12 februari 2009

Båthuskrogen

Foto: Båthuskrogen (foto taget av fotografTina)

Fia Gulliksson, som jag skrivit om förr, som har bloggen Brunkullans-Temakerska och nätbutiken Brunkullan, slog i höstas upp portarna till nya exklusiva Båthuskrogen!

Den ligger några minuters bilväg från Östersunds centrum och ligger vackert vid storsjöns strand.
Själva byggnaden är byggd av lokala och ekologiska råvaror.
Utsikten är bedårande över sjön och "annersia" som vi säger här;)
På hemsidan kan man bla läsa följande:

"...Vintertid kan du åka skidor, spark eller skridskor hit. Eller varför inte åka häst och släde, köra hundspann eller en miljövänlig skoter? Sommartid är det enklast att åka båt om man inte vill simma förstås?..."

Låter det inte underbart!?
Jag skulle kunna tänka mig att den här krogen kan få samma goda rykte och höga antal bokningar som den lokala japanska restaurangen Mikado haft under alla år. Dit har ju folk flugit in från världens alla hörn..enbart för att äta, och sen hem igen!!
Krogen tar emot mindre sällskap på 6-12 personer, och det är en hel upplevelse som man får som gäst. Det ekologiska och gastronomiska står som alltid i fokus.
En 10 rätters avsmakningsmeny om 5 timmar är en upplevelse, eller varför inte en 2-3 timmars frukost med miniseminarium!
Priserna ligger förståss högre än på andra restauranger, men tanken är nog inte heller att det ska vara som vilket restaurangbesök som helst, utan en speciellt besök som man minns länge.
Själv skulle jag kunna tänka mig att ta med föräldrar och syskon med barn för en frukost efter bröllopet....men jag lär väl inte bli gift...haha.....vi har pratat om det många gånger, men kommer aldrig till skott....som med kök och hall ungefär..och de där listerna som aldrig kommer upp.....;)
Och missa för gudskull inte att Fia lagar mat på Nyhetsmorgon i Tv4 denna vecka. Sista gången var imorse, men man kan kika på inslagen i efterhand på deras hemsida, eller på Food in nation.
Over and out

17 kommentarer:

Mamma-Mu sa...

Men gud vilket bra tips!
Visste inte ens om detta!

Ska genast besöka hemsidan!

Tack!

Kram Mimmi

Anonym sa...

Låter helt underbart!

Nu ska vi bara övertala chefen då!

Lilla huset på prärien sa...

Åh vilket ställe! Det får jag ju ABSOLUT inte missa om jag är i Östersundsregionen någon dag. Hoppas jag får lov att komma dit. Skulle verkligen vilja se lite mer av Sverige - här är ju så vacker!

Kram Jenny

mylovelygrandma sa...

Hej!! det var en himla massa drömmar du hade! jag håller tummarna för att de slår in! tack för att du vill vara med i tävlingen å vad gulligt att du länkat :) hoppas du har en bra dag!! kram från mig!

Vitt och Blått sa...

Men vilken mysig restaurang! Ett riktigt guldkorn! Roligt att de satsat på det lokala. Hoppas det går bra för dem - kram Ewa

Sjabbig men chic sa...

Jag har tittat på henne och hennes matlagning nu den här veckan. Det ser både enkelt och gott ut, speciellt den där lasagnen hon gjorde.

Kram Lisa

Erika sa...

Gillade vinterlandskapat på Storsjön när jag bodde där uååe. Specielt för mig som bor där isen nästan aldrig fryser att gå på sjön på väg till skolan.

Anonym sa...

Hej vännen! Sitter du vid datorn? //AC

Therese sa...

tittar in för att önska trevlig helg, och framförallt alla hjärtans dag samt viska i ditt öra att jag har en liten tävling där du bland annat kan vinna en liten träängel från Miljögården...

Kram
Therese

Myrrabutiken sa...

Det låter som en dröm, jag tycker det är såååå kul med intresset för ekologiskt, närodlat och allt som hör därtill...jag är själv uppväxt på bondgård, mina föräldrar är verksamma än så det ligger mej varmt om hjärtat. TACK för tipset o trevlig helg!Kram Jenny

Isstjärnor i fönstret sa...

Det här har jag missat. Måste kollas! Hörde Sofia på radion häromdan men har tyvärr inte lyckats tajma in tv-sändningen...
/Agneta

kardemumma sa...

Vad häftigt att öppna en sån "snygg krog" med såna bra inställningar med sund god mat och vackert dessutom!
Kramar C

Gårdsromantik sa...

Vilket mysigt ställe - där hade jag gärnat tagit en avsmakningsmeny!

Kram Maud

Prästgårds Maria sa...

Vilket jättemysigt ställe. Jag hade ingen aning om det fastän man nästan bor i stan... Ett jättefint tips.
Ha det gott!

Hemma hos Klara... sa...

Wow vilket ställe :) Skulle vara en upplevelse att få äta en middag där.

Ha en härlig vecka!
Kram Helena

Kerstin sa...

Åh så mysigt det lät, underbart! Tål att tittas lite närmre på...

Må så gott! Kramar Kerstin

P.s. Kika gärna in hos mig och var med i min lilla utlottning!

♥ cloudberrie ♥ sa...

Vilket MYSIGT ställe det ser ut att vara! Nu längtar jag till Östersund... men det blir nog ingen trip förän i sommar.

KRAM från Eva