06 april 2008

Utmaning

Annica, min bloggvän och jobbarkompis, hade en utmaning på sin sida. Tyckte den var lite kul...så jag hänger på trots att jag inte är utmanad egentligen...:)

Utmaningen var: Vad gjorde du för 5, 10, 15 och 20 år sedan?
Här är mina svar!

Jag för 20 år sedan:
1988 var året jag gick ut 9:an. Vi har faktiskt 20 års jubileum om någon vecka:)
Vi var 4 tjejer som höll ihop i vått och torrt under mellanstadiet och höstadiet. Vi har fortfarande tät kontakt!!
Lite töntiga och knepiga ansågs vi väl av många, men det var inget vi brydde oss nämnvärt om. Visst blev vi sårade ibland av elaka tillrop, men tack vare att vi gick vår egna väg och kunde prata om allt så blev vi oslagbara:)
Vi hade en rockgrupp också under detta år! Savage hette vi och jag spelade trummor!!
Och jag svarar NEJ på frågan om vi var bra...:-D

Om vi under vår tidiga ungdom (3:an till 7:an) varit hästtjejer och typiska 80-talister med skipants, neonfärger, solarium, permanent och spretlugg, så vet jag att vissa under våra två sista högstadieår såg oss mer och mer som "svartrockare/depprockare" men egentligen var det bara en av oss, K, som egentligen skulle kunna kallas det. Vi andra låg väl i Wannabe-gränslandet;)
Nåja...en av oss, A, var mer Jeans-skinnjacketjej och hårdrockare...Men vi andra 3 lyssnade på depprock, punk och synth..och jag vet att mamma inte riktigt tyckte om det faktum att vi ständigt gick klädd i svart och hade tunga Dr Martens på fötterna....speciellt inte när vi hade det mitt i sommaren...haha!!
Vi var ofta på rockhuset i 8:an och 9:an, och senare på G:aTingshuset, som gjordes om till ungdomshus med replokaler mm (vi var faktiskt med i den grupp ungdomar/kommunfolk som först startade alltihopa, med café mm). Det var mest lite udda människor som fikade och hängde där, så det ansågs som ett lite knepigt ställe av många! Men vi trivdes jättebra!

1988 var också året då jag började i gymnasiet. 3 årig ekonomisk linje. Why? Jag bara undrar...! Fast planen då var att bli advokat...haha...jag måste nästan gapskratta! Vad fick jag DET ifrån?

Under den här perioden blev jag mer "normal" när det kommer till klädsel också..hihi..men synt/punk/depprock var fortfarande det jag lyssnade på! Men jag har aldrig övergett barndomens favorit Carola och popmusiken helt!!
Gick-88 med i SSU och for till S-holm med ett gäng andra kritiska ungdomar och demonstrerade mot ALLT. Bildt och hela överklasspacket som vi kallade dem..haha!
Jag är inte längre medlem av sossarna kan jag säga......vet inte riktigt var jag står längre om jag ska vara ärlig....till höger? Till vänster? Nja..lite mer på mitten tror jag! Men det brukar ändra sig från val till val:) Har röstat både tokrött och tokblått under dessa år som röstberättigad. Och inte lär jag bestämma mig förren röstdagen nästa gång heller!

Det var på hösten 1988 och veckan innan gymnasiestarten som jag träffade killen (M) med stort K som blev min allra första stora kärlek! Jag var helt upp över öronen störtförälskad! Han var 2 år äldre och vi var ihop i 3,5 år!!
Vi flyttade hemifrån och ihop 1991 och förlovade oss, men det tog slut 1992 och jag var grymt ledsen!

Åren 1988-1992 minns jag som min allra bästa ungdomstid. Så mycket skoj som vi hade under dessa år...oj,oj,oj:-D
Vi var ett stort gäng killar och tjejer som gjorde massor av roliga saker ihop! Vi hade helt enkelt massor av tokiga och roliga saker för oss.
Kröp i grottor och klättrade i bergsskrevor, tältade hela helger mitt i skogen eller vid sjön, videokvällar, biokvällar, åkte till stranden och badade och grillade, hade roliga fester i någons förälders stuga, gick på krogen, YRAN!!, maratonfikade i timmar på stans kafér, gick på konserter, hängde halva somrarna på Jamtli...hos djuren...,fixade middagar för typ 20 pers, hade långa långa samtal om livets stora gåtor, hade hippiefester, temafester och efter K´s år som utbytesstudent 1989/1990 föddes Halloween hos oss som vi firade med bravur under några år:) Ibland önskar jag den här tiden åter. Ja..allt det ROLIGA då..hihi:)
Och första fyllan kom någon gång under våren 1990...fniss...!! Sent...jag var ju 18 år och gick vårterminen i 2:an på gymnasiet... jag vet, men det är jag stolt över, att jag (alla vi 4 tjejer förresten!) väntade så länge! Vi hade ju så kul ändå utan alkohol! Och även om våra lite äldre killar drack, så gjorde inte vi det! I´m so proud!
Fast någon gång ska man ju prova......även vi!

Jag för 15 år sedan:
1993 var året när jag kom hem ifrån USA. Jag hade då varit där i 1 år som Au-Pair. Efter ett år på sjuksköterske skolan, och uppbrottet från min kille, beslöt jag mig för att åka och jag hade ett fantastiskt år!!! Bodde i en förort till Washington D.C. Au-pair året är nått jag rekomenderar till ALLA!
Detta år var det sista där jag försökte bibehålla min lilla depprockar ådra...men det var liksom inte JAG längre..så här föddes den jeansiga/sportiga stilen istället...Tänk så skenet kan bedra! Sportig? Jag? I don´t think so.....

