05 september 2007

Sovrummet

Egentligen är detta sovrum nått jag skäms lite över....Och jag har haft ångest över om jag ska våga visa upp det!! Detta är ju verkligen inte det sparmakade, trendiga och SNYGGA sovrum som jag VILL ha.......
Dålig Feng Shui och trista tapeter a´la tvådelat med bård a´1999......
Nä här ska bli nått fräsigare, mordernare och ljusare vad det lider, men inte någon prioritet ännu så länge! Nåja....taklampan ska få hänga med sen också...hihi..!

Sängen är gjord av en soffa från Tommys föräldrahem. Hans mamma har lutat av och betsat den i en honungsbrun nyans för ca 15 år sedan. Tänk den vit! Eller kanske matt svart!! Eller allra helst! Vitmålad, flyttad och stående på verandan i stugan, och en trendigare säng till radhuset:-D
Det vore väl nått!?
Hylla från Bonus, sänglampor från IKEA, gardinvepor från ellos eller haléns. På hyllan barnens dopljus och ett foto på bebis -Jonathan och ett gipsavtryck av hans fot!
Taklampan är en kopia av "Midsommerlight". Min är i plast, inte papper....men såklart skulle jag vilja ha orginalet. Helt klart ett annat sken av den!! Men så länge duger denna. Kostade ca 500:- på Inredningsmässan förra hösten!!
Gamla gamla sängkläder från IKEA, vita kuddar i organza tyg med broderi längst ut på sidorna från Indiska, den i mitten från IKEA. Två sidenkuddar i knallcerice med guldelefanter från Thailand (gåva från vår granne när vi vattnat blommor när de varit på semester). Även den grå pläden/sjalen är från Thailand. Det tre randiga från Broste.

Även nattygsbordet är från Tommys föräldrahem. Åter igen! Tänk vitt:-0
Lampan köptes 1993 på Europa Möbler, Svart ram med guldhjärta från nedlagda lokala inredningsbutiken WigWam. Tommy hamstrar serietidningar och läser Harry Potter..hihi....!
Och vad är det man säger....Man ska INTE ha böcker i sovrummet. Särskilt inte i så fula hyllor och i den oordningen...Men jag kan faktiskt tala om att de står TEMA för Tema!! Och i första bokhyllan står alla deckar och romaner i BOKSTAVSORDNING!!! Efternamn på författaren går det efter:-)
Alla inrendningstidningar på översta hyllorna!!
Ska flytta alla böcker (utom några) till stugan. Även där ska de vara i sovrummet, men på fina vita konsolhyllor och bakom ett skirt ljuvligt draperi:-)
Jaha. Då har man outat nått riktigt pinsamt. Och kom ihåg!! Detta kort är taget efter städning! Och ändå har jag så rörigt..haha!!
Over and out

13 kommentarer:

Julia sa...

Lampan är underbar! Och du, allt kan inte vara perfekt, vad skulle man då ha att drömma om?

Kram!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Julia: Nä det är helt sant:-) Och jag är också förtjust i lampan!

Susanne

Hemma på Landet sa...

Du vet, inredning är en hobby. Den hobbyn finns hela livet.

Sängen kan du skicka hit. Puss

Monica sa...

Men så farligt är det ju inte. Det matchar ju och att sen är färger från förr........

Tapeterna är ju hela och rena - tänk mitt sovrum du men snart så......

Varför inte sätta ett draperi av skirt tyg för bokhyllorna så länge för att gömma dom. Kostar ju inte så mycket och om man ska tänka feng shui så ska det inte finnas barn i sovrummet på kort har jag för mig - det ska vara saker som går i kärlekens tecken och i par.

/Svägersk

Annica sa...

Jag hade också terracottafärgade tapeter ett tag, i vardagsrummet av alla rum. Tyckte att det var så fint! Och bårder fanns det i alla rum i min trea. Tycker att bårder passar bäst i barnrum.

Tänk vad smaken ändras! Men jag tycker som Monica att allt passar ihop. Fina gardiner och underbar lampa. Och tänk så fint det kommer att bli sen!

Inga kläder har kommit än förresten!

Karin sa...

Vilken tur att det gick så bra som det gick med getingarna. Jag håller med att ingen ringde 112. Haha du skulle se allt annat av min lägenhet som jag INTE visar upp, typ HELA, den ser ungefär ut som ditt sovrum minus alla böcker :) Men tänk så här. Det är vi som har det roliga kvar ;) att göra en förtrollande makeover :) Jag tror att soffan och sängborden blir jättefina i vitt! Hejja på!
Kram karin

Gunnar sa...

Hej Det var väl ett ganska mysigt sovrum? Fast böcker har vi plockat bort från vårt sovrum nu.Vi älskar böcker och samlar på dom men det är svårt att hålla dom dammfria.Och jag tror att man behöver ha bra luft just i sovrummet om nånstans.
:)

Tidsmästarinnan sa...

å vad skönt att se att det inte bara är man själv som har drömmar kvar i huset! Vilken härlig säng ni har, roligt med en unik möbel, vår är från Ikea och helt okej men inte så speciell som er. Jättefin!
Kram!

Lallis sa...

Lampan är jättefin. Inte skulle jag märka såhär om den var i plast eller papper:)
Kram Lallis

Uppe på vinden sa...

Håller med dig om att tapeten känns förbi, men sängen är underbar! Med ljusa väggar blir den jättefin i trä! (men visst vore den fantastisk i vitt också!!) Jag äger inga vanliga böcker längre...bara lite inredningsböcker...Alla våra vanliga böcker låg nedpackade i massor av banankartonger då vi bodde kvar i lägenheten. Hade alla framme först men då barnen kom packade vi ner dem, behövde platsen för annat. När vi sen köpte huset -05 skulle allt packas upp och ställas i bokhyllor - gissa om jag blev förvånad då nästan allt hade möglat i källaren där de stod av fukten i stenväggarna!! Alla böcker var grönprickiga och de i botten var luddiga! Allt for till tippen....Ha det bra! kram!

Monica sa...

Tänkte på en sak - det borde finnas något kort på den då den var vit - för det var soffan en gång i tiden. Med rött tyg på locket.

Den stod i salen som fd vardagsrummet kallades. Kommer så väl ihåg detta. Där stod också min skänk som jag har i vardagsrummet.

Och det var ett vitt bord till - tror kanske Ö har det idag. Och dom stolarna som jag har i v-rummet - eller bara 1 stod också där på varsin sida.

Sen hade vi ett svart (och det ångrar jag att jag inte tog hand om) matsalsbord - när du var där stod det i bryggstugan. Och det var mörka stolar runt omkring.

Nostalgi kallas detta eller???

Men som sagt den har varit vit en gång i tiden och då tyckte man att fy så tråkig - bort med den färgen och in med trärent.

Min säng var mintgrön!

Svägersk

Maria-Jag blommar sa...

När jag ser ditt sovrum så börjar det klia i fingrarna av fixarlust!! Lampan skulle kanske få bli inspirationsstart och så utgå från den i resten av inredningen...
När du har en stuga så är det ju inget problem, soffan eller även som säng där skulle ju bli toppen!

Fru Grön sa...

Hej!

tack för visiten hos mig och mina "dockor".
Vilket härligt rum ni har i stugan. Kommer kolla in din sida ofta för att se vad mer för ideer du har i stugan!