16 september 2011

Nästan klart för duschpremiär!

Tänk hur lite kakel och klinker kan göra att ett badrum blir som förvandlat!!
Nu är det snart klart, så när som på att golvet inte är fogat och det ska upp lite silikon fog mot taket.
Här ska handfatet stå mot klinkret som följer med upp på väggen som en pelare. Klinker från Konradssons Kakel, Saint Barth grå 10x50 cm.
Om Ni klickar blir bilderna större!

Kika gärna HÄR innan du fortsätter läsa, så ser du hur badrummet såg ut tidigare i sommar, innan renoveringen påbörjades. Under etikett Badrum hittar ni även vilket porslin vi valt att ha i badrummet.
Här var bastun förr. Nu ska det bli duschhörn i stället.
I duschen har vi valt att lägga natursten från Konradssons Kakel, Indostone grå.
Obs att golvet inte är fogat, därför ser det lite konstigt ut med breda fogar och stenar som bara ser dit slängda ut!!

Intill duschen kommer tyvärr en ful varmvattenberedare sitta på väggen..Tidigare har vi haft den på vinden, men försäkringsbolagen är inte så pigg på det, så vi flyttar ner den. Ska försöka fixa ett skåp som kan dölja. Under kommer vi ha en liten tvättmaskin.

På väggarna kakel från Konradssons Kakel, Kar vit blank, 40x25 cm.
Det ser så annorlunda ut nu när man kikar in genom dörren! Tidigare var det ju en vägg som skiljde badrummet och bastun innanför. Nu är det öppet, och känns så stort.
Att furupanelen i taket målades vitt gjorde såklart också mycket för helheten!
2-glas Fönstret tänkte vi först byta, men sen bestämde vi att det blir kvar som det är. Men det ska såklart målas och kittas/tätas om, men vi väntar till i sommar när det går att öppna och vädra så det torkar som det ska.

Det fula insynsskydds plasten (som är nersölad av fog..) ska också bort, och bytas mot nått finare. Det finns ju många fina varianter idag. Tar gärna emot tips!!

Vi har kaklat även i fönstersmygen. Som "blombräda" har vi använt bitar av golvklinkret. Det sticker ut ca 1 cm också, så det blev lite bredare än tidigare.
Här i hörnet var duschen tidigare. Intill stod vår tvättmaskin inklämd mellan dusch och toa.

Nu kommer det stå någon form av högskåp här. Gärna vägghängt!
Har dock inte bestämt hur det ska se ut. Skulle vilja ha ett med två lådor och vitrin. Max 50 cm brett och 40 cm djupt. Vi får se vad det blir.
Närbild! Visst gjorde jag rätt som valde vit fog till de stora fina blanka vita kakelplattorna, och mörk grå till golv och pelare!?
OBS! Att inte kaklet är riktigt rengjort efter fogning! Det ska tvättas av ett lager slipdamm och fläckar efter fog!
Oj så jag längtar till handfat och kommod, duschväggar, toa, takduschen med stora silen på 20 cm diameter och handdukstork mm är monterade!!

Till vänster i bild, där elsladdar sticker ut, kommer en handdukstork att kopplas in. Dörren ut till hallen är precis där runt hörnet intill där tvättfatet kommer stå.
Tänk att få ta premiärduschen om några veckor! Först ska rör mockare och elektriker få allt inkopplat, och golvet ska "brinna" innan vi får slå på golvvärmen, men sen..ååååh:) *lycka*!

Tror ni inte att handdukar i plommon skulle göra sig i höst?
Vill ha tips på var jag kan hitta fina tjocka frotté handdukar, som inte luddar, inte trådar sig så lätt och inte bleks i första taget. De måste ha hög absorptions förmåga, för jag hatar att torka mig och ändå inte bli torr av det!!

2st badlakan 100x150, 2 st duschhanddukar 70x140, 4 st handdukar 70x100 och 1-2 gästhandukar.

De ska också vara relativt billiga! Inga 500:-/st badlakan alltså....Det är ju ändå en modefärg jag ska ha, och då vill jag inte kosta på så mycket som jag hade kunnat tänka mig för en basfärg:)

Återkommer självklart med fler bilder när det är klart!

Over and out

6 kommentarer:

Mamma sa...

Åh Gud så läckert!!! Jisses va snyggt det blev!!!:)) Ett otroligt snyggt kakel!!! Vilken bra smak du har:)Ska bli sååå kul att få duscha där när jag kommer upp till er i jul!
Insynskyddad plast finns det många snygga att välja på här i stan! Det kan du titta på när du kommer i november.

Stina sa...

Det där blir snyggt det. Kommer man och hälsar på så är det väl där du står.:-) Kram Stina

Johanna Stålros sa...

Så kul att änligen få se- blev ju toppensnyggt! Kram Johanna

Anonym sa...

Vad snyggt det blir Sus! Är du nöjd än så länge?

Angelica sa...

Himmel så snyggt!

Jag letar också plommonfärgade handdukar. Går sådär kan jag meddela.

Anonym sa...

så läckert kakel!

kram Louise
www.louisealexandersson.se