04 augusti 2009

Äppelviken

I just detta hus har min mormor växt upp! Det ligger i Äppelviken, Bromma, och nu när vi var nere i Stockholm passade vi på att åka förbi. Jag tog ett foto genom bilfönstret. Vågade inte ringa på....

Någon gång skulle det dock vara roligt att göra det. Ringa på alltså, och visa gamla foton från 1920-1940 talet när min mormor bodde där:)
Kanske ska scanna in några gamla foton och visa er här på bloggen?
Mormor flyttade dit med föräldrar och syskon när hon var ca 5-6 år. Hon föddes i Eskilstuna.

Den påbyggda hallen är ny. Den fanns inte då. Trädgården var en dröm med bigarråberså, stor fin trägunga (sån dubbel man sitter mittemot varandra på) och trädgårdsland med pumpor! Min gammelmormor var nämligen född i USA, och pumpor ville hon odla!

På 80-talet tog mammas kusin över huset, och sålde i sin tur i slutet på 90-talet (eller om det var början på 2000-talet). Nu vet jag inte vem som bor där. Jag har varit där ett par gånger medan kusinen bodde där. Jag har bara minne från en av gångerna, då jag var så liten de första. Jag tyckte det var fantastiskt fint med sina vackra rum och stora trädgård.
I köket, har mamma berättat, att knapparna och ledningarna till ringsystemet fanns kvar. Det man använde från tex sovrummet ner till köket för att påkalla tjänstefolket....Jag vet inte om min mormors föräldrar hade tjänstefolk direkt, men tror att de hade barnflicka....men jag vet inte säkert. Måste fråga mamma.

Jag är väldigt avundsjuk på dem som bor där nu i alla fall....I framtiden hoppas jag att jag, eller barnen, eller i alla fall någon i släkten, får möjlighet att köpa huset. Det vore en dröm utöver det extra:)

Over and out

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så du när en dröm om att bli en 08 are????

/M

Brunkullan med Mosipperötter sa...

M (svägersk): Japp. Om jag får bo i ett sånt här hus så:)

Susanne