12 augusti 2010

Projekt och planering

Före:
I sommar har vi påbörjat ett flerårigt projekt i stugan. Skogsmarken på vår tomt, nedanför stugan, ska bli platt och klippbar. Tommy och vår snälle granne S, har röjt och röjt, och jag har tittat på;)
Vi ska i höst schakta ett litet område precis nedanför stugan, fylla på med matjord och så gräs. Där är det meningen att killarna när gräset tagit sig, ska kunna spela lite boll, eller bara vara.
Efter:
Vid sidan av björken som står kvar vid den lilla jordkullen, ska vi göra iordning en grillplats, som ska gå att utnyttja både sommar och vinter. Ännu lite längre bak, kommer det bli upphöjt trädgårdsland med rabarber och jordgubbar. Förmodligen i odlingslådor av pallkragar. Gräslök kommer jag också ha förståss, men den tuvan kommer stå närmre huset och köket.
Bakom och nedan garaget har vi en dröm om uteplats i etage, vedeldad bastu (vi ska ta bort bastun inne, nu när badrummet renoveras. Vi behöver större badrum istället), badtunna (eller helst en riktig utejaccuci!) och utedusch.
Låter kanske konstigt att ha det bakom garaget, men halva den byggnaden är förråd, och vi har planer på att göra 2 tredjedelar av nuvarande förråd till gäststuga. Då hamnar den ingången på baksidan. På så vis blir det lite utnyttjat där borta också.
Så här såg det ut nedanför stugan innan...
Och efter.
Det är här själva gräsmattan ska anläggas. Slänten vet vi inte riktigt vad vi ska göra med. Eventuellt fyller vi upp, så den blir i två etage. Jag skulle vilja ha en gärdesgård mot landsvägen också, men det ligger några år in i framtiden!
Vi ska ta det lite som det kommer. Inget vi kommer kasta oss in i, utan göra en del klar eftersom. Men planeringen är ju halva nöjet:)
Over and out

1 kommentar:

Zizzi sa...

Vad ni fixar och trixar! ;-) Vad fint det blir!