14 maj 2009

Barndoms dröm

Bild: MiniHusen

Jonathan börjar kanske bli lite för stor för en lekstuga. Men visst vill han ha en när man frågar. Och jag som drömde om en riktig lekstuga (fick hålla till i en liten bod hos mormor och morfar istället) som barn har lite dåligt samvete för att jag inte skaffat honom en....
Kanske ska vi göra det ändå? En lite större. Kanske 10-15 kvadrat? Så kan han och Tobias ha den som sovstuga istället för lekstuga? En gäststuga helt enkelt, men för barnen:)

Jag och en av mina kompisar hos mormor och morfar sov jämt i hennes lekstuga.
Vi flyttade helt sonika ut i den när vårsolen värmde och flyttade inte in igen förren hösten kom:) Hon bodde i Stockholm, men var i Ytterhogdal de flesta sommar helgerna och så hela föräldrarnas semester förståss..och det var då vi sov där. Underbara minnen!

Vi hade en säng, och en madrass på golvet. Två stolar och ett litet bord fanns där också. Hennes mamma sydde söta gardiner och det fanns el indraget, så vi kunde ha på ett litet element om sommarnatten blev kylig:)
Nåja...

Den här i funkismodell på bilden ovan, gillar jag skarpt! Men passar såklart varken vid radhuset eller i stugan.
Det måste bli en vanlig lekstuga istället här hemma, och en knuttimrad om det blir i stugan.
Bild: adirondackchairs.com

Utanför vill jag att det ska stå små adirondäckstolar för barn. Och för vuxna förståss...Barnstolarna skulle kunna få vara i den ljusgröna färgen här hemma för att matcha huset:)
Bild: IKEA

Söta barnservisen DUKTIG från IKEA skulle vara perfekt i lekstugan!
Liksom de söta små glasen. Också dem från IKEA!
Besticken är också ur serien DUKTIG från IKEA.
Men det stannar nog vid drömmar. När vi äntligen får till en gäststuga, kommer barnen vara stora, och innehållet i stugan kommer vara för vuxna..
Men drömma får man!
Och......någon gång får man väl barnbarn också:D
Over and out

9 kommentarer:

Annica sa...

Vilken fin lekstuga! Man har många drömmar.

Alice har glasen och besticken från Ikea. Så söta!

Sjabbig men chic sa...

Ja, tänk att vi fick hålla till på mormor och morfars verkstadsvind. Men längst in där hade vi ett rum som var vårt eget. Det använde vi som klubbhus. För vi hade ju såklart hemliga klubbar och så Röda Vita Rosen. En gång försökte jag mig på att pynta med duk vas och blommor men se då fick jag stryk av de äldre killarna så det gjorde jag aldrig om. Nej, kalt och ruffigt skulle det vara.

Kram Lisa

Moster sa...

Vilka fina drömmar du har. Förverkliga dem snabbt så att du inte ångrar dig senare att du aldrig fixade till dem. Genom att leva ut sina drömmar blir man lycklig, inge genom att göra allt som man måste.
Kram Moster

Marie//Tekla Maräng sa...

Härlig dröm och vilket härligt minne. Har alltid drömt om en lekstuga men nähä det blev aldrig så. Men drömma kan man ju göra ändå.
Ha det gott Marie:)

Tidsmästarinnan sa...

Hej där!
jag tyckte det lät som en toppenidé att göra den lite större, som en sovstuga... och inredningen är ju klar redan, hihi! De där glasen från Ikea är ju superfina.
Själv drömmer jag om ett litet växthus... men det får vi garanterat inte plats med på tomten!

Kram på dig!
Susanne

Malin sa...

Vilka söta saker du visar. Adironstolarna i miniformat är verkligen sockersöta:) Funkisstugor är coola, men det gälelr ju att ha rätt miljö... Kram

Malin sa...

Glömde...takkronan vi har i tv rumemt kommer från Hässleholms möbelaffär och heter KOMET. Kram

Maria sa...

Drömma får man visst göra, ibland slår drömmarna också in. Ofta när man minst anar det eller när man faktiskt gett upp drömmen.

Så var det för oss med att bygga hus. Vi kom till en punkt i livet då vi trodde att det var för sent. Ungarna var stora den ena hade redan flyttat. Då insåg vi att vi att det kanske egentligen inte alls var fel tidpunkt. Tvärtom snarare. I lalla fall för oss. Så drömmen blev sann:)

Kanske bir du med en sådan härig lek/gäststuga någongång. Vem vet? Om inte till barnbarnen som du själv skriver:)

Vilka söta kommentarer du skrivit till mig. Du är välkommen att flytta in närhelst du önskar:)

Kram Maria

Hem och Lycka sa...

Haha, ooops, det glömde jag ju - NEJ - ingen bebis heller! ;-)

kram