02 februari 2009

Vidrigt! Och dubbelmoral!

Sicken tur att jag inte tål dun!
Vilken tur att vi inte har några sängkläder med dun!

Jo.....en eller två kuddar som är äldre än mig tror jag....så det gills inte, och ev att ett täcke som följde med köpet av stugan kan innehålla dun, men det ligger i förrådet.

Inga dunkläder har någon i familjen heller.
Har aldrig förstått vad som är så speciellt med Canada Goose kläder tex....och då bor jag ändå här där det faktiskt är kallt.
Att folk har dem på stureplan är en gåta!

Främst är allergin ett hinder, men också för att jag inte tycker om kläder som puffar upp sig i gigantisk storlek...speciellt eftersom jag redan är rund av mig själv....Därför skulle jag aldrig köpa en dunjacka. Inte ens om det stod Fjällräven eller Peak Performance på den!
Men jag föraktar inte dem som köper!

Nu har jag en ännu bättre anledning att fortsätta bojkotta dun!!

I min naiva enfald trodde jag att dunet i våra kläder och täcken kom från de (redan döda) gäss som vi ändå skulle äta....men äter vi egentligen gäss? Jo...jag vet ju att de finns de som äter gås på Mårten gås, men jag har aldrig ätit det!
Eller and...som jag heller aldrig ätit.....Anka har jag ätit typ en gång på kina restaurang...

Men jag äter ofta och gärna kyckling. Fast jag vet att de sitter i trånga burar, pickar ihjäl sina kompisar och nackas på ett plågsamt sätt.

Fast jag köper bara ägg från frigående höns...men det är ju inte egentligen en garanti för att de hönsen har det bra...! Men å andra sidan köper jag ägg från ett lokalt äggeri (heter det så?), och där har de det nog så bra som det går...fast det känns inte riktigt bra ändå.....

Och jag äter ju kött, fast jag vet hur djuren plågas på vissa ställen. Och jag köper kläder och inredningsdetaljer/möbler som kanske är tillverkade av barn i 3:e världen. Och jag tycker om tigerräkor...men det köper jag inte längre pga att fisket av dem inte är bra för miljön. Men jag kör bensinbil!

Jag köper svenskt. Och tror det är bra.
Bah! Kan jag bara säga! Vilket skitsnack! Vi är inte bättre än andra trots alla byråkratiska djur- och människoskydds regler som arbetas fram!

Jag köper inte torsk. Men jag konsumerar lyxprylar.

Jag köper inte päls av tex lo, varg eller silverräv. Men jag köper gärna fårskinn och renskinn.....

Jag köper inte teak eller ädelträmöbler som inte är från certifierade odlade skogar....men jag använder helst vanliga glödlampor (men det är det ju snart slut på! Istället ska jag använda lågenergilampor, som innehåller kvicksilver och som förorenar vår miljö i oändliga tider, och dessutom kräver dubbelt så mycket energi vid tillverkningen mot vanliga glödlampor!!!!)

Jag sopsorterar men hatar det egentligen (det kräver så mycket utrymme!).

Och ibland fuskar jag och slänger ett mjölkpaket i brännbart!! (Oh bränn henne på bål!). Det har också hänt att jag slängt reklam i brännbart! Och en och annan kapsyl! Och igår en rutten banan....jag orkade inte byta/tömma den fulla komposthinken.....

Jag tänker att jag ska välja ekologiskt, men sen står jag där ändå med det billigare alternativet i vagnen. Inte alltid. Men det händer ofta!

Hur blir jag en bättre människa?

När ska jag lära mig mer? Eller jag VET. Men jag orkar inte alltid tänka rätt...

Man brukar säga att USA är dubbelmoralens moderland.
Det vette sjutton om inte vårt land är värre!

Over and out

9 kommentarer:

Annica sa...

En viss del av dubbelmoral besitter vi alla. Att påstå annat är lögn.

Gårdsromantik sa...

Man gör så gott man kan!
Bättre några strån än inga alls.

Men visst var det ruskigt det där reportaget - jag säger som du - tur att man har allergi i familjen och inte äger några dunkuddar.

Kram Maud

Lilla huset på prärien sa...

Det är så sant som du skriver. Usch jag hörde också om det där hemska med dunet. Trodde faktiskt helt och fullt att det var dun som togs till vara när fåglarna ändå skulle bli mat osv. Men ack så fel jag hade... och jag har duntäcken dessutom. Usch.

Inte jag heller är en bättre människa!

Kram Jenny

Lo sa...

Jadu, det tål att tänkas på. Och det är inte lätt att hålla reda på vad allt kommer ifrån och hur det kom till. Man gör så gott man kan.
Jag äger faktiskt en dunjacka och jag har ingen aaaning om vad dunen kommer ifrån. Inte trodde man att det gick till så där!
Lite roligare:
Grattis i efterskott! :o)
Må så gott
Lo

Bokmalen sa...

Vi bytte lakan i sängen igår å då sa jag till sambon, tur att du är allergisk så vi inte köpte duntäcken!!! Å i samma stund som jag sa det så insåg jag att jag ju faktiskt har en gammal dunjacka å sambon har oxå en dunjacka. Hua, men det kommer inte att köpas nån mer dunjacka i den här familjen!! Men visst vi dubbelmoralens land... Jag tror dock att om alla gör så gott dom kan så blir det väldigt bra tillsammans!!?
Ha det gott å va inte så hård med dig själv...
Kramen, Maria

Sjabbig men chic sa...

Ja, det där var riktigt vidrigt. Men jag vill ändå ha en Fjällräven expiditionsjacka. Med dun från döda gäss!!

Kram Lisa

Semlanmaria sa...

Vi sliter nog alla med vårt samvete och världens samvete!
KraM

Zizzi sa...

Håller helt med dig. Och är själv lite slarvig eller "lat" ibland. Men jag gör så gott jag kan och kommer ihåg.
Kram cissi

Mamma-Mu sa...

Men vilket underbart inlägg!!!!
Super bra!
Vi säljer dunkläder i butiken från Klättermusen men dom har intyg på att det kommer som en biprodukt från köttindustrin om jag har fattat allt rätt!

Ursäckta mitt språk nu men Jävla puckade människor som behandlar djur på sådant sätt!!!!
Sätt dom i burarna å ryck håret av dom! Ett å ett!!!!!

Kram Mimmi