27 december 2006

24 December

stjärnorna från formodesignJulaftons morgon är nog den bästa morgonen på året!
Upp rätt tidigt. Smyga på sig tofflor och ta med jonte och kolla vad tomten lämnat i strumporna den här gången!!
I år fick Jonte en Bamse tidning med CD-saga, en DVD "Polarexpressen" och en stor riddarborg. Borgen stod dock nedanför strumpan:-)
Jonte får mycket i strumpan så han håller sig igång hela dagen utan att vara alltför sugen på övriga paket!!

Tobias fick en speltidning "Game" och båda killarna fick traditionsenligt en ny grej att hänga i granen. I år blev det hjärtan i glas.

Själv fick jag två DVD filmer i strumpan och Tommy fick Martina Haags "Martina Koden" i sin.
Mormor fick skraplotter i sin.

Sen blev det risgröt med kanel o socker innan det årliga julbadet...eller morgon duschen om man så vill......

Vi klädde granen också. Ljusen redan kvällen innan men nu blev det pärlgirlanger, vita och bruna filt hjärtan och glas hjärtan som barnen fått. Tyvärr hade jag glömt barnens övriga pynt hemma. De har ju fått en grej per år sen de föddes....men nästa år kommer de med.

Å andra sidan såg granen ovanligt stilren och estetisk ut i år:-)......

Mitt på dagen kom Tommys släktingar med familjer på inflyttningsbesök. Vi fick en flaska mousserande till nyår och en liten julgrupp.
Tack:-)
De som kom (vårt första främmande förutom säljarna och närmsta grannen)!! Var:
Susanne (kusin) och Göran med dottern Lina(16 år), Anette (kusin) med make Stefan och barnen Johan (16 år) Rasmus (15 år på julafton!!) Evelina (7 år) och sist men inte minst Eva (moster).

Det var trevligt!

Innan Kalle hade vi hunnit få upp ännu en ljusslinga, hämtat Örjan (Tommys farbror) som alltid firar med oss och dessutom hindrat Jonte att öppna alla julklapparna ca 100 gånger!!!

Tomten som vi bokat in kvällen innan kom runt 18-tiden. Såg lite lätt trött ut nu när det inte går att åka släde utan han fick gå istället.....
Julklappar öppnade vi sen i två omgångar med en kort fikapaus mellan. Barnen fick drösvis med klappar som vanligt. Några exempel på klappar till Jonte: Miniflipperspel, målarböcker, försvunna diamanten (spel), småpirater (spel), kritor och pennor, kläder, böcker, lego mm.
Och till Tobbe: Kläder, Mp3, CD-skivor, böcker och pennor, spel (familje Geni).

Jag fick det jag önskade av barnen. Parfym och Marcus Fagervall (CD, som var mycket rockigare än jag räknat med, så jag blev glatt överraskad!!).
Fick också tofflor, halsband, och skraplotter. Tommy fick vinprovar set av jobbet, morgonrock, tofflor, tröja, presentkort och tillsammans fick vi en ullpläd i vitt, div jämtländska delikatesser och sällskapsspel (M.I.G.).

Sen blev det spel (familje Geni).
Men.
Underbart är kort.
Så.
Även julafton tog slut:-(

Over and out

Inga kommentarer: