16 april 2007

Påsklov

I`m back!!

Har varit på påsklov i stugan.
Hela 10 dagar var vi där och hade det precis så skönt och avkopplande man ska ha.

Lovet i korthet
Skärtorsdag: Trotsade stormen och for iväg. Vinden hade mojnat ordentligt innan vi var framme och då blåste det inte så farligt. Lite vindfällen efter vägen, men inget som blockerade.

Långfredag: En fin och soligdag då vi mest gjorde påskfint och höll oss kring stugan.

Påskafton: Skidtävlingen "Gökloppet" nere på Kvarntjärnen. Tommy och Tobias åkte "långa" loppet på hela 4 km.....medan jag och Jonte hasade oss något vingliga runt den aktningsvärda rundan på 700 m;-).
Tilläggas ska att Tommys farbror Örjan på 77 år åkte 4 km riktigt snabbt!!!
På eftermiddagen blev det trevligt besök av Ingegärd och Lennart, som hade med en fin-fin keramikskål i "inflyttnigspresent". Tackar tackar:-)
På kvällen gick vi till Eva och Henry där släkten samlats för påskfika och firande av en 17 åring och en 2 åring..tyvärr hade missat att det skulle bli kalas och kom paketlösa..skämmes!!!!

Påskdagen: Jag var hemma på gården och solade lite, och förberedde trerätters middag, medan jag väntade på att L-I och Lena skulle titta förbi på kaffe. Resten av familjen var nere på Kvarnsjön och deltog i påskpimeln. Inte ett napp, men de hade det trevigt. På eftermiddagen kom mamma och morbror med fru för att äta.
Det blev tjälaknul med hackelbackpotatis och min egen ihopknåpade gräddsås (finns ingen godare, jag lovar:-) ). Förrätt blev sallad, krustader, friterade tunnbrödbitar och heta räkor och till efterrätt chokladtårta!!
Mätta blev vi och trevligt hade vi!!!
Stora glädjen infann sig också när gästerna hade med sig den gamla barocka kristallkronan som hängde i mormor och morfars vardagsrum!! En jättefin nätt variant med fina kristaller. Mormor hade i sin tur ärvt den av sina föräldrar så den har några år på nacken!!
Passar precis i den lantliga romantiska stil jag ska ha i sovrummet i stugan!! Tack så himla mycket för gåvan säger jag till mamma och morbror som skänkte den till lilla mig!!!!

Annandagpåsk: Skjutsade Tobias och Elias till Klövsjö där de skulle åka slalom och vi gick ner på sjön för att sola och pimpla med släkten i den stekande solen. Inte ett moln på himlen och det var bäddat för en kanondag...men.....för första gången i livet fick jag ett tvättäkta migrän anfall!!!
Roine skjutade hem mig mitt på dagen och jag kastade mig i säng med en hejdundrande huvudvärk och kräkning innan den efter några långa timmar gav med sig.
Hujeda mig. Blek var jag och familjen kom hem mediumgrillade efter en trevlig stund på sjön resp fjället!!!
Kvällen blev lugn!!

Tisdag: En mulen dag. For till klövsjö där Jonte ville åka salom en stund. Tommys kusin Anette kom också med dottern Evelina. Jonathan och Evelina fann varandra och efter ca 2 timmar i backen följde Jonte med hem till Evelina.
Jag hämtade Jonte efter middag och på kvällen blev det bara TV.......
Hammarby spelade1-1 mot Gais....

Onsdag: STORM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det började redan på natten och när det knakade som värst väggarna vaknade jag varje gång. Värre än skärtorsdag sa de som var på plats även då. 31 sekundmeter i byarna sa någon att de offentliga siffrorna var senare. Mer tror de som varit med förr... Vår timmrade stuga är ordentligt stadig, men i vindbyarna trodde jag den var byggd av tändstickor för jisses vad den skakade när stormen nådde kulmen mitt på dagen!!! Lampkronan svajade i taket och det knakade i tak och väggar som tokigt!!
Strömavbrott av och till hela dagen. Som längst i ca 4 timmar i sträck och sammanlagt kanske 7-8 timmar på dygnet. För de med fast telefon blev det ett litet avbrott där också när ledningen fick ett träd över sig nere vid stationen..
Stannade inne hela dagen och tittade faschinerat på hur lodrätta träd kan ligga utan att vare sig knäckas eller tippa omkull......Viga som få...eller sega...välj själv!!:-)
Tommy trotsade alla varningar och skjutsade in Örjan till fotografen...såg en del stormfällor men klarade färden utan missöden....
På kvällen hade vinden lugnat sig och Tobias, Tommy och Elias tog sig ner på sjön för att få ut några gäddsaxar...
Dagen efter konstaterade vi att kvarnsjö klarat sig rätt bra med några fallna träd och lite takplåt som lossnat på några uthus. På campingen hade husvagnarna gungat rätt friskt men ingen föll på sidan tack o lov!!

