att jag ändå kastade ca 30 som INTE fungerade alls;)
I bara farten torkade jag ur besticklådor och redskapslådor också!!
Rensa i röran har börjat. Ska försöka ta ett par skåp och lådor i veckan i höst. Tommy rensade kylskåpet igår, och plastburkskåpet förra helgen. Inte ska jag vara sämre:)
Over and out

12 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

EN låda? Jag har flera, fast i och för sig så rensar jag ordentligt med ganska jämna mellanrum. Det är sån skön känsla efteråt. Kan de ha rätt de där feng shuiarna?!
Duktig Susanne i alla fall.

Kram Lisa

Mor Duktig sa...

Duktigt!
Vi har en hel byrå med sådanna grejer! Tänkte börja rensa där nu, men ... nej! ... det får vänta tills efter alla kalas.

annashusidingtuna sa...

Om 2 1/2 vecka går jag hem på havandeskapspenning och har då planerat gå igenom alla lådor och skåp och byråer och garderober innan bebben kommer, måste ju fylla min tid med något...
Det ser ut ungefär som du beskriver och känslan efteråt brukar vara skön. En låda eller två om dagen ska jag väl orka med?
Kram Anna

Tulipa sa...

Hej!
Rensa i röran är inte min starka sida, men det är otroligt skönt när man väl blir färdig!
Har rensat lite i köksskåpen ikväll för de är ju helt öppna nu så man kan inte blunda för det..*ler*... Känns bra...!
Nej köket blir inte sprillans nytt, våra stommar är "bara" 11 år så de funkar fortfarande och luckorna är rejäla ekluckor så de blir därför lackerade. Funderar på vasken och bänkskivan, och fläkten...och allt mellan himmel och gjord...Jag är dock så nöjd att det blir en förändring för det har jag längtat efter, sen blir det som sagt inte sprillans nytt, men det måste det inte vara i min bok.

Rensa vidare ...!!

Ha det riktigt bra!
Kram mariette

pysseltanten sa...

Visst e de en skön känsla efteråt...när man rensat o röjt sådär...
Men precis som du sa...nästa vecka eller imorgon..e de likadant igen...=((
Men, men...skönt e de när de e gjort...
Kraamizar git

Signe 1 sa...

Jodå, en sån låda har vi nog alla;-) Ialla fall jag...men det som inte synns...haha... Må gott, kraam Sofia

Anonym sa...

Visst är det gôtt när det är gjort. Du kan bara tänka dig hur rensat jag ska ha det sen :) (Not). Säkert så kommer det vara en del saker som man borde rensat bort men som kommer stå i någon kartong i förrådet.

Och jag håller fortfarande på med 1000 olika saker känns det som. Så garderoben jag började med förra veckan. Har hamnat i stå.

Men jag har med sonens hjälp rensat i nya trädgården. Ett träd mindre. Det där med en massa bär som ingen vet vad det är för nåt. Och det varde ljus!

Svägersk

Vardagstugg sa...

Rensade faktiskt i ett köksskåp för nån dag sen och hoppas energin räcker till vår "skräplåda" också som är fylld till bredden..vi får väl se! Men visst är det härligt då det är gjort!

Trevlig kväll!

Annelie

Evas Passion sa...

Kul att du ocksa laser Feng shui...jag ocksa,fick en bok fran sverige igar....rensa i roran,jjag har ocksa borjat slanga en massa saker som bara tar plats.....hi...hi...
ha en bra dag!

eva

Kallholmen sa...

Vad underbart med en "RIR" dag.
Kul målsättning att rensa någon röra varje vecka...
Ska nog ta efter det.
kram carolina

EVA AGNES sa...

Hej Susanne!
Inte för att jag vill vara negativ men sådana lådor har en tendens att på kort tid bli lika ruskiga igen. I alla fall hemma hos mig..
:-))
Kramar Eva Agnes

Granne med Selma sa...

tack för vitlökstipset med honung och varm mjölk. Ska genast testa!
Kram Sussie