11 november 2010

Husdrömmar- bara en önskedröm?


Badrums inspiration!!

Våra husdrömmar fortsätter, men jisses så dyrt det är! Vi har fått tillbaka ett par offerter från husföretag, och även om vi inte skulle ha några större bekymmer att låna pengarna från banken, så känns det inte som om vi är beredda att lägga de höga månadskostnaderna, bara för att bo!!! Visst skulle vi klara det ekonomiskt, men vi skulle inte kunna leva så pass spontant som vi gör idag (och är bortskämda med).

I Jämtland har vi förvisso höga priser på villor, i jämförelse med andra län med samma befolkning, men man vill ju veta att man inte förbygger sig. Det ska ju rimligen gå att sälja sitt nybygge med lite vinst en dag i framtiden. Om inte för oss, så för våra barn i alla fall.

I Stockholms området skulle säkert en nybyggd villa för runt 3 500 000 ses som en riktigt billig villa. Speciellt om den som vår, kommer ha (viss) sjö-och fjällutsikt och 2000 m2 tomt...men, men...;)

Offerterna (totalentreprenad, hus 2-våningar, lite newenglandstil, ca 173 m2 inkl tomt, indragningar och markarbete), ligger runt 3 700 000.....men då ingår inte trädgårdsanläggning (gräs, plattgångar, grus tex), garage, staket, verandor, förråd osv.

Någonstans har vi levt i tron (naiva?) att vi skulle kunna bygga för under 3 millar. Kanske tom runt 2 500 000.... Och då inräknat garage, trädgård och staket....Önskedröm?

För 5 år sedan var det kanske de priserna. Då hade vi bekanta som byggde för betydligt mindre än så....kanske därför vi varit så naiva?

Bild: Colonial East

Våra krav på huset är ju att det ska vara betydligt större än vi har nu (radhus 127 m2).

Det ska vara mer praktiskt, och bättre ordnat med förvaring än vi har idag., större kök med skafferi och köksö, 3 sovrum, vardagsrum samt eget vardagsrum till barnen, gästrum/kontor, stort badrum med bastu och bubbelbad, rymlig gästwc och en stor härlig tvättstuga med klädkammare.
Amerikansk veranda. Två våningar (för utsiktens skull), Ja, ni har ju sett mina inspirationsbilder.

Just nu känns drömmen riktigt långt borta. En sorg faktiskt.
Eller så får vi helt enkelt sänka kraven på kvadratmeter och lyxiga tillval. Men samtidigt är det ju vår dröm vi ska bygga. Så jag vet inte om jag är beredd på det bara för att bygga.
Ska jag bygga ska det vara genomtänkt och kännas rätt. Annars kan det lika gärna vara.

Idag ska vi träffa ytterligare ett husföretag. Då kommer vi säga: De här pengarna vill vi lägga på vårt boende. De här kraven har vi på stil, antal rum och standard.
Kan ni bygga ett hus med de kraven och som vi skulle älska för de pengarna?

Kan de inte det, får vi nog bo kvar.
Tyvärr:(

Over....and.....out...snyft!

9 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Vi har nyligen sålt ett hus som kommer att sluta på ca 3 400 000 kronor, som nog innehåller det du vill ha, plus en glasveranda med balkong ovanpå. Maila mig så kan jag skicka lite skisser till dig.
kram

viveka.gulda@karlsonhus.com

skogslunden sa...

Jag förstår vad du menar, även om vi runt de största städerna tycker att de siffror du nämner låter billigt. Hus inkl. sjötomt här hade lätt gått på det dubbla. Men det är ju som du säger, det ska ju gå att sälja om det skulle behövas, utan att man går i totalkonkurs. Hoppas ni hittar en kalkyl som håller!
Kram Jennie

Tidsmästarinnan sa...

Hej Susanne,
hoppas hoppas det går!!
Lycka till och kram
från
Susanne

SollenkrokaBy sa...

Hej Susanne!
ja allt är dyrt när det kommer till hus... har vi märkt.

Karlsonhus är ju fantastiska som Viveka tipsar om men annars finns ju fiskarhedenvillan, http://www.fiskarhedenvillan.se/, om du inte kollat där?!
Innan vi köpte vårat hus kollade vi på dem bla. och de verkar lite billigare.
Värt att kolla kanske?

Annars är ju ett lusthus från karlssonhus inte dumma!
Kram och trevlig helg!

Anonym sa...

Så här tycker jag, ni bor i ett fint radhus, ni har en fin
sommarstuga, ni har två fina pojkar, ni kan åka på fina semestrar, ni kan kosta på er lite extra både vad det gäller prylar och kläder etc
För många är det ni har en dröm som aldrig kommer att bli sann.
Mycket vill ha mer.
Och jag väljer att vara anonym, för en signatur gör vare sog till eller från.

My New England Dream sa...

Mange ting å tenke på og vurdere når det kommer til husbygging. Håper møtet med husforetaket gikk bra i går!
Flotte baderomsbilder du viser iallefall :)
Ønsker deg en fin helg!
Klem Anne-Gry

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Tack för alla kommentarer.

Till anonym:

Du har rätt. Vi bor rätt bra. Vi lever riktigt bra. Bättre än många andra. Och det är säkert många som skulle vilja byta med oss, men det är knappast så att vi lever för att uppfylla ANDRAS drömmar.

Det är knappast så heller, att vi ska sluta ha våra egna drömmar för att vi redan lever som ANDRA vill leva.
Skulle alla tänka så, skulle samhället inte utvecklas nämnvärt.

Vi har VÅRA drömmar och i största möjliga mån kommer vi också försöka uppfylla dem. Det kanske kräver mer av oss, och det kanske måste till förändringar, men sticker det i ögonen på andra, får det stå för dem.

Blir inte drömmen verklig denna gång, så kan du slå dig i backen på att den kommer förverkligas någon gång i alla fall:D

Och jag hoppas att även de (kanske du?), som tycker att vi lever det perfekta livet, jobbar lika hårt för att förverkliga deras/era drömmar!

Kram Susanne

Sjabbig men chic sa...

Nej, men har det varit körigt på något vis? Och det är väl klart att ni lever ett bra liv men herregud det gör väl de flesta i Sverige beroende på vad man jämför med allt är ju relativt och alla som vill bygga har ju inte utgångsläge skokartong. Det är klart ni ska bygga. Vi hörs sen!

Kramis Lisa

Monachos sa...

Skit i avundsjuka - fast det är ju jag också :) Men jag hoppas verkligen att ni gör ett bra gästrum till mig. Eller ett litet gästhus. Fast när ni är i stan kan jag vara på landet när jag flyttar upp - någon gång om 100 år. Svägersk