22 september 2011

En mamma som inte fattar någonting

Bild: Stayuniq

När 10-årige sonen skulle välja ny vinterjacka eftersom den gamla är för liten, hade jag i åtanke ett köp av en snygg svart eller marinblå parkas med huva. Eller kanske möjligen en snygg enfärgad jacka av snowboardmodell....Ungefär i samma stil som den snygga grå från Burton som han haft senaste två åren. Så där sportigt preppy, men samtidigt lite trendigt som jag gillar:)

Men nä. Var inte den ena ful, så var den andra helt omöjlig enligt sonen. Och jag är ju bara mamma och fattar ju inget!
Men plötsligt händer det. Och nu var det denna jacka i mönster a´la 80-tal, från Quicksilver, som han föll för.
Sen fick jag klart för mig att mössorna från förra året minsann inte heller dög, utan nu ska det vara en röd speciell mössa av något för mig helt okänt märke från WE butiken...
OK?
Och eftersom jag bara är den där mamman som inget fattar får jag tänka tillbaka till när jag själv var i samma ålder och det var MIN mamma som inget fattade, och inse att om sonen är nöjd så sitter förhoppningsvis mössan på som den ska vid minus 30 grader i vinter:)

Jag är mest tacksam att vi faktiskt hittade en jacka som dög. Såg nästan framför mig hur fröknarna på skolan skulle skaka på huvudet åt honom (och oss föräldrar), där han kom i sommarjackan och frös hela vintern!

Sen är jag lite tacksam för att den åtminstone är vit i botten och att det mesta av mönstret är svart. Det lugnar liksom ner lite. Och att de svarta täckbyxorna från Gneis från ifjol fortfarande passar. Annars är det ett hett tips att det hade blivit ett par knall lila att matcha jackan med.......

Men faktum är att nu när jag kikat på den några gånger där i garderoben. Tagit fram den och synat den lite närmre, så tycker jag att den är rätt tuff. Och alla andra ungar på skolan har ju också de här grälla färgerna eller mönstret på kläderna. Tydligen väldigt coolt!
Märks att vi bor nära Åre och fjällvärden, när man spanar in ungarna på skolgården om vi säger så....hihi. Skidorts modet hänger liksom med hem till stan!

Och har jag riktig tur så faller äldste sonen för en fin och klassisk parkas i alla fall;)

Over and out

4 kommentarer:

Mamma sa...

Hahaha, ja nu förstår du hur det är att vara en mamma som inte fattar nån´ting... Och jag fattar nog fortfarande ingenting... :) eftersom jag tycker att jackan som mitt kära barnbarn har valt är jättesnygg!!!

Hanna sa...

Jag tycker att jackan var jätte snygg.
Kram
HAnna

Monachos sa...

Välkommen i gänget - vet inte hur många gånger jag har tyckt si och sonen har totatlt dissat mig och tyckt så. Bara att acceptera och köper man vad dom vill så blir det använt också. Och så är det ju fortfarande. Sällskapet är han glad över men smaken jag har - näe så gissa om det är svårt att köpa ett plagg i present tex. Och jag gillar jackan J valde. Cool.

Må gott Svägersk

HomeRiver sa...

Inte är det bara på skolgården det modet gäller. Det är mycket skidtema generellt på stan :)