12 oktober 2008

Gryta

Bild: Google bildsök

Jonte spelade fotboll hela förmiddagen idag! De var jätteduktiga trots en del förluster, men även vinst! Medaljen efteråt var höjdpunkten:)
Jag stod och sålde fika och korv för Tobbes fotbollslag. Pengar ska tjänas in så laget kan åka till England en vecka på träningsläger!
Tobbe själv har varit på komfirmationsläger i helgen. Han kom hem för ett par timmar sedan och har haft jättekul, även om han inte gillar alla delar. Men det gör man ju sällan! Huvudaken är att han tycker sig få ut något av träffarna!

Jonte och Tommy tillbringade eftermiddagen på bio. Wall-E. Jonte tyckte den var super, och Tommy tyckte att den var sådär.

Middagen tänkte jag dela med mig av! Supergott om jag får säga det själv *harkel*!

Tommy tog fram fläskfilé och sa -"hitta på nått!!" och drog på bio.....hmpf!!

Han vet hur dålig jag är att skrapa fram nått gott när man knappt har ingridienser hemma till nått smarrigt..
Men kunde Kajsa Varg kan jag!
Starkt inspirerad av alla bloggare som verkar spruta fram den ena maträtten efter den andra..så blev det detta! Dessutom skriver jag ner det så jag kommer ihåg hur jag gjorde till en annan gång!

Fruktig fläskfilégryta a´la Brunkullan med Mosipperötter
-Med doft av curry och choklad

4 personer

1 fläskfilé
2 paket bacon
3 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 förpackning fryst fruktmix (eller en bunt färska frukter av valfri sort!)
5 små physalis
1 banan
soya
1 msk O´hoj Chokladsås
Kryddor:
salt
svart- o vitpeppar
1/2 krm paprika pulver
1 tsk curry
1/2 krm ingefära-mald
1 tsk Brunkullan svart smaksatt te (fick tips att använda teet som krydda på bloggen!!)

Skär fläskfilén i strimlor eller bitar. Bryn dem i en stekpanna tillsammans med samtliga kryddor tills de fått fin ytfärg och smaken känns OK. Krydda mer om du tycker det känns lite...det gjorde jag...
Häll över dem i tex en gjutjärnsgryta.
Strimla och stek bacon lagom. Inte för knaperstekta. Häll även dem ner i grytan.
Tillsätt soya, matlagningsgrädde samt mjölken.
Låt puttra och smaka av. Tillsätt mer kryddor vid behov.
Bryn den frysta frukten i en stekpanna en stund. Häll sedan frukten i grytan tillsammans med grovhackad physalis och banan delad i 6 stora bitar.
Låt puttra i ca 5 minuter och droppa sen ner 1 msk ohoj chokladsås i grytan och rör om.

Servera med jasminris och wokgrönsaker:)

Tävla HÄR!

Over and out

4 kommentarer:

Monachos sa...

Låter ju jättespännande men hur smakade det då??? Vad sa brodern när han sen kom hem och fick denna superba middag - du har satt ribban högt nu :)

Har också fläskfilé i frysen som jag tänkte vi skulle äta på torsdag. Det är den 16:e då - om du förstår vad jag menar. För 16 år sen snöade det hos oss.

Men jag tvivlar på att min son skulle äta ifall han såg frukt i maten. Han hatar det! Men jag kan tycka det är jättegott om jag slipper plommonspäckat.

Svägersk

Brunkullan sa...

Svägersk: Jo han tyckte det var gott:) Ribban kan han hoppa stav med...jag steker fiskpinnar så bra;)

Och jo jag vet...16:e..:)
Susanne

Lallis - liv och leverne sa...

Men du den där grytan låter smaskens:)
Ha en fin kväll.
Kram lallis

♥ Fyra årstider sa...

Ville bara önska dig lycka till i min tävling.
Kram Lotta