Torsdag: Tobias for med bussen hem till stan för att delta i LAN (spelar wow med kompisarna ett dygn....). Vi andra gick ner på sjön igen. Ännu en ganska solig dag!!! Elias följde och tog upp gäddsaxarna (1 gädda på 2,7 kilo blev resultatet) och sen pimplade vi i några timmar och grillade korv vid en av alla rastplater man byggt efter strandkanten.
Flera timmar senare gick vi hem och satt en stund i solen på gården. Gick på långpromenad upp på "Lia" uppe ovanför campingen och tittade på utsikten. Man ser ända till vindkraftverken i vemhån och i andra änden oviksfjällen....där uppe skulle man haft ett litet hus:-)
Åkte sen in till Åsarnaskicenter och åt middag.

Fredag: Tommy for in för att jobba över dagen och sen delta i en liten kundaktivitet som de hade på ett spa här i stan.
Jag och jonte var hemma på gården och......plockade kottar!!!! Jo...det låg millioner kott på gården efter stormen och de skulle bort. Så....jag har fortfarande ont bak på låren efter att gå med rumpan i vädret i någon timme.
Premiärhängde tvätt också som torkade på nolltid i värmen.
Solade en stund och storstädade i stugan.
Mamma kom och hade med sig Tobbe tillbaka och vi åt våfflor med grädde och sylt!!!
Tommy kom vid 01-tiden på natten......

Lördag: Pojkarna gick ner tidigt och la gäddsaxar på sjön. Sen gick vi ner på sjön. Pimplade och kollade gäddsaxarna som inte gav nått. Kanon varmt var det stundtals när inte blåsten kylde ner oss.
På tillbakavägen hade myren tinat upp och jag blev rejält blöt om fötterna då jag inte äger ett par gummistövlar som alla andra var duktiga nog att använda.....hmpf...
For till Klövsjö på kvällen för att äta middag hos Rickard på Stabergsvallen. Han bjöd på gottigottgott och jag försöker fortfarande förtränga att det var små brunögda rådjur vi åt!!!!!
Hammarby vann med 3-0 mot Trelleborg!!
På kvällen gick killarna, Tommy och Elias pappa Stefan ner och tog upp saxarna.
De konstaterade då också att det var sista gången någon var på isen för i år. Den var tjock forfarande, mer än en halv isborr...men.. lös på ytan. Och det var så varmt så redan idag är det nog väldigt svag is!!
Isen på tjärnen var svag redan på påskdagen, så där drog man skidspåren bredvid istället för över som man brukar.

Söndag: Städade upp och packade. Solade en stund och Tommy ställde undan skidorna för denna säsong. Kanske blir det något åk till för Tobbe men inte säkert.
Tillbud blev det också under dagen.....läs inlägg ovan...

Och.
Nu idag.
Tvättdag såklart. Och konstaterande att mina lökväxter börjar titta upp mellan gammalt löv och vissnade perenner..
VÅREN ÄR HÄR:-)

Over and out

4 kommentarer:

Gunnar sa...

Hej Trevligt att våren nått er också! Nu går det fort undan mot sommaren.
Vi har härligt väder i karlsta dockså idag.I morgon blir det nog kallare.Man får passa på att njuta.
Heja Hammarby! Men det blir värre när dom får möta blåvitt (hoppas jag i alla fall ha,ha)
:)

Susanne sa...

Gunnar: Jo våren är här, men just idag regnar det. Men då försvinner väl sista snöfläckarna fortare. Vi har en del kvar på baksidan...
Blåvitt? Vinner? Muhaaahaaaaa..knappast *fniss* ;-)

Annica sa...

Stugan på lovet såklart! Att jag inte tänkte på det när jag undrade varför du inte skrivit på så länge!

Fredrik Andersson sa...

Gud vad gott att du är tillbaka, det är så jobbigt att besöka någons blogg och så skriver du inte...
Morgondagen är räddad :)