24 augusti 2008

Desperat inredningsbehov!

Jonathans rum är under all kritik!
Har precis sorterat leksaker, dammtorkat och dammsugit. Resultatet gör mig gråtfärdig! Inte nöjd som jag borde bli.
Tapeterna är urskina, halvfläckiga och mörkt blå. Till det ett laminat golv i mörk oljad al...furumöbler blandat med arvegods och en lite modernare, men trasig IKEA bokhylla......
Suck!

Nej, nu krävs det lite renovering och omorganisation omgående.
Satte mig genast och kollade inte lite snygga saker på nätet.

Först behöver han en säng. Vill gärna hålla mig till det lite modernare slaget. Kanske en "Heimdal" från Ikea....men helst nått med stora förvaringslådor under.....fast jag kan ju ha lösa på hjul, som jag har nu..!

3 vita väggar vill jag att det ska vara. Och en fond vid sängens långsida.
Nått jag funderat på är en fotovägg. Inte i full väggskala, då det är en dörr också på samma vägg..men en precis ovanför sängen med breda vita bårder runt om skulle det vara snyggt. Eller kanske en i svart på vit botten.

Bild. Inreda
Den här världskartan från Inreda är så läcker. Jontes klasskompis föräldrar har den ovanför soffan i vardagsrummet och jag föll direkt! Sen gillar ju Jonte att titta på kartor också så!

Bild: Inreda
Eller ett fingeravtryck kanske vore kul:)


Bild: inreda
Den mindre varianten av expeditbokylla har jag varit påväg att köpa länge. Nu ska det bli av! Rymmer en hel del!

Bild: IKEA
Förvaringslåda "Lekman" från IKEA passar i expedit hyllan. Kanske transparant blir bäst?

Bild: Ikea
Ps skåpet blir suveränt som förvaring. Ovanför vill jag ha vägg-TV på vridarm (så han kan välja att sitta i en fåtölj framför eller ligga i sängen... Och kanske en lång tavellist ovanför Tv:n....
På skåpet kan Jonte ställa upp sina legobyggen tex!


Bild: IKEA
En hel drös data och tv-spel ska in. Samt ett par dvd och cdskivor. Detta skåp är snyggt. Vi får se om det får plats någonstans.
Kan annars tänka mig tre på rad i vår lilla hall som bildas mellan hall/vardagsrum och Tobbes rum. Får plats precis så det blir perfekt!
Bild: Ikea
Jonte har en jättesnygg saccosäck i denim. Den skulle jag vilja flytta till stugan, så jag kan ta bort en fåtölj. Istället skulle Jonathan behöva denna på sitt rum. Bäddfåtölj "PS Lövås", från IKEA. Fungerar för gäster också! Och rätt fulsnygg om jag får säga det själv:)
Då jag tänkt mig det mesta i vitt och svart, så kanske just röd klädsel skulle bli läckrast! (Jontes favvofärger är rött och knallgrönt!, så han skulle bli lycklig!).
Bild: IKEA
Furugarderoben med spegel ska väck! En enkel klassisk vanlig hederlig vit ska dit istället. Något mindre också än den som står där nu. Denna "PAX", från IKEA, i 100 cm bredd och högblanka dörrar blir det.
Garderoben hamnar ändå bakom sovrumsdörren när den står öppen, så att det ser ut som en vacker pjäs är inget jag finner nödvändigt. Denna duger gott!
Tobias rum har vi en lång bänkskiva som funkar som skrivbord. Jonte ska få lika. En 246 cm lång skiva från IKEA ska få ben i krom.
Skrivbordsstol i svart har han redan, och nu blir skrivbordet stort nog för både dataplats och skolarbete.
Lite snyggt på skrivbordet skadar aldrig:) Papperstyngd med magnet från http://www.inreda.com/. Otroligt läcker om jag får säga det själv!
En röd musmatta kanske för att matcha fåtöljbädden:)
Minns inte var jag hittade denna bild. Men visst skulle den passa in på Jontes nya rum!
En skena ovanför skrivbordet med krokar skulle svälja massa förvaring. Pennor mm i sådana här skålar från IKEA tex.
Det blir säkert någon krok över till en sådan här påse från http://www.inreda.com/.
Ovanför skrivbordet blir det lack hyllor. Precis som Tobbe har.
Nu gäller bara att få ihop till budgeten..haha......
jag vill gärna ha in ett nytt golv också. Ett parkett eller tarkett....även om jag kanske anar att det lär dra iväg. Men det är lite tystare än laminaten som ekar så snart en liten legobit faller ner!
Det ska vara ljusare än det som ligger nu, men inte så ljust som björk eller ask.
Ev ek. Vi får se.
Om det är någon som vill tipsa om en lämplig säng som skulle passa in i denna inredning kan ju skriva en rad:)
Over and out

1 kommentar:

Mamma-Mu sa...

Hallå där!

Men vilket härligt rum Jonte kommer att få om mamman får "fria tyglar" både med val av inredning samt ekonomi *ler*

Jo vi bor grannar med Emil O, visste inte att din äldsta var med i hans lag men nu vet jag :) Å då vet jag även hur mycket jobb för föräldrar det är med en fotbolls-kille eller är ni på väg att få två fotbolls-killar?

Maja har inte riktigt hittat sin "grej" ännu, testade ridning i höstas men hon blev avslängd rätt ordentligt så det ville hon inte fortsätta med sen, sedan kan jag ställa mej väldigt frågande till hur det fungerar på just den ridskolan vi gick på, men men...

Tack för hjälpen!
Må gott!
Mamma-Mu ;)