15 augusti 2009

Lekplats

Har städat lekplatsen på vår gård idag. Det finns totalt 3 st i området, men det är just denna som vår gård ansvarar för, och är också den som är i sämst skick. De övriga rustades förra året och har blitt riktigt OK.

Vi har idag rensat bort allt ogräs och tagit bort trasiga fastgjutna utemöbler. Dessa ska ersättas såklart, med en mer praktisk möbel. Det har bytts sittytor på en bänk, och det ska också bytas brädor på 3 bänkar till, samt 1 lekbord.
Vi ska lasera staketet runt gungorna också hade vi tänkt, men det får bli till våren.
Annars ser det skapligt ut nu inför 30-årsjubileums festen om ett tag:)

Lekparken revs delvis, efter ej godkänd besiktning, för ca 7 år sedan, och inte förren förra sommaren ersattes gungorna, efter många turer hit och dit. Vi fick också dit 2 st fjädergungdjur.

Klätterställningen har INTE ersatts till mitt och många andras förtret, och jag och en granne har dragit igång (igen..jag har försökt förr..) på nytt med att ta fram förslag inför nästa sommar.
Det är en klätterställning för åldrarna ca 2-10 år vi tänkt. Med rutchbana.

Kvar på gården står en halvranglig fyrkantig klätteranordning med nät och romerska ringar. Vi tänkte riva den, men nu sa vi för hundrade gången (vi är några som under flera år gärna velat få bort den, trots att ungarna gillar den, eftersom vi inte känner oss säkra på den) att den får stå kvar i väntan på den nya ställningen nästa år. Annars blir det ju väldigt tomt för barnen. Vi tog dock bort en farlig bjälke i marknivå, där man alltid är rädd att ungarna ska slå i om de ramlar.

I höst ska vi kalla till möte med alla de som bor på just vår gård samt barnfamiljerna från de andra gårdarna i området. Vi tänkte arbeta fram 3-4 förslag, med offerter på en ny ställning till vår gård, och kanske också en lekstuga till någon av de andra gårdarna.

Hyser större förhoppning om att få till nått nu, än tidigare. Det känns som att de personer som tycker att en lekplats som funkat i 25 år bör funka i 25 år till, är färre:) Fast visst finns några neggon kvar....
Nytänkande säger jag! Det är på väg! Mycket tack vare att fler barnfamiljer flyttat in i området!

Man måste se det som att vi investerar i området för framtiden och för att öka värdet på husen.
Hoppas nu att styrelsen och framförallt årsmötet i april kan känna att det är dags att satsa lite på lekplatsen. Att den ska få kosta en rejäl slant! Kanske måste vi ta ett lån för att få det folk vill ha, vad vet jag, men då bör vi göra det också!
En liten klätterställning är bara rolig ett tag, en stor är för dyr, så det är ett mellanting vi ska ge förslag på förståss:)

Håll tummarna för oss!

Over and out

4 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

Heja heja! klart barna ska ha en klätterställning i lagom storlek! Om man till exempel ska till att köpa hus i ett område så tycker jag absolut det spelar in hur lekplatserna ser ut (i alla fall för oss i småbarnsåldern), så det är ju verkligen en investering också.

Hoppas du har haft en fin sommar!
Kram
din namne :-)

♥ cloudberrie ♥ sa...

Absolut! Håller med.

Nu är jag tillbaka efter en tid av funderande & att ha haft bloggen låst. Hoppas du inte tröttnat på mej ;)

KRAM från Eva

Jessica sa...

Halloj,
vilket jobb ni har lagt ner på lekplatsen! Bra jobbat!

Vilken fin hörna du har utanför stugan, mysigt med kökssoffa!

Vilket fik/trädgård ni var på! Har aldrig hört talas om det, men får kanske bli en utflykt dit i vår om inte annat!

Kram
Jessica

Karin sa...

GRATTIS!!!
Du vann i min tävling om 2 baguett-formar, en slev och en slickepott från Bagaren & Kocken.
Maila mig din adress så kommer vinsten inom kort med posten.

Än en gång, grattis!

Kram Karin