14 december 2009

Titta det snöar!

Det snöar! Jihooo!
Nu ska det bara ligga kvar också. Och helst komma mer än den decimetern som kommit inatt:)
Och jag har semester hela veckan! Så skönt att vara ledig!

Städat blev det igår som jag skrev.
Vardagsrummet blev grundligt städat, och det tog massor av timmar. Bakom soffan ligger massa lister och täckbitar som är till köket, som saknar allt sånt. Sorterade lite där, och försökte hitta ett smart system att dölja dem så gott det går, men det enda sättet är nog att se till att få dem på plats istället..hehe..
Tog även ut den äkta mattan (som väger bly och sällan blir vädrad pga det), skakade och lät den sen ligga med ruggade ytan ett par timmar mot den isigasnön på altanen, så nu ska väl alla eventuella kvalster dött också....*ryser*.
Diskade alla ljuslyktor i maskin också när jag ändå var igång (stearinrester försvinner så bra då!). Två diskade jag så grundligt att all fin silverfärg försvann....suck...jag vet ju att de inte får diskas annat än försiktigt för hand....nåja...då har jag en bra anledning att ersätta dem med nytt..hehe...;)

Medan jag städade, bestämde jag mig en gång för alla, för att sälja golvlampan i vardagsrummet också. Har inte knäckt den nöten för kära sambon än..men den är såld..... Till en kollega...hihi...så det måste handlas en ny efter jul....Var pågång att sälja den redan förra hösten, men sen rann det ut i sanden.
Har siktet inställt på ett par stycken fina jag vill ha. Vi får se vilken av dem det blir.

Sen blev det fika hos Sjabbig, som jag skrev om igår. Lussebullar och kaffe, samt lite småprat. Hur fint och juligt var det inte hos henne då!? Som rena rama bullerbyn. Skulle kunnat stanna hela kvällen och bara dofta in julen från granar och hyacinter! Lovely!
Ångrar lite att jag inte pyntat mer här hemma. Jag har ju bara julat till det i stugan...men, men...jag ska njuta av allt där istället:)

Köket började jag med igår kväll. Skurade köksluckor, kakel, fläkt och allt som står framme på bänken, vilket inte är mycket, men ändå.
Vill ni veta hur mycket damm-i-fett det låg ovanpå vårt kylskåp? Inte? Då berättar jag ändå...MASSOR! Men nu är det borta:) Det är bara golvet som är smutsigt fortfarande i köket.

För er som är duktig att veckostäda, låter det förmodligen konstigt att det tar tid för mig att städa, men för mig, som bara städar ovanpå kylen till jul...typ...så är det ju ett års damm som ligger där! Huvaligen. Och varje år säger jag att detta ska jag göra en gång i månaden. Minst..Hahaha...i år säger jag inget...

Idag fortsätter städet med hall och WC. Till wc har jag nya handdukar och ny badrumsmatta att lägga på. Köpte för över en månad sen på ICA Maxi, så det skulle bli lite nytt till jul. Knallcerice är färgen! Rött vore kanske mer juligt? Men jag gillar ju rosa så..

Övervåningen påbörjas imorgon. Istället blir det godis tillverkning här i eftermiddag. Jonte slutar skolan kl 13, men ska stanna en stund på fritids och träna på uppträdande de ska ha imorgon, men när han kommer hem så ska vi göra Risbräck och nått mer gott.
Det är så skönt att vara ledig!

Trist att städa på semestern kanske, men det var ju delvis pga det jag tog ledigt. Det och mat och bak inför jul. Jag njuter varje sekund trots att jag avskyr att städa.

Har jag sagt att det är skönt att vara ledig?;)

Over and out

9 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att vara ledig inför julen, en del att fixa ju....hoppas verkligen det kommer mer snö och att det får vara kvar nu...ha det gott

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så härligt att det snöar, i veckan har dom lovat snö hos mig men vi får väl se hur det blir med den saken. Här blir det städning för hela slanten i dag men man vet aldrig vad som händer på vägen lite pyssel sugen är jag. Det bästa är att avklara städningen så den är klar.Ha en bra dag.
Kram theres

Katja Kristoferson sa...

Åh! Underbart med snö. Jag är i Sala och plåtar tårtor och längtar hem till Östersund!

Anonym sa...

Hej gumman!

Vi paxar trollerilådan!! Hör av dig så snabbt som möjligt om den redan är köpt. TJOHOOOOOOO!!! snart ses vi :)

kram Annika F

Love and be proud sa...

Välkommen till mig, tävling! ;)

http://lovebeproud.blogspot.com/

Vitt och Blått sa...

Heeeej!
Vad underbart härligt att vara ledig såhär innan jul! Riktig lyx! Man hinner så mycket när man får några dagar till städning - duktig du varit och städat på kylen också! (Det är därför vi har byggt in vår) HIhi, ha en fortsatt skön ledig vecka! Min ledighet väntar på fredag efter lunch! Jippppppiiiiiii!

Kram Ewa

Elsa och Helena sa...

Vilken grundlig städning du gjort...visst är det skönt man känner sig så nyttig och duktig när det är klart:)

Kram Helena

Gårdsromantik sa...

Vi har också massor med snö!!!
Äntöigen får man lite Julkänsla.

Granen kom hem och monterades omedelbums och en enorm adventsstjärna som jag längtat efter - vilket antiklimax när sladden var för kort :-(

Såg att du var på Formex förra våren - gissa om jag längtar dit - sommaren och trädgårdssakerna lockar alltid.

Kram Maud

Lilla huset på prärien sa...

Vad DUKTIG du är!! Jag är imponerad. Och lite avundsjuk... jag skulle gärna vilja ha sådär fint och städat hemma hos mig också :)

Asch jag jobbar alla dagar så jag har verkligen sänkt kraven. Men det är klart ändå härligt att ha sådär riktigt fint och städat med lite färska blommor...

Lyckost! Kram Jenny