23 oktober 2011

Saffransskorpor och Kardemummabullar med mandelmassa

Idag bakas det för fullt här.
Har gjort Leila´s Saffransskorpor och ska just nu till och kavla ut en bulldeg, som ska fyllas med mandelmassa och kanel.

Om jag orkar, ska jag försöka få till något mer. Kanske en paj av någon form.
Tyvärr får vi själva inte njuta av fikat så mycket, då allt ska säljas på marknad vid all helgona....

Leila´s Saffransskorpor

Ingredienser:
100 g smör
1 gram saffran
2 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

(Att torka dem på 75 grader i ca 50-60 min funkar också)

Over and out

2 kommentarer:

Mamma sa...

Åh kära dotter, vad jag beundrar din energi! :) Och så gott det låter. Kramis

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Så gott det låter med saffransskorpor, ngt jag absolut också ska testa! :-)
Kram och ha en bra dag..