05 juli 2009

A-final spel och silvermedalj!

Killarna gick till A-slutspel som ni vet. Det bar faktiskt hela vägen till finalen!
Först 8-dels final mot Grong IL. Det var inte en jättebra match från vår sida. Grong var inte ett bättre lag än oss, men vi tappar boll alldeles för lätt pga slarv passningar. Först gjorde vi trots allt 1-0, men bara minuter efter kvitterade de till 1-1. Sen gjorde vi 2-1, och samma visa. De kvitterade till 2-2 bara minuter senare. Sen följde en märklig match där inget av lagen spelade fotboll utan tjongade boll hit och dit, men i slutet av matchen lyckades killarna sätta 3-2 till oss, och gick vidare till kvarten.

Kvartsfinalen stod mot ett lag från Malta. Attard YN. Matchen var som den förra. Pendlade lite hit och dit, och vi fans fick mer än en gång nästan hjärtinfarkt under matchen. Bla blev en av deras killar blev utvisad, men strax efter halkade en av våra killar pladask och blev utvisad pga att han halkade med dobbarna mot en motspelare. Lite märkligt, men så kan det bli ibland. Vi stod ändå till slut upp lite mer och kunde vinna med 2-1

Kl 22.00 var det dags för semifinalen. Våra 4 killar som varit i Halmstad hade kommit hem, och kunde vara med i startelvan. Självförtroendet växte hos allihopa, och vi spelade väldigt bra fotboll, mot Strands IF, som inte lyckades bjuda på speciellt hårt motstånd.
Om det var vi som var riktigt bra eller Strand som spelade dåligt kan man ju twista om, men vi föräldrar och utomstående berömde matchen väldigt och tyckte killarna spelade drömfotboll!! Som förälder var det skönt att stå bredvid och se hur det mesta bara gick rätt! 3-0 vann killarna med.

Igår förmiddag var det då dags för match mot Verdal IL 1. Killarna var väldigt taggade, men Verdal visade sig vara en svår nöt att knäcka. Första halvlek stod och vägde med halvchanser mot båda håll, utan att det var speciellt bra fotboll som man bjöd på. Mest höjdbollar fram och tillbaka på planen. Det var dock Verdal som hade några bättre målchanser med skott mot ribban bla, och vår målvakt fick också göra en kvalificerad räddning.
2:a halvlek hängde vårat lag med huvudena och spelade riktigt dåligt. Verdal spelade inte heller speciellt bra, men kunde rättvist vinna med 2-0 mot oss.

Det var mycket besvikna och ledsna killar som tog emot silvermedaljerna. Vår forward fick rättvist pris som matchens lirare, då han jobbat på väldigt hårt utan att få de där bollarna han skulle behövt.
För vissa kommer det ta länge innan de kommer över förlusten, medan några redan nu ser fram emot nästa år (sista året de får delta innan de är för gamla), och har bestämt att det är året då vi ska vinna:)

Vi föräldrar var också besvikna såklart, men ändå väldigt nöjda med våra duktiga killar.
Vi firade silvret med en föräldra/ledarträff på Teaterträdgården igår kväll.
Underbart roligt hade vi som alltid när vi träffas.

Och så var storsjöcupen över för denna gång:)

Over and out

1 kommentar:

Semlanmaria sa...

Grattis till silvret! och till 15 års killen!!!
KraM