29 januari 2008

Falsk marknadsföring?

Linda som har bloggen Lindas drömmar (tidigare Lindas vita drömmar) skriver om hur less hon är på att alla ska ha vitt, vitt, vitt!!
Att hon upplever att det är en slags tävling bloggare emellan, att ha finast och vitast. Om jag inte missuppfattat henne nu då...:)

Jag tycker det är tråkigt att hon känner så. För jag tror inte det är så det är.
Men visst kan jag hålla med henne på vissa saker hon skriver. Att vi ibland behöver lite färg. Men för mig så ändrar sig favvo färgen ständigt. Därför tycker jag om den vita basen. Och att istället ta in färgen som accent!
Självfallet fattar jag och förstår att det finns miljoner människor som inte fattar vitsen med att ha så mycket vitt. Och varför skulle det inte finnas det! Vi är ju individer.

Dessutom tror jag att de flesta som läser här insett hur mycket jag älskar vitt, vitt och vitt! Men att jag även har massor med färg till detta!! Ibland kanske lite mer färg än jag önskar, men ändå..haha!

Linda har en jättefin och mysig blogg, som jag kikar in på då och då. Så jag vill inte att ni som älskar vitt börjar "hoppa på" henne nu och så;-D Utan jag ville bara klargöra hur JAG ser på detta med vita hem! Så hoppa på mig istället i så fall..hihi!

Jag skrev en kommentar till hennes inlägg ialla fall.
Den blev så här:

"Ett bra inlägg! Håller med på nästan allt. Men vissa undantag såklart:-D
Jag älskar vitt! Tycker en vit bas är grunden för att kunna ta in färg. I stor sett ALLT blir snyggt i vitt!!
Jag personligen blir lätt stressad om det är för klatchigt! En vän till oss blir stressad om det är för vitt och kalt! Tycker vi är jätteknäppa som vill måla över all bastupanel i stugan! "-furu som är så mysigt..."! Där är vi olika men respekterar varandra för dem vi är.

Däremot är JAG grundligt less på furu! Så därför målar jag allt furu vitt, eller grått eller svart! Just för att basen ska vara lugn.
Hemma i radhuset tar jag gärna in färg. Rosa, brunt, turkos, grön är färger jag använder mycket. Lite rött också i barnrummet. Byter efter säsong, och det är lätt att ta in nya färger i det vita köket eftersom basen är lugn och inget skär sig...I övriga rum blir det lätt katastrof!!!
På 90-talet tapetserade vi med mörka färger. Blått, terracotta och ockragult. Jag verkligen HATAR dessa tapeter!Jag kan aldrig köpa de där snygga gardinerna som jag vill ha, för färgerna skär sig så fruktansvärt mot tapeten!!

Och ja, jag skäms över dessa rum! Inte för att jag tror att andra tycker det är fult, jag har massor av vänner som har dessa tapeter, och fortfarande tycker om dem, utan för att jag själv tycker de är så fruktansvärda!
Jag kommer inte sätta upp färgade tapeter inom den snaraste tiden. Som fond (en snygg mönstrad tapet kan vara såååå läcker på en liten vägg!!!), men inte ett helt rum.Tycker inte det är snyggt helt enkelt. En fond blir lättare att byta ut också. Inte samma jobb!!

I stugan har jag börjat måla all furu vitt!! Även möbler är vita, eller påväg att bli vita (eller svarta eller grå), Annars återkommer blått, rosa, rött som accentfärger där.Alla har ju olika smak. Många gillar mycket vitt.
Men i bloggarna jag läser och länkar till har inte sett ett enda hem som enbart är vitt. Det finns alltid en accentfärg. Ibland klatchig och ibland pastelligt ljust! Även hos de som är väldigt vita! Nästan alltid porslin från tex Green Gate, som kan vara väldigt färgglada!Och ofta svart, blekrosa eller duvblått!

Bilderna i bloggarna tenderar till att vara stylade!
Många verkar dock ha ett ordentigt ordningssinne. På riktigt!Så är det inte för mig. Jag stylar, och däremellan har jag kaos. Detta har jag också påpekat flera gånger i inlägg.
Men det är som att klä upp sig till fest, röja upp det värsta innan det kommer främmande eller att sminka sig innan man åker på affären och att allmänt ha ett välvårdat yttre när man ska vara bland folk.Man vill visa upp sig från sin bästa sida.

