04 oktober 2009

Vinter

Nu är det vinter. Snön faller, och även om just denna bild är 2 år gammal (17 september 07), så kommer det snart se ut så här:)
Snön har inte lagt sig än. Och det brukar snöa 3 gånger innan det lägger sig för vintern.

Det kan gärna få komma 1 dm. Sen räcker det. Det behöver inte bli mer före jul. Snön lyser upp i höstmörkret och det gillar jag.

Jag är frisk! Skönt, och nu kan bloggandet ta fart igen.
I fredags hade Jonte och en kompis födelsedagsdisco för hela klassen, i vår kvarterslokal, som för övrigt syns här på bilden (det rosa huset, som numer är grått). Över 30 stycken 8-åringar på ca 25 kvadrat...ni ser bilden framför er va?

I 2 timmar dansades det, åts snacks, lektes puss och kram leken, dansstopp och skreks i falsett.
Vi hade räknat med att behöva spa-behandling efteråt, jag och kompisens mamma, men det gick över förväntan!

Igår höstades det ute. Vi ställde ihop utemöblerna som inte står under tak bla.
Tommy monterade ner studsmattan och sopade mossa från taket. Jag tog bort alla kvarvarande sommarblommor och rensade bort lite ogräs i rabatten. Det skulle ju snöa idag!
Tänkte putsa fönster också, men det blev inte gjort. Idag skyller jag på att det är för kallt....*harkel*.

Jag och Tobbe var på fotbollsmatch på eftermiddagen. Damlaget ÖDFF skulle spela kvalmatch till 1:an, och vann och blir nu uppflyttade! Kul för dem och kul för Jämtlandsfotbollen!

Idag har vi inga planer än. Byta däck på bilarna försåss. Det är dags nu. Och sen är jag kanske sugen på att Jonte får använda 1 av alla biobiljetter han fick på festen, och se en film. Vi får se:)

Over and out

7 kommentarer:

Beas barnslikheter sa...

Ja, vi är nog på väg mot vintern...det brukar ofrånkomligt bli så strax efter att löven faller från träden. Själv ser jag inte fram emot det lika mycket som du gör och det bär mig lite emot att göra den "höstrensning" som faktiskt behövs. Det är som att tvingas att plocka undan sina leksaker när man inte lekt färdigt...typ.

Widénskan sa...

vad skönt att du känner dig bättre!! Jag måste säga att det är otroligt vackert i Norrland när den första snön kommer.. Vad festligt att ni snackat om mig, jag har tänkt en hel del på er med.. Men jag har tjuvläst när jag inte bloggat själv ;-) Jag var faligt nära väggen.. orkade ingenting, Att åka och hämta ett paket på posten gruvade jag mig för i flera dagar.. ja du fattar, Men NU.. :-)
KRAM

Henricks tankegångar sa...

Va skönt att du frisknat till! Ja tänk att få snö, vi har ju lite dåligt på den fronten här nere i Göteborg. Idag mer eller mindre blåser vi nästan bort. Men va mysigt det är när man ser snön falla.Härligt , härligt.
Henrick

Widénskan sa...

Det är i Bräcke det är snö ;-)
Vi har vår sommarstuga/vinterstuga där :-)

Sjabbig men chic sa...

Återigen: tack, tack och tack!

Kram Lisa

Ika sa...

Snö....brrr jag hoppas så att det är långt kvar.

kattis sa...

Jag ÄLSKAR den första snön, oavsett när den kommer! ;) Och jag är barnsligt förtjust i snö på julafton - utan snö ingen julkänsla. Tyvärr får jag oftast lida av en grådassig regnig julafton med plusgrader, vilket gör att julafton både kommer och går utan att den där underbara känslan infinner sig. Men det kanske är dags att börja ta tillvara på julens glädje även om det inte snöar? ;)