15 november 2009

En vanlig söndag ett par veckor före jul

24 november förra året, bakade jag dessa. Idag tänkte jag baka nått liknande. Dessa är det saffran i vill jag minnas. Nu blir det vanliga bullar, men istället för kanel och socker, blir det att bre på ett lager mandelmassa innan man rullar ihop dem.

Sen ska jag hitta ett alternativ att lägga vårt sänglinne i. Min gamla brudkista som står uppe i hallen, där jag nu ska ha mitt arbetsrum, ska få flytta till stugans förråd, och just nu är det i kistan vi förvarar alla påslakan, lakan och örngott.
Ska passa på att rensa ut sånt som är slitet och inte så kul att bädda med!

Garderoben som står i hallen uppe, ska också bort. Tommys kläder måste jag också hitta ny plats till..hihi....vad sägs om en kartong på verandan;)? Närå..vi ska köpa garderober till vårt sovrum, och då kommer han få fin-fin plats till sina kläder.
Fast först måste jag hitta ny plats till alla böcker i de tre bokhyllorna som står där nu...
Ja..ni förstår vilken rokad vi måste göra av hela hemmet va?

Just nu lutar det åt att göra en bokhyllevägg med dörrar, eller draperier, i stugans sovrum. Vi har haft planer på det förr, skrev av planerna, och har nu återupplivat dem igen.

När jag löst allt sånt här praktiskt, börjar det roliga! Väggarna ska målas vita, lister ska upp och sen är det dags att inreda!!

Ha en underbar söndag!

Over and out

5 kommentarer:

My New England Dream sa...

Bokhyllevegger er så flott! Ønsker meg det selv, men har ikke helt plass. I neste bolig kanskje:)
Tvitvi på trekningen i kveld!
Ha en fin dag!
Klem AG

Henricks tankegångar sa...

Det lät kanongott med mandelmassa i bullarna, det måste vi prova på vårat årligt "herr" bak, ett tillfälle när att killar i umgängeskretsen träffas. Tack för att inspiration och tips jag får genom din blogg / H

Signe 1 sa...

Oj vilka smarriga bullar du har gjot, vad sugen jag blev på det:-). Hoppas du får en fin kväll, kram Sofia

Villa Tallbacken sa...

Men gud så gott det där ser ut! Bland det bästa som finns är ju saffransbuollar med mandelmassa i... :-) Ska försöka hålla mig till första advent men sen blir det saffransbak för hela slanten. Vanliga kanelisar är ju också supergott såklart.

Hoppas du får en trevlig vecka!

Kram E

Kristina sa...

Åååh, kan du inte baka lite bullar och ta med :-) Har ju inte träffats på evigheter!