02 februari 2008

Tusen tack! Och hur är det ställt med folk egentligen?

Jag blir så glad av era kommentarer till mina inlägg:-D Speciellt när det är så trevliga grattis rop som kommer! Ni är så rara!
Kramar i travar från mig:-D

Födelsedagen var bra.
Ingen frukost på säng dock, då jag började någon timme före de andra, men Tommy skickade ett grattis mail i alla fall. Vad mer kan man begära så här i IT tider..haha!!

Jag hade ju egentligen redan köpt min egen present också. Diskmedels- och tvålpumpen från Cult som jag visade häromdagen.
När jag kom hem från jobbet fick jag en till present från mina älsklingskillar. Fick den av barnen. Tommy var inte hemma.
Under dagen hade Tommy köpt 2 st sittdynor som jag så snällt talat om för honom att jag ville ha (en kvinnas list.....).
De är rätt tunna och ser ut som fårskinn, men är nog fusk. Svarta! Som jag ska ha på fållbänken i hallen i stugan. Den ska ju målas vit så de svarta dynorna kommer bli jättefina på! Undersidan av dynorna är lite "kladdig", alltså halkfri. Det är smart!

Tommy den filuren drog alltså till Lycksele med sitt jobb redan på fredag em, så jag har inte kunnat fira med honom ännu! I går såg jag på TV hela kvällen. Brydde mig inte om god mat eller någon tårta heller utan sparade detta till idag. Men jag var nöjd ändå.

Tobias har spelat två innebandymatcher idag. Förlorade båda. Trots en risig säsong där de förlorat de flesta matcher, så måste jag säga att de spelade riktigt bra ändå:-D
Killarna var visserligen besvikna, men ändå vid gott mod!

Tyvärr var det en riktigt ful incident i ena matchen, med ful tackling på en spelare i vårt lag. Nära (domarens ord till killens tränare) att killen som tacklades fick matchstraff, men klarade sig tyvärr undan med bara 5 minuters utvisning.
Det var väl inte så mycket att tala om, men det är inte första matchen den killen spelar fult! Sist vi mötte dem orsakade han att en av våra killar bröt foten!

Ok. Olyckor kan hända, det är inte det jag säger, och ibland kanske man som ung kille tar i mer än man förstår att man kan. Speciellt innan man fått rutinen att avgöra hur stor kraft man kan använda. Många killar i den här åldern är ju olika stora också, men just dessa killar det gällde nu är jämnstora.

Och i dessa båda fall av fult spel så ser man så klart och tydligt hur han verkligen går in med full kraft med klubban före i höjt läge för att skada eller/och tvinga bort vår spelare från plan och över sargen! Denna gång med en riktigt hård tackling över nacken och ryggen! Vår kille flög över sargen med ett brak och rätt in i en stol dessutom!! Han kunde inte spela mer denna match.

En utvising är helt rättvis här, och det minsta man kan begära. Och sen skulle man kanske vilja se lite ånger "oj, det var inte meningen! Förlåt!" från spelaren. Alla kan ju göra misstag och ta ett hastigt och dåligt beslut...men nehej då!
Det värsta är nämligen hur deras tränare sen beter sig.
Han tycker inte att det var fult och käftar med domarna, säger åt killarna i sitt lag efter händelsen att de gjorde det bra, skrattar åt sina spelare som går och muttrar saker som att "nu fick vi dem" och "där körde vi över dem bra" (då fick en av papporna i vårt lag nog och fräste till åt dem att börja bete sig lite grann!. Domarna tyckte sen att det var bra rutet av pappan!), och dessutom så skrattar de och hånar vårt lag när de visar att de tycker det är obehagligt att möta detta lag......Killarna är 13 och 14 år!!!!!!

