26 augusti 2010

Badrums renoveringsplaner

Bild: Sanova

Listerna i hallen har inte ens kommit upp, det är inte schaktat i stugan...men nya projekt är redan på gång. I oktober/november drar vi igång med renovering av badrummet i stugan!

Stugan byggdes -77, och det är en orange matta på golvet och beige/brun mönstrade väggar...Totalt ocharmigt!

Redan när vi köpte stugan planerade vi renovering, och hade sån tur att Tommys syster jobbade på Sanova då. Vi kunde få det här fina tvättfatet med ställning lite billigare när de bytte utställning:) Jag tycker det är sååå charmigt, och längtar tills vi får montera upp det!

Bild: Sanova

Vi kommer flytta duschen från sitt nuvarande hörn, till ett hörn där vi nu har en bastu. Bastun ska bort och även om vi vill ha en bastu, så behöver vi ett större badrum mer:)
Vi funderar fortfarande på om vi ska ha välvda duschväggar som går att vika in mot väggen, om vi ska dela av med en liten vägg, så det blir en duschnisch med ett draperi i öppningen, eller om vi ska slå till och köpa en sån där kabin med ångbastu, massagestrålar och hela kitet...
Beslut måste tas snart, så vi kan räkna ut vad som ryms.

Om det blir något av de två första alternativen, funderar jag på den här duschblandaren från Zazzeri, hos Sanova. Alternativt Mora Armaturs Classico. Båda snygga på sitt sätt.
Bild: Sanova

Till handfatet blir det denna. Även den Zazzeri från Sanova. Vi har faktiskt exakt den hemma i radhuset:)
Bild: Höganäs
På väggarna blir det liggande slätspont, alternativt vanlig pärlspont. I duschhörnan och tvättmaskinen (som kommer vara vid samma vägg), samt bakom tvättstället, kommer vi eventuellt ha sådant här fasat kakel, från Höganäs, med vit eller ljustljust grå fog (det får inte se rutigt ut!!!).
Bild: Forbo
På golvet blir det efter mycket övervägande en våtrumsmatta. Tänkte klinker/golvvärme först, men sen kändes det som om matta blir bäst i stugan.
Jag vill gärna ha en som påminner om klinker, och den enda jag hittat hittills är denna från Forbo. Vet ni någon annan modell så hör gärna av er:) Men jag gillar den. Det är bara det att i mitt huvud så vill jag ha intrycket av vanliga fyrkantiga klinkerplattor...nåja...
Ni förstår att det finns att fundera på:) Jag vill gärna ha stilen lite blandning av lantligt/industri/bohemchic möter marrakech. Det ska gå i mörkgrått/svart/vitt och ha kromade detaljer. Accentfärg på textilier och piff får gärna vara grålila, ljung och gammalrosa:)
Vad tror ni?
Over and out

4 kommentarer:

Home No.1 sa...

Halloj i stugan, jag ser det framför mig, kommer att bli snyggt! ha en fin helg. Kram Annica.

Huset på kullen sa...

Vi ska också renovera våra badrum. Mycket beslut som ska tas... Lycka till med er renovering!

/Linda

Tulipa sa...

Hej!

Vad roligt att göra om badrum!!!
Det hade vi också behövt..kan ju drömma om det...*ler*..

Trevlig helg!

Kram Mariette

Betty sa...

Vad härligt att läsa om dina planer med badrummet. Kommer själv ihåg hur man själv satt med alla idéer sprängfyllda i huvudet när vi skulle renovera vårt.

Kram Betty !