18 november 2009

Ylva Skarp

Samtliga bilder i inlägget med tillåtelse, från: SkarpKalligrafi

Många, många är vi bloggare som älskar Ylva Skarps vackra textade produkter. För mig började det med att jag såg hennes brädor på en blogg, för några år sedan. Tror det var Spets och Snor, som inte bloggar längre.
Sedan dess tror jag varje bloggare har minst en av hennes produkter. Oftast orginal, men ibland också en liknande egentillverkad variant.

Det är nått speciellt med text. Jag har alltid gillat det, och gick med blandat resultat, en kalligrafikurs under mitt Au-pair år i USA.
När jag kom tillbaka gick jag även en kurs här i stan. Sedan dess har jag nästan glömt hur man gör. Inte är jag speciellt duktig heller.

Därför är det tur att vi har så duktiga formgivare och konstnärer där ute i vårt avlånga land:)
Behöver väl inte nämna att Ylva har sin ateljé i Dalarna? Dalarna måste vara ett mecka för varje inredningsintresserad. Det verkligen vimlar av duktiga människor där som har egna butiker, bloggar och tillverkning av riktiga hantverk!

Själv har jag inte en endaste produkt av Ylva Skarp. Att inte äga nått från Ylva, är synd och skam, eftersom jag har velat ha något från henne i så många år.
Tror minnsan att jag ska köpa presentarken från Nätbutiken. Använda några till dekorationspaket att lägga under granen, samt rama in ett i en vacker ram!

Poesiträd tror jag också jag vill ha! Frågan är om jag ska ta med julpoesi eller de ord som är aktuella året runt...Båda kanske?
Och en bräda vore inte fel.....hihi...så mycket att önska sig! Du läser väl här Tommy!!?:)

De här muggarna är väl bedårande!! Ett helt koppel av dem på hyllan i köket vore inte fy skam:)
Poesi trädet, jag nämnde, är väl en jättefin idé! Vackra ord skrivet på smala pappersremsor, att hänga i granen eller i en vacker gren i en enkel kruka. Passar året om.
Visst kan man göra egna själv..men det är liksom inte samma sak!
Vem vill inte ha fina paket! Ylva gör som jag sa, ljuvliga presentpapper också. 5 ark på 42x59 cm för 139:-.
Även etiketterna kan man köpa (8 pack med olika budskap. 2 av varje).
Att använda garn som paketsnöre är populärt. Även jag har använt det senaste åren. Just denna kombination tycker jag mycket om. Det är snyggt med svart och vitt. Grafiskt!
Å...kuddarna!! Så fina! Två svarta och en vit vill jag ha i paket till jul tack!!:)
Brädor att luta mot en vägg, lägga på ett bord, sätta upp på väggen eller hänga på en krok! Så enkelt, stilfullt och vackert!
Julen får vi inte glömma! Adventsljusstaken har jag sett andra, liknande exempel på i olika butiker genom åren. Men denna tar nog priset som den finaste. Underbar!!
Det vore en dröm att få ställa den på bordet i stugan!
Nu har ni säkert redan kikat in hos Ylva, genom nätet, återförsäljare eller till den lilla gårdsbutiken i Hjortnäs. Ni har säkert redan massor av brädor och kuddar hemma. Men. Har ni inte kikat in hos henne än..gör det, det är verkligen dags!
Ni kommer bli helt sålda:)
Over and out

12 kommentarer:

Hjärtan och linfrön sa...

Superfina saker! Och ett mycket trevligt inlägg. Tack.

kram Emma

Lottaspace sa...

Visst är det mycket fina saker hon gör! Fin samling!

kram, Lotta

Hem och Lycka sa...

Håller med, Ylva är riktigt duktig och mycket trevlig, var uppe hos henne i våras.

Hann roffa åt mig adventsljusstaken på Cosas så i år blir den á la Skarp!

kram

kardemumma sa...

Vi säljer Ylvas brädor och dom är himla vackra.Jag har också besökt hennes supersöta butik i Hjortnäs.
Hela Dalarna är ju helt magiskt ställe!
Kram C

Tidsmästarinnan sa...

Halloj bönan,
jag är som du, älskar hennes saker och kan för mitt liiv inte förstå hur säker hon är, finns inte många som är i närheten där, men jag äger inte en enda liten Ylvasak. Jag skulle vilja ha en skylt med våra namn på till hallen, om man kan beställa det av henne. Ja, det finns mycket jag skulle vilja ha :-)
kram!
Susanne

Stjärnor & Champagne sa...

Men hallå, här har du en till som inte äger något av henne. Kan bara säga= underbara saker.
Ha det gott...

Kram Anne

EN INREDOHOLIC sa...

vad gullig du är !! Tusen tack för din söta kommentar. kram Jannice

Vitt och Blått sa...

Underbara saker! Fick en bräda när vi gifte oss av en kompis som bor i Leksand - min första kontakt med Ylva Skarp och efter det har jag fått poesiträdet i våras av mamma i present. I love hennes handstil - lovley! Kram E

Henricks tankegångar sa...

Väldigt fina saker! / H

A home far away sa...

Ylva är verkligen sanslöst duktig på att texta, köpte med mig en bräda hem i somras, den pryder skåpet i hallen sååå fint!Ha en fin dag!
Kram Gunilla i Singapore

Katja Kristoferson sa...

Superfina saker, muggarna är ljuvliga!

Anonym sa...

maste kolla:)