16 september 2009

Tupperware

För många år sen när Tobbe var liten, sålde jag Tupperware.
På hempartyna delade man alltid ut små gratis pryttlar. Eller delade ut var väl fel..man lottade ut dem bland de som svarade på små frågor, eller anmälde sig till att ha ett party, eller som beställde varor.
När jag slutade sälja hade jag mängder av burkar och skålar...och.....sådana prylar kvar.
Nu ligger några kvar i mina kökslådor. Några har försvunnit eller getts bort.
Här är ett axplock.
Och jag måste säga att jag använder de flesta då och då.
Tesilen har jag märkt är bra när man ska sikta kakao. Skoporna i cerice, har jag i tvättmedelsförpackningen!
Vitlöksriven är oslagbar, de små pickelsplockarna/gafflarna är toppen för kallskuret, olivsskopan funkar också jättebra.
Mini slickepotten är super för att rengöra vispar, komma åt att skrapa ur små burkar med salsa, pesto eller annat. Appelsinskalaren funkar också på ett bra sätt när jag väl använder den.
Det enda jag inte använder alls, är tomatkniven, som är gjort för att göra hål med spetsen, för att släppa ut luften i tomaten, och kan sen skära utan att den spricker och sprutar överallt.
Praktiskt, men jag glömmer bort den.
Men ändå.
Tupperware kan vara bra till mycket:)
Over and out

2 kommentarer:

Henricks tankegångar sa...

Den där apelsin skalaren fick jag en gång på ett "party" den är ju riktigt bra. Härligt att se att du har kvar så mycket i lådan. Lite miljötänk, gillar jag;-)
Henrick

Efwa i Provence sa...

Det allra bästa är apelsinskalaren tycker jag! Det har jag flera stycken, eller har haft i alla fall. Tror inte jag har någon här i Provence så jag får nog leta fram en när jag kommer till Sverige.