09 mars 2008

Cup

I helgen har Tobbe varit på Sund Cup i sundsvall.
Det har gått riktigt bra för dem. Förlorade visserligen semifinalen där de inte var riktigt på topp, men det är väl bra ändå.
Kul trots allt också att laget de förlorade mot var ett annat Östersunds lag, så det var vår hemmaplan som gick vidare ialla fall:) Det laget vann också tillsist finalen!
Grattis!

Även ett annat Östersunds lag gick till final i sin åldersklass (P15), tyvärr förlorade de, men strongt att gå till final ialla fall! Det tredje östersundslaget föll i kvarten, men nya tag nästa gång!

Och här hemma är Jonte sjuk igen.
Eller..han har väl egentligen inte blitt frisk än..
Igår hade han nästan 40 grader, idag har han legat under 39, och till och med ner och vänt på 37,5....Nu har han strax runt 38 och det är hostan som är värst.
Det blir nog HC imorgon för att lyssna om det börjar bli lunginflammation. Åtminstone kanske vi kan få bättre hostmediciner.
Han har ju astma (infektionsutlöst) sen förr, så airomir (samma som tex brickanyl) och pulmicort inandas varje dag, sen receptfritt slemlösande som Quilla Simplex och receptbelagt som Lephethon får han också....men det sitter djupt, slemet.
Spyr upp lite på morgnarna, men det är ju bara det han svalt under natten, det rosslar ju rejält ändå i lungorna....

Nåja. Idag har han varit rätt pigg, och sprungit upp och ner och varit rastlös, så han MÅR ju bättre ialla fall, fast jag helst skulle vilja hosta riktigt åt honom ibland...

Och jag minns en månad för längesen som jag inte hade en enda VAB dag....undra om det kommer hända igen? Imorgon ska Tommy vara hemma ialla fall. Och på tisdag....sen blir det jag igen om inget nytt under solen händer.
Som att ungen blir frisk tex...!!:)

Over and out

8 kommentarer:

Under en vind sa...

Kul med cup, men ack så nervöst! Vi var på fotboll med sonen igår och jag slutar nästan andas då jag tittar! Ack ack..han är bara sju år......hur blir det när de är äldre och det är mer allvar....

Stackars killen som är sjuk, hoppas att han snart piggar på sig!
Visst är det trits med alla vabdagar, men vad gör man inte för sina älksade barn...Jag var inte hemma nån dag i november senast....

Ha en fortsatt skön kväll, kram!

Anonym sa...

Strongt av era killar med Susanne så grattis till dem med. Hälsa Tobbe det!/Shabbig men chic

Peters Projekt sa...

Cup är ännu inte my cup of tea - mycket beroende på att lillen bara är fyra. Vi får väl se vad han vill ägna sig åt när det är dags . . .

Noterade precis hur långt våren kommit i Mosippe-land. Jisses, vad det såg vitt ut! Här nere har det tyvärr varit grönt hela vintern. Antar att du såg att den ena bilden var från sommar´n 2007? Det gröna i de övriga bilderna är mest mossa :( Får väl ladda på kalk och Kombigödsel snart.

Lycka till med VABandet! / Peter

Kicki sa...

Din son kanske har fått Mycoplasma?
Då kan han få hosta och spy i flera månader stackarn.Min son hade det för ett antal år sedan, och han har allergisk astma.Så det var ett tufft halvår, som han hade, med den där Mycoplasman.Det är inget farligt men som sagt jobbigt för alla i familjen när det håller på.Fråga om det på HC om inte frågan varit uppe redan.

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Shabby: Tack! Ska hälsa det!
Peter: Igår plusgrader..hihi!! Snön sjönk med flera millimeter;)

Kicki: Myckoplasma! Där sa du det. Det har jag inte tänkt på denna gång, men hostan har ju suttit och egentligen inte släppt någongång sen oktober..lite bättre och lite sämre om varannat!
HC idag:)

Susanne

Anonym sa...

Nejmen, precis Susanne uppe i Ås är det flera barn och föräldrar som har haft myckoplasma i vinter./Shabbig men ....

Kicki. sa...

Berätta gärna vad de sa på HC ang Mycoplasma.Kicki.

Broarne sa...

Urrk så tråkigt med sjukdomar, hoppas att jag har fått min beskärda del nu i år. Hoppas ni håller er friska ända tils solen blir stark.
mvh
Annmarie