När jag kom hem på sommaren 1993, lagom till storsjöyran, var planen att göra resttentor och sen fortsätta plugga till syrra. Men mötet med Tommy och det faktum att vi flyttade ihop och jag blev gravid under hösten, omkullkastade alla planer...men jag ångrar inte att jag slutade plugga. Istället köpte vi en 4:a utanför stan, och till vår glädje föddes Tobias i Juli året efter, 1994:-).
1993 är därför ett av mina bästa år någonsin!!

Jag för 10 år sedan:
1998 var året då jag slutförde mina nya studier. Tobias var 4 år och jag hade jobbat som vårdbiträde under ett par år inom äldrevården, men hade nu under 2 år pluggat till Undersköterska på Komvux. Efter extra studier i Akutsjukvård samt Habilitering/Rehabilitering, började jag på sommaren 1998 ett vikariat som nybakad uska på IVA (Intensivvårdsavdelningen) på sjukhuset. Jag varvade mitt vik där med timvik på Medicinavdelningen. Jag tyckte att det var underbart kul och livet rullade på.
Jag hade ju den allra sötaste lilla sonen och den bästaste sambon:)

Jag för 5 år sedan:
2003 var året jag började jobba på mitt nuvarande jobb. Jag hade redan under år 2000 ledsnat på arbetstiderna och de dåliga lönerna inom vården, och istället gått en ett årig utbildning till Företagsreceptionist. 2001 när studierna avslutades var jag gravid igen, och efter en komplicerad graviditet föddes Jonathan i Augusti-01.
Våren 2003 blev jag, pga myom (muskelknutor (en slags godartad tumör) på och i livmodern) på 7,1 kilo, tvungen att operera bort livmodern, vilket förståss var tungt! Det skulle inte bli fler barn..snyft!
Hösten samma år fick jag ett vikariat och året efter fast anställning som växeltelefonist på det företag jag fortfarande jobbar. Lönen var inte bättre. Men arbetstiderna var det!
Vi bodde nu också i ett litet radhus som vi köpt hösten 1999.

Jag just nu:
Året är 2008 och jag trivs förträffligt med livet.
Men jobbet är inte lika kul varje dag längre. Än så länge går det bra. Kollegor (världens bästa!) och arbetstiderna gör mycket och jag är nöjd!
Drömmen är dock att kunna starta nått eget. Kanske med inredning som tema...vågar dock inte riktigt ta steget...är rädd att det redan finns för många inredningsbutiker runtomkring...vi får se!
Just nu har jag det bra dock:)
Vi bor kvar i radhuset, och trivs även om det skulle vara skönt med nått lite större.....
Vi köpte en stuga i december 2006 och jag tivs förträffligt med min älskade lilla familj som det är just nu!

Nu utmanar jag den som känner sig manad:) Skriv gärna en kommentar om du hänger på, för det skulle vara så kul att läsa!

Over and out

12 kommentarer:

Fredrik / Vit design sa...

Riktigt rolig läsning... Och ett kärt återbesök. Jag ska försöka göra utmaningen imorgon :) Riktigt roligt ju! Nu är jag tillbaka på banan igen... kramkram

Fredrik / Vit design sa...

Ja skärpning ska det bli från mig med. Ha nu en bra vecka så hörs vi.. Kramkram

Annica sa...

Sorry sweetie! Jag har fått för mig att du inte hinner med utmaningar. Men i fortsättningen så..

Kul läsning! Kram

Anonym sa...

Under dagen kommer mina år på min sida - måste fundera lite :)

/Svägersk

Maria sa...

Roligt att läsa om dig och ditt liv!!
Jag har också fått utmaningen, men måste gå omkring och minnas i några dagar först, innan jag kan skriva ner minnena...

Bitte och Gunnar sa...

Hej
Oj vad mycket man fick veta om Dig nu.Och det verkar som du har haft ett bra liv så här långt.Hoppas Du får det bra under nästa 5,10 o 20 år också.
:-)

Gårdsromantik sa...

Hjälp vilket bra minne du har!
Hoppas du visar bilder fråm stugan - skall kolla lite till!

Kram Maud

SEASIDE LIVING IN MY WHITE COTTAGE sa...

Ååå, vilken kul läsning! Det märks att vi är i samma ålder, kände igen mig med skipants och neonfärger... haha... Hmm, jag blev sugen att haka på denna utmaning!

Passar på att förvarna dig om att jag gör lite förändringar på min blogg och vill samtidigt klargöra att du kommer SJÄLVKLART vara fortsatt välkommen in att läsa på Seaside Living!!!

Många kramar Jenny

Making it lovely sa...

Vad spännande och kul att läsa vad du gjort tidigare och vad mycket ví ändrar oss, hihi.
Må gott

kattis sa...

Vilken kul idé, och intressant att läsa glimtar ur ditt liv! :) Jag hänger kanske på, får se hur mycket tid jag har! :D

papper&penna sa...

Gud vad roligt att läsa...
Kram Linda/papperpenna

marrimoster sa...

låter som ett härligt liv hittils att se tillbaka på
ska sjunka ner i soffan och ta en kopp brunkullans gröna o se på barnmorskorna