Hur ska denna stackars kille (och de andra i laget) lära sig rätt och fel? Hur ska han förstå det han gör fel om tränaren (som också visade sig vara spelarens pappa!!!) uppmuntrar och förringar fult spel? Jag tycker synd om killarna i detta lag som tvingas lära sig att skada andra!
Inte ens i hockey får tacklingar vara fula!! Utan de ska vara inom reglernas gränser, även om de är en del av spelet! Och överskrider man detta åker man in i utvisningsbåset. Punkt!

I innebandy får du "trycka" bort motståndare med kroppen. Göra dig stor och stå ivägen och trycka lätt, men inte göra rena hockey tacklingar! Det har man inte några skydd för tex!!

Det brann till i huvudet på mig en stund där. Jag satt i sekritariatet också så jag hade första parkett till allt då mycket utspelade sig en meter framför, men lyckades hålla mig tyst ialla fall.

Domarna var helt på vårt lags sida tack och lov. Någon som i alla fall ser ett fel i detta beteende! Men jag undrar samtidigt hur domarna kan höra detta och inte visa ut deras ledare eller åtminstone "läsa lusen av dem"!!

Märkligt minst sagt hur vuxna människor kan bete sig! Hade jag varit denne killes ledare hade jag först och främst krävt att killen ber om ursäkt. Sen hade jag efter utvisningen, bett killen gå och byta om och inte spela mer den här dagen!! Jag hade också talat med motståndarnas ledare och domarna om att detta inte tolereras och bett om ursäkt å lagets vägnar!!
Men nada kommer härifrån. Bara gnäll och hånflin!

I övrigt så var matchen inte ful. Det var ett par utvisningar till, men inte för så fult spel tack och lov! Det här laget är otroligt duktiga och ledde dessutom stort över våra killar, så det fanns ingen anledning alls att bete sig så här illa! De kan så bra ändå om energin läggs på bättre saker!

Nåja. Nog om detta.
Nästa match avlöpte utan incidenter av detta slag och vi förlorade den också trots att vårt spel rycket upp sig den sista perioden.

Mamma kom hit och såg sista matchen. Sen har vi ätit kinamat och ätit tårta.
Av mamma fick jag presentkort på Hamngatan 12 (inredningsbutik såklart...). Jag har redan 1000 tankar på vad jag ska köpa!! Tommy ska också få ta del av pengarna då han snart fyller år han med. Men ni kan ju inbilla er att han kommer få en syl med i vädret om vad vi ska köpa...hihi!!!

Nu har Tobbe precis kommit hem igen. Han har hjälpt till med bla lottförsäljning på en A-lags match. Jonte ligger och ska försöka sova, och jag och mamma ska kika lite på TV tänkte vi.

Imorgon kommer fler gäster på tårta. Och Tommy kommer hem!
Ordning på torpet igen:-D

Over and out

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha en trevlig kväll & hälsa "mammsen" din!! Alva somnade 19.15 så jag har förberett inför min makeover i tvättstugan & sprayat lite lyktor VITA!! Bra tips du lärt mig, in me det i en kartong bara & spraya :) kram kram från Annika F

kattis sa...

Ja, det är riktigt trist det där med tränare och föräldrar som uppmuntrar till fult spel. De unga killarna borde ha bra och trevliga mentorer (äldre spelare?) som kunde lära dem hur det ska gå till. Himlans tråkigt alltså... Ha en fortsatt trevlig helg!

Maria sa...

Det verkar som du haft en kanonhelg, förutom den tråkiga matchincidenten. Vissa Vuxna är totalt puckade! Usch, det verkade ju riktigt livsfarligt!
Jag var på Hamngatan 12 förra lördan och handlade mina låtsas pärlhyacinter där. Såg mycket fina saker så du lär nog hitta dej en fin present.

Ha det gott!
Kram Maria

Anonym sa...

Bry dig inte!!, man måste få skriv vad man tycker!! kramar från kusins A

Elinsstuga sa...

Grattis på fördelsedagen i efterskott!!!
Hoppas ni fick ett fint kalas också sedan! Ska själv fira maken imorgon så nu är det jag som fixar godsakerna (men det blir inga hemmagjorda maränger;)!
/STOR kram