14 september 2010

Oopsie

Tänk vad lätt det ändå är att äta enligt LCHF!
Har till och med lyckats göra en pizza som är riktigt god. Botten består av Oopsie. Ett bröd man bakar på enbart ägg och philadelphiaost!

Söndagens fyllning blev tomatsås (krossadtomat, oregano som fick koka ihop), riven mozarellaost, champinjoner, kantareller och 4 skivor raclette ost som var över från fredagens middag.

Efter 4 veckor på LCHF har jag gått ner -6,1 kg:D

Beach 2016 känns som ett allt rimligare mål;)


Oopsie
Räcker till 12 runda kakor (6 st per plåt) eller en fylld plåt (till tex pizza).
Ingredienser:
6 ägg
200 g philadelphiaost
Vispa 6 äggvitor till en hård maräng (tar ca 4-5 min).
Vispa sen de 6 gulorna och philadelphiaosten separat tills smeten är slät.
Rör ner ostsmeten försiktigt i vitan tills det är lagom blandat.
Smöra bakplåtspapper på en plåt, och bred ut smeten, eller klicka ut 6 kakor/plåt.
175 graders ugn ca 15 min (tills ljusbrun färg).
Går att ha till bröd med pålägg, tårtbotten, som våfflor med rårörda bär och grädde, till pizzabotten.
Om man vill kan man smaksätta smeten med kardemumma, kanel, vanilj, fiberhusk (gör den lite matigare), ost eller nötter beroende på användningsområde.
Med fiberhusk i smeten, och lite sesamfrön på toppen blir det utmärkt hamburgerbröd.
Over and out

4 kommentarer:

Anna sa...

Vad fantastiskt att du gått ner så mycket ! Det lät dessutom riktigt gott !!! Grattis ! Kram Anna

Annica sa...

Oj vad mycket! Måste vara peppande.

Pizzan ser fantastiskt god ut!

Mitt vita hus sa...

Kikar in och säger B R A JOBBAT:) Ha en underbar helg, kram M

Anonym sa...

Men vad har du på pizzan då, är det kantarell?