05 mars 2010

Vardagsrums drömmar


Knappt har tapetklistret torkat i hallen, så vill man börja med nästa rum.
Gillar det svart/vita temat i hall och kök (även om det finns lite ek också i köket), och fortsätter nog på den linjen. Stilen vill jag ha lite klassiskt med moderna inslag.
Tänk newengland möter marrakech och klassisk romantik möter ruff industri. I kombination....

Vi har inte beslutat än om det blir omslipning av gamla ekparketten, eller om vi lägger en ny lite ljusare enplankig parkett. Det billigaste för oss kommer det bli hur som helst:)

Väggarna blir helvita. Eventuellt kommer vi ta med slätsponten in på någon vägg i vardagsrummet. Annars en vit/vit mönstrad tapet som fond.
Trappan till övervåningen kommer ner i vårt vardagsrum. Den är i furu, men kommer vitmålas. En del av räcket tas också bort, samt att vi sätter spotlights under två trappsteg för att lysa upp lite under trappan.

Soffan som jag (Tommy vill ha en stor mjuk och skön..sen spelar modell eller färg ingen roll), drömmer om är en i "Howard modell". Denna på bilden ovan är från The Home.
Gärna stoooor svängd får den vara. Med mycket roliga kuddar i den blir den toppen.

Jag kan också tänka mig en lite modernare stil på soffan, med divan i ena sidan. Eller båda kanske?. Bara den är djup och att man riktigt kan sjunka ner i den ordentligt fast vi är 4 eller fler framför TV:n :)
Helst hade jag velat ha en vit, men i vår familj är det otänkbart!! Vi är utan överdrift riktigt spilliga av oss...;)!! Så mörkt grå, mörkblå denim eller svart får det bli.
Lampan överst är en favvo! Fotolampa eller strålkastare om man så vill. Denna från Ilva kostar visserligen en del, men det finns dyrare!!....Skulle älska om budgeten räckte så vi kan ha den bredvid soffan!!

En av många taklampor jag skulle kunna tänka mig.
Och tänk den lampan över detta soffbord från SIA!! Visst är det helt fantastiskt snyggt!? Lite hamrad plåt eller stål...Kika på sid 12-13 i brochyren.

Inget "sitta-och-fika-vid-bord", men en liten latte, en kopp te, eller gott rött vin klarar det nog av:).
Lampan Inez, som finns i flera färger, är från MIO möbler.
Gillar de klassiska marina lamporna också. Denna från EM.
Skulle passa vid den matgrupp vi vill få plats med i vardagsrummet, borta vid fönstren mot baksidan. Ett fint utdragbart vitt bord med plats för upp till 10-12 pers. Gärna ett rustikt grovt. Kanske vintage med svarvade ben.
Mina klädda svarta skinnstolar i köket ska få flytta in i vardagsrummet. Nya nätta stolar får bo i köket istället. Tolix kanske?
Över matgruppen vore det snyggt med en stor takkrona. Barock kristall, eller kanske nått orientaliskt? Beror lite på resten av möblerna tror jag.

Bas färgerna i vårt vardagsrum ska alltså vara svart och vitt.
Det ska passa lika bra med en snygg ryamatta, en kohud eller min ärvda äkta matta under borden. Det ska också passa lika bra med naturfärgade som färgglada kuddar. Eller varför inte några läckra Lisa Bengtsson kuddar?.
Vill gärna ha läckra detaljer till. Massor av vackra nya och gamla silverljusstakar i grupp på en fin bricka, en stapelhög med 2-3 gamla vackra brunsvarta resväskor eller staplade koffertar i olika storlekar fyllda med våra VHS-band.
En hel vägg av låga skåp (tex IKEAS Bestå) med bänkskiva över, som mediabänk.
Vårt furuvitrinskåp får kanske bo kvar, men målas vitt, eller svart och får nya fina beslag.
En kamin vore drömmen, men för mysfaktorn skulle nog en fuskvariant med eldningsgele kunna få plats:)
På väggen vill jag ha en stor fin väggklocka i svart stål med romerska siffror. Har sett en så fin på nya inredningsbutiken Smakfullt här i Östersund. Tror det är SIA.
Efter påsk hoppas jag att vi kan komma igång med detta. Vi lejer hjälp hit också!
Efter vardagsrummet blir det Jontes rum och arbetshörnan i hallen uppe!!
Många drömmar alltså...Hoppas kunna förverkliga några av dem i alla fall:)
Over and out

2 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Lampan från Ilva har vi. Den är fin:)
Howadsoffa är jag också sugen på, men jag vill ha tvättbar klädsel och det hittade jag ingen.. Men har man tvättbar klädsel är ju faktiskt vitt bättre än någon annan färg, lättare att få det rent..

Zizzi sa...

Det finns marina lampor på Folkhemmet också. Jag tror att de hade bra priser! Härligt att planera och göra om!