09 januari 2010

Sonen bjuder!

Bild

Jag blir bjuden på bio av Tobbe ikväll! Avatar ska vi se. Jag tror den är underbar!
Någon som sett den?

Uppdatering:
Vilken fantastisk film! Wow! Jag tappade andan några gånger över hur vacker filmen var! Vilka animeringar! Vilken historia! Helt enkelt lovley. Och då såg jag den ändå inte i 3D versionen, eftersom den inte går här i Östersund.
Bara det påhittade språket är väldigt vackert.
Rekomenderar varje människa att se filmen. Om man inte gillar den här typen av science fiction-draman, så bör man se den enbart för animeringar och foto!! Tar inte den här filmen storslam bland de tekniska priserna, på Oscargalan är ingen film värd att vinna dessa!

Om James Cameron bara gör stora dyra succé filmer var 12:e år, för det är nästan 12 år sen han gjorde Titanic (han har gjort Alien, Terminator, Avgrunden mfl också...men ingen så stor som Titanic), så får det gärna ta 15 år till innan nästa film! För levererar man sån här kvalite så ska man nog ha tid på sig!
Jag undrar vad han hittar på nästa gång. Både Titanic och Avatar hör till mina absoluta favoritfilmer!!

Avatar är ofantligt skrämmande på sitt sätt.
Paralleller kan man dra hela tiden genom filmen, till verkligheten. Hur vi människor behandlar varandra, terrorkrigen, alla andra krig, skövling av regnskog, klimatförändringarna, begäret av att ha kontrollen över naturtillgångar, fördrivandet av indianerna....samerna.
Jag reflekterade över vissa repliker som "de onda" (alltså vi. Människan. ) hade. Som tex "terror ska bekämpas med terror".....var det inte en väldigt känd person, som sa så vid ett känt tillfälle för ett par år sen? Tänk tiden kring 9/11.....

James Cameron har ett samhällskritiskt budskap i varje filmscen, som förmedlas. Han säger sig ha varit inspirerad av Pocahontas historia och folkmord i världen, när han arbetade med de första utkasten av filmen.

Gå och se filmen. Jag tror inte att någon blir besviken:)

Over and out

9 kommentarer:

Henricks tankegångar sa...

Jag skall precis åka ner för att hämta ut biljetterna till Avatar. Enligt alla jag talat med som sett den så är det en storfilm. En av de bästa de sett. Jag hoppas att du gillar den! Ska bli spännande att se den nu även om man har väldigt höga förväntningar. / H

Sjabbig men chic sa...

Hoppas verkligen att ni tycker att den är bra och att du sitter så nära Tobbe och gonar som du bara kan. Nämnde för Fabbe vid middagen att Tobbe minsann skulle bjuda dig på bio. Fabbe behövde inte säga något jag kunde läsa svaret i hans blick: Dream on baby!

Kram Lisa

Stjärnor & Champagne sa...

Näpp har inte sett den. Hoppas att den var bra. Fina detaljer hos din vän Lisa....Viist är jordgloben underbar, snygg detalj som sagt...

Kramkram Anne

Fröken Eko sa...

Jag har också sett den filmen (och hade dessutom turen att se den i 3D) och det var absolut en av de bästa filmer jag någonsin sett!
Precis som du säger var animeringarna etc. helt fantastiska, men det som gjorde dethär till en exceptionellt bra film var ju att storyn också var helt underbart bra! Ofta är ju filmstoryn inte helt klockrena, utan man satsar mer på animeringar och action, men denhär fick nog fulla poäng i alla kategorier av mig.

/F

Viveka på Humlebacken sa...

jag ska också se den i kväll, det ska bli kul!

Ekberga sa...

Jag såg den igår! Vilken underbar film. Ett mästerverk!!

Hanna sa...

Så roligt att gå på bio.
jag har inte sett den, men det låter spännande.
Hanna

Viveka på Humlebacken sa...

Har nyss kommit hem efter filmen, och håller med dig på varje liten punkt. Fullkomligt älskar den!!!
En helt annan sak..: jag undrar så varför din blogg tar så lång tid att ladda på min dator jämfört med alla andras... det är väl konstigt. När jag bläddrar med blogloven så brukar de flesta komma direkt, men din tar alltid jättelång tid.. tur att den är värd att vänta på:)
kram

Annica sa...

Åh! Jag vill också se Avatar. Jag har inte hört någon som inte älskat den filmen.

En film som man ska se på bio. Nästa helg är det min tur.