09 mars 2008

Orättvist

Androla gick inte vidare! Ärligt talat är jag inte förvånad. Egentligen. Låten är jättejättebra, men inte starkast av de som tävlade, och igår var framträdandet dessutom totalt charmlöst!

Jag gillar verkligen Carola. Och Andreas. De sjunger otroligt bra och jag har varit ett Carola fan sen 1983!

Visst, hon uttalar sig ibland lite konstigt men hon kan verkligen sjunga!!

One love, låten de tävlade med är jättebra. Men den var inte starkast i deltävlingen. Sannas låt var mycket bättre. Igår hade de inte heller den starkaste låten. Den hade Sibel. Hon var helt lysade tycker jag! Mycket bättre framträdande än i deltävlingen, och låten har växt nu när man hört den några gånger!

Men jag tycker inte att Nordmans låt var såååå mycket bättre än Androlas. Men showen var det och det var förmodligen därför de vann!! Och jag undrar om det var riktigt rätt ändå...Om folk verkligen TYCKTE det..

Igår höll Carola tillbaka sin röst, och även Andreas såg inte speciellt glad ut under uppträdandet. Glittret i deras ögon var helt borta. Inget leende från någon av dem under uppträdandet.
Inte likt någon av dem.
Därför blev inte låten lika stark som under första deltävlingen och därför kunde Nordmans jättebra låt gå vidare!

Nu tycker jag visserligen att två bra låtar vann, men kan det inte ändå vara lite orättvist?
Hur mycket negativt har inte stått om Carola (andreas har det knappt stått en rad om) sista tiden? På gränsen till mobbing på offentlig plats tycker jag!
Det syntes på båda att de helst inte ville vara på scenen igår. Carola hördes ju knappt i verserna. Ingen glädje utan sorg tyckte jag mig se. Som att se lille utfrysta Sara i tredjeklass läsa en dikt inför klassen som hon vet inget hellre vill än att hon ska börja gråta!
Jag hatar skadeglädje. Och hatar hur alla kommer gotta sig i detta.

Sveriges Jantekår var gårdagens vinnare.
Sorgligt tycker jag.

Ok, de gick inte vidare...men det var många andra som inte heller gjorde det. Man röstar på låtarna, men igår tror jag många röstade på Nordman bara för att skadeglatt kunna sätta "divan" på plats. Skulle de vunnit om pressen varit mer neutral? Om inte de skadeglada fått så mycket utrymme i pressen? Sånt kan man ju inte veta.
Och om tex sanna och andreas sjungit låten...hade vi tyckt annorlunda om den då..?

Isåfall ska man skämmas tycker jag!

Men.
Jag kan ha fel...

Over and out

10 kommentarer:

lillasysteryster sa...

Jag håller med dig! Det känns fel att låten inte gick vidare bara pg av att det var Carola som sjöng...

kattis sa...

Håller med dig angående tankarna om Carola - folk har bestämt sig för att tycka illa om henne. Jag är inte heller överdrivet förtjust i hennes attityd många gånger, och hon tar för givet många saker, men samtidigt är hon inte dummare än många andra. :) Jag skulle hellre inte drömma om att håna dem för att de inte gick vidare! Vad finns det för anledning egentligen?! Låten tycker jag egentligen inte är så himla bra, Nordmans ÄR bättre, mer sväng, mer tryck och den sätter sig mer i huvudet tycker jag. Vi får väl se framöver nu var som händer med låten, topplistorna nästa kanske? ;)

Anonym sa...

Japp, Carola kan vara mysko ibland men att tycka att det är en höjdare att se henne ledsen och besviken det är lika sjukt som att vilja se ngn annan ledsen och besviken. Att njuta av någons förlust istället för att glädjas över någon annans vinst är också helt sjukt. Missunsamhet och en taskig självkänsla är vad det tyder på. Empati är ett bra drag att ha för att inte bli klassad som psykopat. I alla sammanhang!

Anonym sa...

Just det ja, det där var jag Susanne, Shabbig men chic

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Alla:
Nej visst har det blivit en häxjakt!
Skönt att NÅGON håller med. Trodde att jag var helt ensamen om att tycka att fokus hamnat så fel i år!

det är just personattackerna på Carola jag irriterar mig på. Att hon redan vunnit så mycket säger folk...

Hallå! Var det inte låten vi skulle rösta på? Och alla säger ju att låten inte är så bra..jamen fine! Dåså...men säg inte att hon inte förtjänar att vinna för att hon gjort det 3 grr redan. Då är det ju PERSONEN man hoppar på och inte låten!!

Om låten är bra ska det väl inte spela någon roll om man vunnit flera grr förr? Och har Carola NÅGONSIN vunnit med en dålig låt? Nej..inte enligt min mening, fast man tycker ju olika förståss. Men Främling, Stormvind och evighet har alla varit kanonlåtar tycker jag!! Förmodligen oavsett vem som framfört dem!

Skadeglädje att säga att..där fick divan. Varför skulle hon få vinna som vunnit förr. Hon är blasé...nu fick hon se att det inte ska gå så lätt..

Varför kan man inte säga att:
oj, där sjöng Carola och Andreas. Ingen bra låt, jag röstar hellre på nordmans låt för den var bättre...! Eller? Har jag fel?

Åter igen...det är LÅTEN som vi ska rösta på...inte artisten.....!!!!

Personangrepp blir så fel. Vem de än är riktade mot.
Sen får man tycka vad man vill om Carola. Det lägger jag mig inte i. Men när man vänder allt kring en människa till det negativa blir jag irriterad. Speciellt när alla så nogsamt talar om att det är låten som är viktig..utan att mena det då..!

Hej hopp..nu är mitt sista ord i detta lagt. Hoppas jag;)

Susanne

Fru Kaos sa...

...och jag håller med också.

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Fru kaos: skönt att du förstår vart jag vill komma!

Folk förstår ju fortfarande inte alls vad jag menar i den här frågan. Det handlar inte om att jag vill att Carola ska vinna...BARA för att det är Carola (då har man verkligen INTE läst och fattat vad jag skriver!!!!!!)

utan jag läser på bloggar och i tidningar överallt att folk verkligen UPPMANAR till att rösta på Nordman så att divan INTE under några omständigheter ska gå vidare!!!!
Det är ju sjukt! Då har det ju inte med låten att göra!
Man röstar alltså inte på Nordman för att han är bättre...utan för att Carola ska försvinna....!!

Röstade man på Nordman för att man TYCKTE den låten var bättre så är ju allt helt OK!
Då har man ju gjort det rätta, men jag TROR inte att så är fallet i många fall...

Tex så läste jag att det bildades en hel grupp på facebook som gick ut på att ragga så många nordman röster som möjligt enbart för att få bort Carola!
Ingen annan artist bland deltagarna har fått en sån grupp....
Häxjakt kallar jag det!!!

Men men....jag tror inte att de som inte fattat vad jag menar någonsin kommer fatta vad jag menar så jag ger upp....

Susanne

Fru Kaos sa...

Jag förstår exakt.
Jag tycker det är hemskt.
Jag bli upprörd.

Alex sa...

Nu tycker ju jag att One love inte är någon speciellt bra låt. Inte tycker jag att Nordman är så himlans mycket bättre även om jag skrattade gott i min blogg. Kanske att det skrivits orättvisor om Carola, det ska jag inte argumentera om, men faktum är att dom var så otroligt favorittippade redan innan och sedan blir det magplask - det roar den elaka sidan av mig. BWO och för all del Barbie-lika Charlotte är mina favoriter.

Anonym sa...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務