19 december 2007

Igen!

Jonte vaknade med feber igår morse. Så typiskt. Inte förkyld på nått sett mer än lite ont i halsen. Provsvar på halsprovet kommer efter odling, tidigast torsdag. Men hon trodde inte det var halsfluss (som går på skolan ännu).
Men han hade svullna körtlar i armhålor, hals och ljumskar så körtelfeber var nått jag hann tänka tanken på i alla fall........Tommy var hemma med honom igår.

Igår när jag kom hem från jobbet hade han närmare 40 grader i feber och var jättetussig. Så jag gick på klassens julfest utan Jonte, vilket var så tråkigt, men jag var med i julgruppen så jag kände att jag ville ändå. Synd bara att Jonathan nu missade första julfesten sen han började skolan!

I år var vi utomhus. I vad vi kallar gläntan, uppe vid elljusspåret. Vi hade tomte som de fick leta sig fram till med ficklampa som de lyste med på en reflexbana för att hitta fram! Där fick de en påse med smått och gott till fikat, ett tomtebloss och ett stearinljus!

Vi serverade julmust, glögg uppvärmd över öppen eld, och kaffe samt lussebullar och pepparkakor.

Efter fikat fick barnen tända sina ljus och sätta ner i snön för en liten önskning. Fröknarna hade tränat in sånger med barnen så dessa framfördes sen framför ljusen. Flera av barnen hade luciakronor och tomteluvor på sig eftersom det var kombinerad luciafirande!

Alla barnen verkade ha kul, och jag hoppas att föräldrarna tyckte det var lyckat också!

Nu på morgonen så har Jonte lägre feber. Runt 38 kanske. Jag struntar i alvedon och så får vi se om den stiger under dagen. Han ser ut och känner sig piggare. Ingen förkylning än, och körtlarna känns ännu men är mycket mindre. Hoppas att det var en tillfällig feber topp!!

Nu när jag ändå är hemma (jag har inte tiiiiiiiiid!!!Känns som om allt blir kaos nu...)....så får jag passa på att packa, tvätta, städa och baka. Och tänker jag efter så kanske det inte var så dumt att han blev sjuk! Nu får jag ju mindre stress på kvällarna:-D

Over and out

11 kommentarer:

Shabbig men chic sa...

God jul i sjukstugan!
Hur mår J nu då? Jag har inte glömt halsbandet, det har varit lite körigt bara. Jag tycker att du har kommit långt i julstöket, herregud vad du står i. jag har inte städat, inte bakat, inte köpt julklappar, inte nå´t egentligen skulle man gott kunna säga. jag tänder ett ljus och låtsas som det är första advent som det egentligen borde vara. Funkar inte så länge men sisådär en halvtimme lyckas jag stoppa huvudet i sandet åtminstone. Jag är bara smärtsamt medveten om att snart är det färdigstoppat i sanden eller går det kanske tända två ljus och ta ett långt, härligt, varmt bad? tralalala

Lallis sa...

Ja, man får se det positiva med allt;)
Hoppas att han snart kryar på sig nu!
Kram Lallis

Shabbig men chic sa...

Nu kom jag på en sak till. Har du ngngång hört om(och nu menar jag typ "normala" familjer) ngn enda familj som vaknat på juldagen och insett att de har missat julafton? Ngn kollega som kommit tillbaka till jobbet efter jul och sagt på fikat: vet ni vad som hände? I år missade vi julafton. Vi kom på det när det var rea i mellandagarna. Eller så här: vi trodde hela tiden att julafton var på en tisdag i år så gissa vilka som höll på att svimma på tisdan när vi insåg att vi missat julafton.

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Shabbig men chic: Hihi..nej..men ibland blir inte julafton som man planerat och man sitter där på julafton och inser att man inte köpt det och det, och vi råkar ofta ha en oinslagen present kvar i någon garderob...som sen får tjäna som en födelsedagspresent istället!!
Men det är väl det som är charmen:-D

Lallis: Jag hoppas också. Febern har inte varit så hög idag, utan hållit sig runt 38, så hoppet lever:-D

Susanne

shabbig men chic sa...

Och du Brunkullan det är väl kanon att ha en färdig födelsedagspresent att trolla fram. Speciellt med tanke på att även då ska det planeras och städas och pyntas och bakas.... Det är väl för märkligt hur cykliskt livet är ändå fast bondesamhället är passé för länge sen. Ja, jag säger då det allt går att återanvända. Byt ut överskriften på lappen bara. Från jul till påsk till födelsedagar till midsommar you name it!

Shbbig men chic sa...

Tack kära Brunkulla nu har jag kommit igång. Jag ska ta och städa G:s garderob och det är ungefär det största projektet i det här huset. Skulle tro att det är som om ngn hade släppt en bomb i Paris Hiltons Walk in. Visserligen inte Gucci och Prada men en jäkla massa H&M är det. Dessutom så är allt betalt. Hör och häpna P Hilton hon får det mesta gratis hon. Livet är bra underligt eller hur? Du jag ringer!

Under en vind sa...

Det är aldrig roligt med sjuka barn, men en positiv bit är att man hinner få en del gjort som man inte gör annars.....
Hoppas att han kryar på sig!
Jag har gjort mitt istsa inlägg inför julen så jag passar på att önska dig en riktigt god jul! Vi ses! Kram!

Elinsstuga sa...

Stackars liten och missa julfesten! Men till jul är han nog pigg igen :) Kanske en fördel som du säger att ha möjligheten att hina lite mer hemma! Vad är Give Along? Har jag missat...Är inte riktigt med ibland, men trevligt låter det :) Paketet och innehållet var jättefint. Vilka urgulliga änglar!
Ha en God Jul, Kramar från Ankan

Annica sa...

Vilken mysig och annorlunda julfest ni hade! Kul med något nytt.

Hoppas din lilleman kryar på sig. Gör undan alla virus och baciller nu innan julen. Pyssla lugnt duktiga du!

Jag hörde meddelandet från dig först idag. Magnus ska hämta skinkan imorgon. Jag har ingen bil och orkar inte dra syskonvagen hela vägen upp. Fast det går kanske buss förbi kära Dahl numera? Kram Annica

faster atta sa...

Hoppas att pojken kryar på sig snart, så att han slipper vara sjuk över jul! Klassfesten lät härlig! Mysigt att vara utomhus..

Anonym sa...

債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社