09 augusti 2007

Nått nytt. Inte stugan!!

Har börjat tänka lite på min huvudsakliga bostad. Radhuset. Och allt jag vill få gjort där!
För snart 2 år sedan renoverade vi köket, med bra resultat. Vi har som jag skrivit förr en mer "modern" och lite "trendigare" stil hemma....eller försöker eftersträva ialla fall!
Jag gillar det lite strikta och med rena raka linjer, när det kommer till inredningen hemma och allt som är raka motsatsen till den stil jag vi har, och försöker ha, i stugan!!

Egentligen ska energin läggas på att få klart det sista i köket. Vi har tex ingen fungerande köksfläkt än, då den är felaktig....och lister saknas och till o med en bit kakel där vi ska ha hyllor med micro mm....
Men.
Det är ju så mycket roligare att planera nått nytt:-)

På tur står hallen som är halvriven. Där vill jag ha ett svart golv, vita väggar och en fond i svart/svart eller kanske en riktigt knallig med massor av färger!!!
En garderob på 150cm bredd ska in och nån läcker hatthylla med krokar i svart eller ek!!

Men det finns andra inredningsdrömmar......

Vardagsrummet tex! Där vill jag ha vita väggar (nu är de ockragula...) och en vägg ska ha en fondvägg (nej, jag är inte less på det..!) som helst ska vara mönstrad svart i svart!! Gärna med stora mönster, tex medaljong eller blommor.
På denna vägg ska TV:n vara. Helst en platt (vi har en klump nu...inte ens widescreen...ca 10-12 år gammal..). Längs hela väggen ska köksöverskåp löpa ca 1 dm över golvet (70 cm höjd på skåpen). Det bör rymmas 4-5 st 60 cm skåp. Högblanka vita dörrar och inga handtag utan såna där grejer som gör att man trycker på dörren så åker den upp!! I där ska all elektronik gömmas, samt fotoalbum, videofilmer mm. Jag vill ha en anna lösning för CD skivor och DVD skivor på en annan vägg....
Ovan skåpen förrutom TV:n ska finnas antingen ett vitt hyllplan eller en stooor vit ram med ett svartvitt foto på barnen. På bänken något stort fat med ljus, nått stilleben och en snygg bordlampa.

Vår mörkblå (nästan svart) skinn grupp (3+2 fåtöljer m fotpallar) ska bytas mot en lång och skön tygsoffa. Hörn eller en med divan. Byggbar. Mörkt grå ska den vara!!
Helst vill jag få plats med ett snyggt designat matbord också.

Hittade några lampor (inte så strama och raka i linjerna direkt, men snygga tycker jag!!).

Denna vita skulle passa mot den svarta väggen! Men faktiskt bra i stugan också:-) Den heter "Natal" från Markslöjd.
Bilder på lamporna från Markslöjd
Den finns i svart också, om jag hellre ställer den mot vita väggen.........:-D

Bild från Handla Design
Denna läckra combi av stramt svart med det gammaldags kristalliga är ju dödsläcker!! Den heter "Notte". Tillverkare, eller vad man kan kalla det, ska vara Kara. Det finns även en jättestor oval variant på ca 1-1,5 meter lång och ca 30-40 cm bred! I den finns 2 stycken sådana kristalldelar!!!! Men den är dyyyyyyyyyyyyyr!! ca 4000:- får man punga ut på vår lokala butik IXO House (som snart får webbutik!!), och det skulle ALDRIG Tommy gå med på.....tyvärr....men det kommer kanske en billigare kopia...haha..!!
Jaha! Då vet ni!
Och det kommer sluta med nada...för tummen ur lär vi aldrig få;-)
Och Jonte vill ju få ordning på sitt rum också!
Over and out


7 kommentarer:

Hemma på landet sa...

Dina drömmar låter väldigt fina, vännen. Kramis

Anonym sa...

Åh vad härligt det är med drömmar - det måste man få ha. Jag har massor och hoppas att jag får tid att förverliga dom här hemma och i skärgården någon gång.

Hi hi... ser ditt numera vita hörnskåp - det ser precis ut som det jag har i skärgården. Såg att ditt var brunt innan... mitt var knallrött !!! Vilken tur att dom gick måla om, eller hur :)

Kram Kram
Carina

Annica sa...

Jag gillar också det stilrena och enkla. Snyggt och tidlöst. Förresten har du stavat fel på Lillasysteryster i länken (tänkte att du kanske ville veta:-) Kram bokstavspolisen

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Hemma...:Ja drömmar måste man ha:-)

Carina: Aah! Det var nog hos dig jag såg skåpet! Och fick modet att måla själv:) Tack!

Annica: Haha...ja du! Detta gjorde jag givet vis eeeeeenbart för din skull. För att testa dig! Men det tog dig flera månader att påpeka det! Har du tacklat av...?;-) hihi!

Susanne

Tingeltangel sa...

Härliga drömmar. Det låter som om det skulle bli jättefint. Vilka vackra lampor du hittat. Jag älskar lampor.... Vår dotter var också mycket nöjd med veckan på Jingijamboree.

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Tingeltangel: Jag tror det skulle bli bra. Nu gäller det bara att få Tommy att tro att det är hans idé bara så nått blir gjort..haha...!!

Susanne

Annica sa...

Haha! Jag måste ha gjort det! Har slappnat av med min egen blogg med. Vad gör det om 100 år liksom..