02 september 2006

Höjden av fräckhet!!!!

Något av det fräckaste jag varit med om hände mig idag!!

Jag stod i godan ro i dörröppningen, med dörren på vid gavel, för att känna efter om det var shorts väder eller inte. Klockan var runt 10 på förmiddagen.

Helt plötsligt kommer en kille gående på gångvägen, springer fram in på vår gård, och sliter åt sig min cykel och drar iväg i hög fart!!!
Fast jag står där, ca 2,5- 3,5 meter från cykeln!!!

Jag kommer mig inte för att göra nått. Det går så snabbt. Skriker -Det är min cykel!!! åt honom som om det skulle få honom att ångra sig.......

Sen blev jag förbannad. Komma och ta saker mitt framför ögonen på mig. Hur kunde han!! Jävla skit!!

Så om någon sett en kille mellan 18-25, brunbränd, hip-hopiga byxor i pösig cargo/militär modell i en enfärgad ljus grå/grön/beige färg, bar överkropp, snaggat hår och rätt stora hörlurar, så kan ni höra av er till mig!! Han har min cyckel!!!

Ca 10 minuter efter det hände stod jag ute på gården i telefon i telekö hos polisens anmälningsenhet (eller nått sånt). Då kommer en polis som bor i området förbi på moppe. Jag stoppar honom och frågar om han sett en skum typ på cykel svischa förbi.
- Har han en cykel nu? Får jag till svar.

Det visar sig att polisen (som vi kallar honom) sett den här skumma typen irra omkring nere vid sjön ca 20 minuter tidigare. Allmännt påverkad av något såg han ut att vara.
Plötsligt hade han hoppat över staketet till ett av husen där nere och smugit omkring.
Då hade polisen gått dit och frågat vad han höll på med egentligen och vad han hette.
Killen hade svarat med namn, och sen hoppat tillbaka över staketet och sprungit upp mot vårt område.
Polisen hade skyndat hem och hämtat bättre skor och moppen och for nu runt och letade honom. En polisbil var också ute och snurrade.
Polisen trodde sig också veta vem det var, så nu har man span på hans lägenhet. Även på hans mammas lägenhet.

En granne hade också sett kille precis sekunderna efter stölden, då hade han kommit nerför backen i hög fart och cyklat som en dåre uppför Bagarvägen!!
Passa dina saker A-C!!!!

Tommy har i omgångar gått omkring och letat cykeln i Lungvik utan framgång. Nu ikväll cyklar han mot Ås, då polisen sa att killen har känningar däråt också......
Mest troligt har han dumpat cykeln någonstans, då han troligen inte var ute efter cykeln, utan en snabb utväg från polisen som var efter honom.

Ja. Besviken är jag. Mest över att jag var så in i h....te dum som inte låste cykeln i går. Men å andra sidan. Hade den försvunnit i natt hade det inte varit lika snopet som nu, när den försvinner mitt framför ögonen på mig!!!!!

Cyckeln är en 2 år gammal mountainbike, Scott, Blå och silverfärgad med mattkromad pakethållare. Den har ett bygellås vid framdäcket, 21 växlar och framlyset går att ta lös och satt inte på vid tillfället. Stöldskyddsmärkt med en Smart Safety lapp nr SEC 11881416.
Det sitter också en stor svart "klump" under sadeln, där det går att sätta fast en barnsadel.

Vill ha tillbaka!!!! Men jag får inte ta hem den om jag hittar den, utan ska låsa fast den och ringa polisen som måste utreda ägande frågan..Ja denna byråkrati.
Detta för att cykeln kan vara såld till någon i god tro!! Ja, ja. Bara jag hittar den är jag nöjd!!

Over and out från en mycket besviken och urbota dum, Susanne....

1 kommentar:

Annica sa...

Man ska aldrig sluta förvånas över vilka människor det finns!

Jag jobbade med en kille en gång som blev av med sin cykel. En dyr fin sak som man lätt känner igen. Några veckor senare ser han sin cykel på stan och går argt fram och tar igen den av en yngre kille. Väl hemma ringer han polisen som säger att han gjorde fel och kan bli anmäld för att ha tagit igen sin egen cykel. Märkligt det är i Sverige!