04 januari 2010

Jul och nyår i bilder

Jag har nog, 2009, haft en av de trevligaste julledigheterna sen barnsben! Knappt hann den börja innan den tog slut, men vi har hunnit med otroligt mycket skoj!
Jag ska försöka sammanfatta den i detta inlägg:)
Redan på juldagen började granen luta...hihi....kan bero på att ungarna fick fritt tillträde i år...annars är jag lite gran-nasse...men i år flyttade jag inte en kula! *stolt*!
Vi hade massor av dagar med klarblå himmel och bitande kyla, då vi hade pulkaåkning och utevistelse.
Andra dagar var det snöstorm. Då hittade vi på massa annat kul. Här var vi i Storhogna, och åt, fikade, utövade Yoga mm på Högfjällshotellet. I vinterträdgården drack vi latte och varm choklad:)
En av de vackra dagarna for vi med vessla till Jaktstugan i Vemdalen. Ligger över 900 m över havet. Vi stannade till solnedgången!
Därefter ett besök på Vemdalens inredning. Wow! Här hade det kunnat bli dyrt, om det inte redan var så att kontot sinat på banken.....
Vem skulle inte vilja sitta där med en kopp varm choklad eller te!?
Skotertur blev det förståss också. Då vi bara har en skoter, fick vi åka skytteltrafik. Grannsonen kom med sin skoter också, men vi hann promenera en lång bit efter skoterspåret också medan vi väntade på vår tur:)
Till nyår kom pastellerna fram! Gott tilltugg som förrätt. Ostar, melon, kex och tunnbrödsticks. I mitten, tulpaner i vitt och rosa!

Varmrätt bestod av Oxfilé med ungsbakade rotsaker (potatis, palsternacka, morot och rödbetor).
Till efterrätt marängswiss och latte!
Precis efter tolvslaget gick vi ut. Barnen fick tomtebloss att leka med!
Vi släppte också upp två UFO-ballonger. I det kalla vädret steg de riktigt snabbt och högt!
Så kom nyårsdagen, och det var dags att ta farväl av......
....pepparkakshuset!
Igår plockade vi undan julen. Jag vill ha kvar vintern ett tag till, men då det dröjer några veckor innan vi kommer till stugan igen, kändes det skönt att få väck det juliga.
Jag har läst på era bloggar, och ser att de flesta haft det väldigt mysigt.
Önskar er alla ett helt fantastiskt 2010!!

Over and out

5 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå vännen...Jag har också plockat ut julen idag. Sparat stjärnorna bara i fönstrena dom åker i helgen. Mia är duktig på header.....Jaaaa vad kul med en jätte bloggträff, skulle vara hur roligt som helst. Undrar bara hur man skulle få ihop det hihi...
Låter som en fantastisk jul och nyår, härliga bilder. Hihi granen svajar verkligen...

Kramkram Anne

Sjabbig men chic sa...

Ser riktigt mysigt ut! Jag har också haft mysigt men av någon anledning så är jag helt slut. Undrar just om det fortfarande är nyårsafton som spökar.

Kram Lisa

Viveka på Humlebacken sa...

Ohh vilka udnerbara bilder. och vad säger du??? Har ni en egen skoter. Det har jag kört en gång och det var bland det roligaste jag har gjort... men det är inte mycket lönt att köpa skoter här, när vi har snö sammanlagt 2 veckor på 5 år:)
kram på dig!

Annica sa...

Men vilka fantastiska bilder! Du måste älska din nya kamera.

Jag vill också ha en ny kamera. Nu. Jag ska bara välja först. Dilemma.

Anonym sa...

Hej min vän!

Jag blev helt tårögd efter ditt blogginlägg, jag vill tillbaka.....vi hade det så kul, mysigt & skoj :)SAKNAR DIG VERKLIGEN!!! Kram Annika