09 oktober 2009

Släkten är bäst

Bild: Svägerskan

Det här söta skrivbordet ska bli vårt:)
Tack vare Tommys syster. Detta skrivbord har bla Tommy haft som barn, och säkert hans syster också..det vet jag inte riktigt. Om det kommer från deras mormor/morfar eller farmor/farfar från början vet jag inte, men det är skoj att det är släktgods!
Nu står det i svägerskans förråd. Hennes dotter har haft det, men nu vill hon inte ha det längre, och eftersom de ska flytta behöver de bort med massa saker i förrådet.

Istället ska Jonathan få det till sitt rum i vår stuga. Det som står där nu är i ljust björkmönstrat folie....jättefult och luktar mögel dessutom!!
Dessutom har jag letat och velat ha ett skrivbord i just den här modellen under en rätt lång tid:)

Det nya söta skrivbordet ska få en liten industri-look...eller lite ruffare kommer det bli i alla fall.....hoppas du inte har nått emot det svägersk?

Svart, vitt eller grått blir det. Men små porslinsknoppar eller kanske svarta små runda knoppar.
Eller kanske nått annat skoj? Siffror? Rostiga muttrar? Runda i betong? Förslag tas tacksamt emot!

Funderar också på att ta dit Jontes nuvarande säng, som är en furu säng med fot och huvudgavel i lite tinnar och torn modell...Kommer inte passa in i rummet här hemma när vi gör om där, men i stugan blir den bra tror jag. Samma färg som skrivbordet blir det då. Dessa två möbler är det enda som ryms i rummet, så jag tror på enhetligt.
Väggarna där är vitlaserade, och Jonte vill absolut inte att vi målar dem vita. Men kanske vill han måla dem ljusgrå? Vi får se. Det är rätt bra som det är också. Golvet ska dock målas i en grå nyans innan vi sätter dit skrivbordet.

Ovanför skrivbordet blir det 3 hyllor för böcker och tidskriftsamlare bla. Sen har jag köpt en liten griffeltavla på loppis som ska hängas upp. IKEA´s lampa Barometer, har jag redan, och den kommer bli ännu finare på det här skrivbordet!
Kanske blir det några gamla slitna resväskor att stapla under skrivbordet också. Som förvaring för lego mm som behövs:)

Planer, planer...det är så skoj!

Over and out

6 kommentarer:

Jenny sa...

Låter som kanonplaner du har! Det är så härligt med såna gamla saker som man har lite historia kring också, släksaker, då känns det ännu bättre att ha dem! Tusen tack för tipset om gardinstängerna, hade inte klarat utan er hjälp! Trevlig helg! Stor KRAM

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så underbart med lite nya planer, skrivbordet har verkligen potensial. Kika in det är tävling pågång.Butiken 1 år.
kram Theres

Hemma på Landet sa...

Härligt med sådana saker. :-) Kram gumman.

Anonym sa...

Korgen tänkte jag också du skulle ta :) Den matchar den korg du har i uteköket. Tror dom är målade vid ungefär samma tillfälle.

Skrivbordets historia. Det är farfars gamla kommer ihåg när han satt vid det och eftersom han byggde mycket av de möbler som fanns på gården så har han troligtvis även byggt detta.

Från början var det sån där brun lasering på det men min kära bror tyckte det var roligt att testa en knivs vasshet på kanten så det blev mycket spackel för att få bort detta.

Sen får du måla om det som du vill - det har jag inga synpunkter på. Jag är bara glad om det stannar i släkten.

Vi hörs/M

Hanna sa...

Jag är säker på att skrivbordet kommer att bli toppen.
Hanna

ღ Fyra årstider sa...

Skrivbordet var bara underbart.
Kram Lotta