19 februari 2008

Jontes rum


Bild Ellos
I stugan skulle jag vilja byta ut sängen i Jontes rum mot den här sängramen som finns på ELLOS. Fast 90 cm bredd såklart! Och med allt röd/vitt/blått som tillägg, som han redan har. Lite lantligt sådär.
Vi har pratat om en våningssäng (som finns, ska bara målas vit) men egentligen skulle det bli bäst som det är nu. Med utrymme för lite väggprydnader och kanske en liten hylla ovan fotänden....Tål att tänkas på!
Väggarna som är spont, ska vitmålas, liksom golv och tak och fönster. Rummet är pyttelitet. Det ryms en 60 cm garderob, skrivbord och säng. Sen blir det en smal bit att gå på kvar. Se nuvarande bilder HÄR!

Bild Ellos
Här hemma i radhuset ska också rummet få en total förvandling. En betydligt trendigare touch kommer det bli för att passa resten av huset.
Funderade på att även här ha lite marint tema, men i trendigare variant med döskallar mm, och denna variant i svart/vitt skulle också falla Jonte i smaken!
Med extrasäng och skrivbord under. Även denna från ELLOS....Lite less på att sova högt efter ett tag kanske, och jag skulle inte kunna ligga och läsa saga...men den kan man ju läsa fotöljen under....hm...
Jag blir så villrådig....Egentligen behöver han ett större skrivbord, så hans dator får plats och han ändå har plats att sitta och rita/läsa läxor...som storebror har tex. Se bild på detta HÄR.
En annan säng (har ingen bild just nu, men Mio har den) som jag sett är ca 1 meter hög med stora lådor under....ett alternativ som inte skulle bli fel heller.....
Hur som helst. Nytt golv (skeppsgolv om vi kör marina temat, annars blir det nog ek eller kanske till och med vitojad furu!!), nya väggar (vita målade väggar och en fond i liggande vitmålad slätspont alternativt en snygg fondtapet) och samtliga möbler ska bytas ut. Tror vi ska satsa på Expedit bokhylla från IKEA, lack hyllor och sen massa lådor, korgar och rullbackar
Det som behålls är en sacco-säck i jeanstyg och leksakerna såklart!
Ett lekbord i ståhöjd skulle också vara bra efter en vägg. För att kunna bygga upp lego på tex. En vägg kommer täckas av garderober och en sittbänk med lådor under....
Tar tacksamt emot tips. Blir väldigt inspirerad av alla barnrum där ute i bloggarna, men när det kommer till kritan minns man inte var man sett allt....måste kika in alla barnrum på nätet i veckan:)
Over and out

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med planering bara en tips. Detta med en lekyta i ståhöjd. Jättebra men tänk på att han växer och snart är ståhöjden för liten.

Men om du sätter skenor på väggen så kan han flytta upp ytan allt eftersom. Och han kan även få plats med fler hyllor ovanför och sen under.

Sonen har växt ca 10 cm per år har han själv kommit på - en riktlinje. i 6:an 160, 7:an 170 och 8:an 180 och nu 9:an och nästan 190.

Krya på er
Svägersk

Mamma Millan sa...

Ja de har faktiskt mycket snyggt på Ellos! Köpte fräscha sofföverdrag där i vintras..till vår trista soffa..blev så fint så!!

Ha en härlig dag!!
♥Kram Millan♥

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Svägersk: Ja, den bänken har jag faktiskt tänkt på ska vara med sådana skenor på väggen. Om jag nu bestämmer mig för ståhöjd...
Får han ett skrivbord som Tobbe har, så struntar jag i ett speciellt "ståbord".
Allt beror ju på övrig inredning!

Millan: Ja, mycket snyggt! Gardiner och prylar och ALLT! De har verkligen ryckt upp sig:-D

Susanne

Maria sa...

Jag skulle kunna tänka mig att ha den översta i vårt sovrum!

Apropå scout så är min dotter alldeles ny scout så hon ska på sitt första läger i sommar, Patrullriks!

Hanna sa...

Hej!

Ja det är roligt och svårt på samma gång att planera hur man vill ha det till barn. Men jag faller mest för den gamla stilen, men det är mer praktiskt med sängen högt upp.

Ha en fortsatt trevlig dag!
Kram Hanna

Elinsstuga sa...

Det är kul att titta runt och få ideer! Jättesmart lösning du hittat på ett litet pojkrum, IKEA har bra lösningar för trånga ytor, utan att det blir övermöblerat. Vi har kikat runt mycket där! Vacker bild med den blommiga fondväggen.
Kram