Jag visar inte bilder för att "skryta", för att visa en sida som inte är jag eller för någon annan. Utan för att visa saker jag älskar, är stolt över och tycker är vackra! Så tror jag det är för de flesta bloggare!
Och när jag tar en bild på nått i mitt hem vill jag inte ha lortig disk, eller en kastad trosa mitt på denna bild! Utan en snygg bild! Precis som jag inte skulle ta ett passfoto med maskara under ögonen och fett hår! Trots att det är så jag ser ut var och varannan dag..haha;-D

En lax mot strömmen är jag verkligen! Säger ofta emot, men lika ofta håller jag med. Skulle inte säga att nått var snyggt för att inte göra någon ledsen.
Däremot så kan jag säga att en sak är jättefin, men skulle inte passa hos mig! Som mina fula tapeter. De kan ju passa perfekt hos någon annan!

Ditt hem är mycket smakfullt! Det är helheten som gör det! Din färgstarka soffa är ju jättehärlig tex! Gör sig så fint mot allt vitt! Den skulle ju inte bli lika fin mot en terracotta färgad vägg, eller en knallblå...eller hur? Fast å andra sidan så kanske just det skulle skapa en härlig kontrast i ett annat hem!!!:-D

Färg eller vitt. Det kan ju vara fint på olika sätt!!
Och jag slutar inte blogga!
Och inte du heller hoppas jag:-D"

Kram Susanne

Over and out

9 kommentarer:

Annica sa...

Kan inte annat än hålla med. Älskar vitt. Alltid vitt. Blir aldrig less på vitt. Det blir ändå så mycket färg med barnens alla prylar.

Klart du får säga vad du tycker. Din blogg och dina åsikter. Ingen kan ta illa vid sig av det. Kram Annica

Maria sa...

Bra inlägg vare sig man som jag gillar färg eller som andra gillar vitt! Det är helt Ok att vi är olika! Inte konstigt att man stylar innan man tar kort...tycker att bloggandet är bra, då får man ju städat någonstans...Det är ju inte så att vi lever i en stylad drömvärld i övriga hemmet precis...=)
Lustigt att vi varit i Stockholm samtidigt! Roligt att tänka att vi kanske sett varandra utan att veta!

Lallis sa...

ja vitt är ljuvligt ,d et tycker jag med. Ändå är det någonstans skönt med mångfald och olika smaker.
Det hade inte varit så kul annars.
Ha en fin dag
Kram Lallis

lillasysteryster sa...

Jag håller med. Vitt som basfärg är snyggt!

kattis sa...

Tycker ditt inlägg är helt suveränt, håller med dig fullständigt! Jag älskar vitt som bas, med accenter och jag älskar ek, och jag HATAR furu. Vi hade ju ett kök som var byggt helt i furu, det kändes som att komma in i en äcklig bastu. Som tur är så är det utslängt nu. *Pust*

http://www.tjornebrant.se/wordpress/?p=344

Pia..... sa...

Hej..jaaa..jag håller med...jag gillar vitt..men som sagt inte har jag sååå mycket vitt..som jag skulle vilja ha:)..du skriver jättebra..på pricken..och som sagt..tävlan ..nää det tror jag inte..jag har inte upplevt något sånt..och det hoppas jag inte andra gör heller..för isåfall så ajöösss..:)men vi fortsätter väl med vårat stylande och så..eller blogghörnor som guldkantsmari kallar det..passar mej ypperligt... Så ha de så gott..PIA

Kristina sa...

Jag ser det inte alls som en tävlan - jag älskar också vitt och jag är (tyvärr) inte den mest ordningssamma..ha-ha. Percis som du så stylar man väl till eller vinklar det så man inte ser det man just för tillfället inte är helt nöjd med.

Jag ser bloggar som världens inspiration! Bra skrivet:

Hanna sa...

Hej!

Läste precis ditt inlägg om vitt, jag ser inte det heller som en tävlan att ha finast och vitast hemma, jag bara älskar att inreda i vitt! Men tyvärr är det en del som jag känner som klagar på hur jag kan ha så vitt hemma och ingen färg? det är ju så kallt och tråkigt, det liknar ett sjukhus!?. Hur kul är det att höra? jag ÄLSKAR verkligen vitt och jag kan inte förstå att dom flesta har så emot det? man blandar ju gärna med textilen och man kan ha vilken färg som helst till vitt, men vissa förstår tyvärr inte det...det tycker jag är tråkigt. Jag klagar inte på deras hem hur dom har det?

Tack för ett bra inlägg =).

Ha en fortsatt trevlig helg!
KRAM Hanna!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Tack för era kommentarer.
Tyvärr så kan jag inte längre kika in till Linda, då hennes blogg verkar vara stängd eller lösenordsskyddad.
Jag hoppas verkligen inte att det beror på detta inlägg jag gjort!!
Jag ville bara skriva ner min åsikt i det hela, precis som hon gjort i sin blogg.

Om du läser det här Linda, så ber jag om ursäkt om du tagit illa upp av det jag skrev. Det var inte min mening.
Men precis som du ville jag tala om hur jag kände i frågan.
Susanne