15 november 2010

Husdrömmar- vitvaror

Bild: Husqvarna

En inte så bra bild, men jag fortsätter drömma om ett hus, trots att det långt ifrån är bestämt ännu.....Väntar på en offert som ska landa hos mig idag...Och funderar på några andra alternativ också.

Drömma är dock skoj.
Nu är det vitvaror jag funderar på.
Siemens är vad det just nu aktuella husföretaget levererar som standard. Ingen extra kostnad om man väljer rostfritt eller svart. Tillägg blir det först om man vill uppgradera funktionerna. Tex integrerad diskmaskin (ja tack!) och bredare spishäll (ja tack!).

Att jag INTE vill ha vitt det vet jag.
Rostfritt har vi idag, och det är vi rätt nöjd med.
Vår granne, som renoverade köket för ca 1 år sedan, har svarta vitvaror och det är sjukt snyggt!!

Bild Husqvarna
Idag har vi en side-by-side med is/vattenmaskin. Det vill jag ha i ett ev nytt hus också. Älskar det iskalla vattnet, och också isbitarna i mitt vatten/ min drink:)
Alltså är det själva is/vattenmaskinen jag är ute efter. Helst ska kyl-och frys vara i full bredd, och full höjd. Side-by-side fungerar bra idag, då vi har en frysbox, men den vill jag helst slippa i ett nytt hus.
Simens har tydligen inte fullbredd/höjd på sina kyl/frysskåp med ismaskin. Bara side-by-side. I alla fall hittar jag inga på nätet...
Husqvarna har däremot snygg kyl och frys med fulla mått, som jag kan tänka mig.
Vi får väl höra om vi kan välja bort standard paketet, och se om vi kan få ett bra paketpris från Husqvarna istället.
Frågan är bara...Svart...eller rostfritt?
Rostfritt känns inte jättemodernt längre, men klassiskt. Svart känns väldigt trendigt, men frågan är om man snabbt blir less?
Har också funderat på de oemotståndliga kylskåpen och frysarna från Smeg. De bulliga retro....Men jag tror jag satsar på dem i stugan istället.
Vad skulle ni satsa på?
Huset (det eventuella..) kommer vara i lite new england stil, med både moderna och lite "industri" inslag i inredningen tillsammans med det mer klassiska new england.
Köket kommer ha vita luckor (ev Tibro kök, Sigill, som är en av standard luckorna hos husföretaget, och ser ut ung som IKEAS Ädel, som vi har idag och är nöjda med. Kan bli någon av luckorna i deras klassiska sortiment också. Vi får se.). Vidare blir det troligen vitt kakel (vitt rektangulärt) och mörka (grå eller svarta stenliknande högblanka laminat) bänkskivor. Köksö. Ev med spisen på, samt ho. Golv kommer antingen bli ljust vitlaserad ek, eller mörkt klinker.
Nu vet ni mer:)
Over and out

1 kommentar:

skogslunden sa...

Det låter kanonfint!
/Jennie