23 januari 2009

Bättring

De här bilderna från 2006 (eller var det 2007?) har jag visat förr. Men det finns ju nya läsare på bloggen, så jag kör en repris. Det är från vår altan här hemma i radhuset.

Mina vårkänslor kommer med språng nu när jag upplevt våren på Formex, och bloggarna är fyllda av pastell och vårblommor!
Då kommer jag osökt att tänka på mina hemska knallblå dynor som skär sig mot det lindblomsgröna huset!
Dessa dynor ska äntligen kläs om, och det vore ju praktiskt att få dem klädda nu innan våren. För jag vet hur det är....när det väl är dags vill jag bara ta fram allt, och sen blir det inte av.
Att köpa nya är uteslutet, för de som är så här tjocka och härliga kostar mer än vad min plånbok tillåter!!

Så...vad tror ni? Enfärgat eller mönstrat? Först ville jag nog ha vita dynor, men nu är jag mer inne på svart...eller svart/vitt....Eller nått...Och nu vill jag ha råd även om tygkvalitet:)

Sittgruppen är orginal från 60-talet och den finns i uppdaterad nyproduktion har jag sett hos bla Svenssons i Lammhult. Tror den heter Fri Form...
Jag är dock osäker på om denna grupp just ÄR fri form...men de är bra lika i alla fall!! Min låtsas pappa fick möbeln av grannar när de flyttade för många år sen, och de hade mycket designermöbler annars, så jag anar att det kan vara äkta vara!
Minns att de hade solsängarna med stora hjul också, men dessa tog de med (synd!)!!
Dynorna kläddes om i början av 90-talet och passade jättebra till min styvpappas vitputsade funkishus, men hos oss är det inte riktigt lika snyggt.....

Tyget bör ju vara lite smuts och vattenavvisande, trots att vi tar in dem under tak om kvällarna och regniga dagar...men vi har ju barn....och förresten... hela familjen spiller väldigt...hihi! Så åtminstone torkbart bör det vara. Och sy i blixtlås kan jag inte, så det blir oavtagbara överdrag....

På övre bilden från 2006 ser man andra stolar under altantaket. Men förra sommaren köpte vi dessa korgstolar i svartbrun konstrotting från EM:) I´m so happy!!! Och dessa vita dynor är kanon! Bara att torka av:)
Ignorera det faktum att bordet, (helt kanon...det finns en iläggskiva till, så vi ryms väldigt många om det behövs!) behöver en inoljning...det blir i år....jag lovar!

Och för er som varit oroliga...

Nej, jag drack aldrig av handspriten....Men jag tänkte lukta lite på korken. Tänkte att några bakterier kanske dör. Men sen kom jag på att det nog är hjärnceller som dör istället, så jag lät bli;)

Inge mer kräk sen mitt på dagen igår, så peppar peppar så har vi andra kanske klarat oss. Vi ropar dock inte hej förren på söndag kväll. I morgon har det ju gått 48 timmar efter senaste symptom, och sen avvaktar jag lite till:)

Idag pratade jag ganska länge med Lisa (sjabbig men chic) i telefon Under tiden städade hon övervåningen. Och under tiden låg jag i soffan och pillade i naveln.....

Tänk vad olika man kan prioritera;)
Och snart är det let´s dance!

Over and out

11 kommentarer:

Ingela la la sa...

Jag har inget bra tygtips! Tyvärr. Jag kikade in för att önska trevlig helg och ge dig lite medlidande angående ditt förra inlägg!
Skönt att är på bättringsvägen!

Ha en bra kväll!

Kram Ingela

rosenskära sa...

Jag är helt fel person att komma med tygråd så jag avstår, men sittgruppen är säkert "äkta vara", jättesnygg är den och det är klart att du ska behålla så tjocka goa dynor! Jag hade nog valt nåt ljust, men enfärgat.

Hoppas ni klarar er hela vägen från magsjukan!

Kram/Lena

Katja Kristoferson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hanna sa...

Hej där!
Jag röstar för linnetyg!
Jag sydde överdrag till dynorna på vår altan för några år sen.. av något linnefärgat tyg, från ikea.
Jag e inte heller den som kan med o sy dit dragkedjor, så jag sydde dom som örngott... Väldigt enkelt att dra av, o tvätta. (tog ett vanligt örngott, och kollade hur den va sydd...) Sen kan du spraya dom med impregnerins-spray.

Trevlig helg till dig!
Kram Hanna

Semlanmaria sa...

Lyckliga du som har en altan!!!

Ika sa...

Vi skaffade tyg från Stoff o Stil, markistyg, som vi klädde om ett par dynor med. Funkat jätte bra tycker jag men det är ju lite stelare att sy men med rätt nål så.

Marit`s vita skrin sa...

Jag har hört talas om ett tyg som är våtavvisande som man kan ha ute dygnet runt på sommaren.

Drygt med kräksjuka, hoppas det är över snart.

Ja du, tänk när jag får gå loss på ett helt rum att dekorera med kaniner och bilar hihi.
Jag visste inte att du och Lisa var nära vänner, fast det kunde jag väl förtså, ni verkar lika härliga båda två.

Kram

Kram

Hemma på Landet sa...

Vilka fina utemöbler du har. Jag skulle nog tagit något svart med lite vitt i. Blommigt kanske...:-) Kramis

Lilla huset på prärien sa...

Åh sådana härliga kuddar är så sköna att sitta på! Hade de inte varit snygga i beige kanske? Det är en himla bra färg för inte mycket fläckar och annat syns särskilt mycket. Gillar verkligen hela sittgruppen, den ser mycket bekväm ut!

Skönt att höra att du har hållit dig frisk också :) Nu ska jag hoppa i sängs och passar på att önska dig en trevlig helg!

Kram Jenny

Lilla huset på prärien sa...

Ja! Såg att någon här uppe hade rekommenderat linne - det hade varit superfint! Något lite grövre linne.

Hemma hos Klara... sa...

Jag vill också klä om mina dynor till sommaren men det svåra är att hitta ett bra tyg. Ska vara något som är lite grövre och som tål solen i alla fall. Huuu läste om er hemska magsjuka. Inge roligt alls.

Ha en bra helg!
Kram Helena