11 januari 2012

Utmärkelse och svar på frågor


Minns ni för ett par år sedan, när det var vanligt med award och utmaningar?
Då var jag lite less på dem ett tag, men nu, när jag inte fått någon på flera år, tycker att det var jättekul att få en igen:)

Det var bloggerskan Evelina Spekulerar som gav mig den. Tack rara, rara du:)

Eftersom jag vet att det är många nya läsare som kikar in här då och då, tänkte jag att det kunde vara lite skoj att svara på utmaningen också.
Man får ju vet lite udda saker om den som bloggar, och det är ju skoj på sitt sätt.

Så:

1. Vad gjorde du för 10 år sedan?
Hm..2001 alltså.
Enkelt. Tobias hade sin första skolavslutning!
Jag var dessutom gravid med Jonathan (kändes som om det var hela året). En ganska komplicerad graviditet då jag hade myom som växte enormt mycket, och jag fick åka till Umeå och bo på patienthotell i 6 veckor över sommaren eftersom läkarna var rädd att jag skulle få väldigt mycket för tidigt. Nu var/är Jonathan envis, och fick i slutändan plockas ut med planerat snitt i v.34+. Det var i Augusti. Myomen (och livmodern) plockades ut 2 år senare. De vägde då 7,1 kilo!! Jag hade alltså burit på ett barn, samt en enorm tumör som vägde som två normala barn....Inte konstigt att man har hängmage alltså....;)

2. Vad gjorde du för 1 år sedan?
Samma som nu. Egentligen. Ingen skillnad varken privat eller yrkesmässigt.

3. Fem snacks som du gillar?
Popcorn, ostkrokar, ölkorv, nötter och salta pinnar

4. Fem sånger som du kan hela texten till?
Några barnvisor. En och annan snapsvisa. Sen finns det såklart sånger som jag kan sjunga MED till, men skulle jag sjunga dem helt själv, skulle jag nog inte komma ihåg så mycket.
Kan nog faktiskt inte nämna en enda som jag skulle kunna dra rakt upp och ned utan sång i bakgrunden!! Så tragiskt känner jag! Här har jag ett mission!!!

5. Fem saker som du skulle göra om du var mångmiljonär?
Oj! Ska jag go ego nu? Eller säga att jag ska skapa världsfred och skänka bort rubbet?

Jag kör halvego varianten:
Jag skulle sluta jobba. Kanske åka som volontär en tid.
Men jag vill kunna nog i längden kunna jobba med sånt jag känner för. Kanske starta ett eget litet företag där vinsten inte skulle vara det viktiga utan känslan för det jag gör istället.

Sanningen är nog att jag, som jag skulle:
1. skänka en slant då och då till samma fonder som idag. Fortsätta ha mitt fadderbarn och starta en fond där skolor kan söka om extra pengar för att ge sin personal en ordentlig och noggrann utbildning om hur man bäst ger utbildning och stöd till barn med särskilda behov.
2. Sen skulle jag öppna konton till barnen, sätta in en anständig summa som sen får föränta sig. Skulle också öppna aktiefond med en summa till dem (men det är ju lite osäkert, så jag garderar med det första kontot...).
3. Jag skulle köpa en drömtomt och bygga ett drömhus!
4. Bygga ut och fixa i stugan. Gästhus skulle ordnas med plats för en hel familj, med litet kokskåp och toa/dusch. Nog för att hyras ut, men främst för att husera våra vänner.
5. Betala av mina och min närmsta familjs alla lån. Då får man en bra grund att stå på, och pengar skulle inte behövas läggas på nått så onödigt som bo/bil/studie lån. Istället skulle vi (och dem) leva för slantarna vi drar in. Resa, gå på bio, teater, skämma bort barnen, barnbarnen...ja allt som gör livet värt att leva:)

6. Fem dåliga vanor?
1. Köper för många inredningsmagasin!
2. Motionerar för lite!
3. Biter på naglarna....
4. Jag svär för mycket! (Men då Tommy inte svär alls, tycker jag att det jämnar ut sig..)
5. Umgås med mina vänner för sällan. Överlag borde vi som familj bli bättre på att hitta på saker tillsammans när det är uppehåll/ledigt från alla idrottsaktiviteter för barnen.

7. Fem saker du gillar att göra?
Gå på bio/se på TV, umgås med vänner över en god middag, blogga, läsa böcker och tidningar samt bara vara eller göra saker med familjen (ute eller inne).

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?
Onepiece (snyggt på andra, men jag skulle se dum ut!), högklackeskor(0 balans), ärmlös klänning (gäddhäng), keps (nej! Jag sportar inte någon typ av keps.), haremsbyxor (mina korta ben ser ännu kortare ut).

9. Fem favoritleksaker?
datorn, kameran, TV:n, solstolen och min Kitchen Aid.

10. Tio personer jag vill se göra denna utmaning?
Här känner jag att var och en får göra som de vill.
Men om man känner sig utmanad får ni gärna lämna en blänkare här nedan så jag får chans att läsa era svar:D

Over and out

7 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

ha ha, underbara svar!

Rapport till Vänfors sa...

Har via min mamma blivit "tipsad" om din blogg. Är nämligen så att du och jag är tremeningar, min mammaInger och din pappa var nämligen kusiner.Har kikat in lite då och då men nu tänkte jag att nä, nu lägger jag in en kommentar:) Jag är inte helt säker men tror att vi träffats när du var en liten plutta. Jag är född
-64 så jag är lite äldre än du. Vi var alltid till Nybyn/Mörsil på somrarna och hälsade på mormor och morfar (Stina och Verner) och då träffade jag din pappa...minns jag som en snäll och glad farbror i glasögon:)

Måste säga att du har en fin blogg,
har scrollat och kollat och gillar vad jag ser. Är imponerad av färgerna i ert badrum, ser så snyggt ut.
Kram Annika

Johanna Stålros sa...

Så kul att läsa;) Kram Johanna

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Underbart att läsa! :-D
Kram Laila

Coolaannna sa...

Jättekul att få läsa lite mer och lära "känna" dig från ett annat perspektiv!

jag antog utmaningen!


Kram!

Coolaannna sa...

Jättekul att få läsa lite mer och lära "känna" dig från ett annat perspektiv!

jag antog utmaningen!


Kram!

Sjabbig men chic sa...

Ah, jag tyckte att det stod att du tyckte om att bugga! Lite brydd då... men jag är nog lite trött för sen såg jag att det stod blogga och det är klart då stämmer det ju bättre.

Uffe tycker att soffan är galet fin även om hans syn på superlativ är jo, men den är väl bra:)

Kram Lisa