29 augusti 2010

Hajk, hajk! Och sista chansen att tävla!

Bild: Google bildsök
Alla, åtminstone vi som växte upp på 70-80 talet, minns TV programmet Hajk, med Bengt Alsterlind. Friluftsliv och scouting var temat, och jag gillade det mycket.
I helgen har jag levt scoutliv IRL.
Jonathan är scout, och vi har varit på Indian Hajk. Den här hajken var i familjeversion, och därför har hela, eller delar av scoutens familj fått vara med för att se och lära mer om vad våra barn gör när de åker på hajk.
I lördagsmorse samlades vi i en av Jämtlands vackra skogar. Nästan genast fick vi dra två kulor ur olika påsar, och genom orden på dem sätta ihop våra namn.
I helgen har jag varit "Vackra Haren" och Jonathan har varit "Listiga Örnen"......say no more;)
Vi blev indelade i patruller och fick gå Indianstig, där vi kastade lasso, sköt pilbåge, blåste pil, red häst (vi bar varandra på ryggen och samlade kottar..) och kastade spjut. På varje station samlade patrullen poäng som gav skatter. Skatterna (pärlor, pinnar, plastband, färg mm) användes sedan till att tillverka varsin del av en tomtempåle! Vår blev såklart snyggast....
Sen blev det wok tillagad i gigantisk murika, pow wowande och lägerbål.
Regnet kom och gick, men vi var klädda för det, och då spelar ju vädret inte någon roll.
Vi fick dock låna ut Jonathans extra kängor, då en rinnande bäck lockade samtliga småkillar och tjejer under långa stunder under dagen...Hela 3 st druttade i, och ingen, utom killarna själv, var förvånade:)
Vi stannade inte över natten, utan åkte hem efter lägerbål och kvällsfika, och återvände lagom till frukosten var bortdukad imorse. Idag har det varit workshops där vi knopat, gjort eld på olika vis, täljt med kniv, gjort makramé armband och mycket annat.
Tobias var scout i många år, men slutade för ca 3 år sedan. Han har varit på många hajker och läger, och då följde ofta Tommy med som ledare bla.
Den här gången var det min tur.
Jonathan hade såklart jätteroligt! Även jag hade kul, även om skog och mark och spindlar och regn och BrunkullanSusanne inte går ihop så där jättemycket. Fast jag skulle nog vilja åka igen, och då stanna över natten också.
Nästa år kanske?
Glöm inte att imorgon är sista dagen att TÄVLA!!!
Over and out

2 kommentarer:

Monachos sa...

Man skulle vart scout fast det var man väl på sitt eget vis uppvuxen mitt ute i skogen.

Det låter kul i alla fall och hur gick det med djuren - ingen syn på några vargar eller björnar - inte ens ett spår?:)

Sirpa sa...

Hih, jag var scout! Det var roligt då!
Ha en fin tisdagkväll!
Kram Sirpa