19 juni 2012

Apel


Vår fina rosa prydnadsapel, här på bilderna, blommar i överdåd! Likaså körsbärsträdet på baksidan.

Jag tycker att äppelträd och körsbär har blommat så sent i år, men sanningen är nog den att det blommar i NORMAL tid i år.
Som barn minns man ju att de nästan aldrig hann blomma innan skolavslutningen, utan oftast precis till skolavslutningen.

Ja, vi pratar Jämtländska mått nu;) Sörlänningar och kustbor är ju van äppelblom redan i slutet på april!

Senaste åren har  april/maj här uppe varit varm, och träden har blommat redan i maj, men i år har det dröjt. Mest för att april/maj varit under all kritik när det gäller värme och sol i år.


Juni också förresten. 


Herregud! Syrénerna har ju precis börjat slå ut så smått, där det är söderläge och lä. På vissa ställen är det fortfarande bara knopp!
Det var länge sedan syrenerna inte blommade till midsommar!
Och prästkragar har jag inte sett skymten av än...
Däremot blommar maskrosorna!

Det blir nog en gul midsommarstång i år!

Over and out

5 kommentarer:

creando sa...

Ja, det är nog som du säger. Det är nog lite ordning på blommningen i år. Kanske sommaren också. Idag skiner nämligen solen här... Jag har fått hopp. :)

Kramar

Hanna sa...

Här har vi haft en underbar dag med härligt strandväder.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Sahra sa...

Syrenerna har blommat färdigt och nu väntar jag på pionerna. I Norrköping blommar de redan. Märkligt hur olika det kan vara med blomningen trots att det är så nära till Stockholm. Visst är det underbart när äppelträd och körsbärsträd blommar. Synd att det är så kort period

Mamma sa...

Åh va fin din apel är! Jag har nog aldrig lyckats se den i blom förut eftersom jag oftast kommer upp till er i juli. Ha det så bra och hoppas verkligen att ni också får lite sol och värme. Kramar till er

Hanna sa...

Glad Midsommar
Kram
Hanna