29 november 2009

1:a Advent och vinnare!

1:a advent, och äntligen kom snön:) Det blev genast en helt annan stämning. I stugan har det kommit drygt 1 dm. Här hemma är det lite puder som ligger, men det blev ljusare och vackert med ens.
Min betongljusstake från Bruka, har 10 år på nacken, och är dekorerad med "isbitar" och vita platta stenar (Åhléns). Kudde från HM Home.
Gardinerna i filt, som jag köpte på Rusta förra året kom upp också. Liksom ljuskransen från IKEA som knappt anas i fönstret.
Ett metallhjärta dekorerades med lummer. Visste ni att lummer är fridlyst för försäljning? Men för eget bruk får man plocka lite, så länge det inte är cypresslummer! Värt att veta tycker jag!! Fick en kommentar om detta när jag plockat lummer, och jag läste genast på lite.
En mosskrans hann jag med också. Den får pryda vår ytterdörr i stugan.
Jag är också stolt ägarinna till min första Ylva Skarp produkt:) De härliga poesi orden. I brist på en vacker gren att hänga dem i, pyntade jag min krans ovanför kistan i storstugan. Några ord har jag tagit med hem igen, för att pynta med här hemma.
Den kitchiga dungranen köpte jag på Rusta förra året. Tycker den är härlig. Får i år, liksom förra året, pryda spiselkransen.
Har ni börjat med julklappsinköpen? Det har jag. Har slagit in de första paketen under veckan. Som ni kan se har jag ingen tanke bakom, utan det är hela färgskalan som används;)
Jag har också, med slumpgenerator, dragit en vinnare i tävlingen!
Den som vann Maison Belle Christmas Clean, från Milla Mix, var....
ta daaaa.....nr 55!!
Jag räknade ut att det blev Tove, som inte har någon blogg!
Jag mailar dig inom kort:) Grattis!
Önskar er en underbar vecka. Tänk att vi går in i december!! Lovely!
Over and out

13 kommentarer:

Beatrice sa...

Vad adventsmysigt du har gjort :-). Det är så vackert med lummer, men jag måste vara den enda människan på jorden som aldrig sett lummer på "riktigt". Jag tror inte att det växer här där jag bor... ;-).

Och grattis till vinnaren!

Kram
Beatrice

Sjabbig men chic sa...

Grattis till vinnarna!
och du vilka fina paket du har gjort. Imponerad!

Kramis Lisa

Hjärtan och linfrön sa...

Åh, så mysigt med snö! Hoppas den stannar hos er ett tag...

Kram Emma

Madicken sa...

Hej vännen! Ja, det var länge sedan jag var här inne nu! Jag har verkligne saknat bloggvärlden! Så underbart och juligt du har det! Jag har ännu inte varit och hämtat det andra adventspyntet än, bara adventsljusstakarna!

Hi hi, jag fnissade lite igenkännande åt det här med lummer! För ett tag sedan så var vi några som möttes för att göra kransar och då fanns lummer med i bilden. När vi kom hem fick en av tjejerna panik när hon märkte att den var fridlyst... hon läste inte riktigt allt rätt utan trodde att polisen skulle haffa henne vilken sekund som helst! Vi lade därför INTE ut kransarna med lummer för säkerhets skull! ;O)

Kramis!

Signe 1 sa...

Åhh så adventsmysigt du har gjort!!:-)
December ja...fy 17 vad fort det går!! Kram Sofia

ColonialEast sa...

Hej Susanne! Vilken mysig header du har. Gillar killen på skidorna! Ser så himla mysigt ut. Jaa du - ideer på inredningen. Har massor. Och är i princip på det klara med hur det ska bli. En hel del detaljer kvar förstås men stora dragen är klara. Du får följa bloggen :-) Kommer mycket nu! Och klädkammaren - är nog cirka 8 kvm. Men sen blev vu tvugna att få in vent.skåpet och elskåpet och sen blir det inte mycket plats kvar ... Kram!!!

Solveig sa...

Så masse fint og lekkert du viser her! Ikke vanskelig å komme i førjulstemning i din nærhet:o)
Ønsker deg en flott uke.
Klem fra Solveig

Stjärnor & Champagne sa...

Oj vad mycket fint, du har pysslat ordentligt. Och stort grattis till vinnaren, attans att det inte blev jag igen hihi...

Kramkram Anne

VITA NYANSER sa...

Så fint du har det!!!

Kram L-L

Hanna sa...

Hej!

Vad kul att du hittade tillbaka till mig! :) hoppas att du fortsätter att besöka mig som tidigare.

Oj så mycket fint du visar här, riktigt juligt :).

Önskar din en trevlig vecka och en 1:a advent :)

Kram H

Livet i träsket sa...

Vad mysigt och fint du har fått till det! Själv har jag förlagt alla mina julstjärnor så jag vet inte riktigt vad jag ska göra...

Mina dagar sa...

Tack för info. ang. lummern!!
Har letat i skogen men hittar aldrig den!? Så fint du har virat den runt hjärtat!
Må så gott!
/Eva

Anonym sa...

All lummer är fridlyst av den anledningen att den växer och förökar sig MYCKET långsamt. Det är ockå anledningen att den är ovanlig eftersom den plockats så mycket. Låt den stå i skogen; där är den finast.